Båtkapell, bikapell och husvagnsöverdrag

Upptäck vårt breda produktsortiment
Fler kategorier

1 - 9 av 9 produkter

Inga resultat hittades med denna filtrering!

Skydd mot smuts - oavsett väder och vind: upptäck bilöverdrag och båtöverdrag på expondo

Bilskydd, eller till och med hopfällbara och mobila garage, är kostnadseffektiva lösningar för fordon som står utomhus. Fördelarna är uppenbara: ett bilskydd skyddar mot snö och regn, men också mot smuts, pollen och fågelspillning. Även djur som mårdhundar, möss eller katter kan skada lacken när de springer över bilen och kan hållas borta från bilen med hjälp av skyddet. Bilskyddet fästs snabbt och kan enkelt vikas ihop och förvaras i bagageluckan när du reser.

Storlek, material och extrafunktioner - rätt val av bilskydd för utomhusbruk

Det finns många olika typer av bilskydd för utomhusbruk. Allt är möjligt att hitta, från specialerbjudanden och fynd hos lågpriskedjan till bilskydd som är specialtillverkade för att passa en högklassig bil. Vad ska du tänka på innan du köper? Vilket bilskydd passar perfekt för din bil och dina individuella behov? Vilka extrafunktioner finns och vilka av dem är verkligen användbara? Här är svaren:

En principfråga: vindruteskydd, halvt eller helt bilskydd

I princip finns det tre typer av bilskydd: den enklaste versionen är vindruteskyddet. Den kan snabbt dras över vindrutan, vilket gör att fordonsägare slipper skrapa, särskilt på vintern. Ett halvt garage däremot täcker hela fordonets längd ner till under fönstren, medan ett fullt garage sträcker sig över fälgarna. Ju mindre presenningar för bilar, desto enklare hantering, och ju större, desto bättre skydd.

Vattentätt kapell för båtar, bilar och husvagnar

Till skillnad från överdrag av fleece och liknande mjuka material,som skyddar dyra veteranbilar eller andra lyxiga fordon från smuts och repor, bör bilar som står utomhus skyddas med ett vattentätt bilöverdrag. De kan till och med förhindra hagelskador på lacken.

Materialet ska också kunna andas så att våta fordon kan torka och ingen fukt samlas under presenningen. Båda dessa egenskaper är viktiga i kampen mot korrosion och för att skydda lacken.

Under varma sommardagar rekommenderas ett bilskydd med aluminiumfolie. Den andas vanligtvis inte men reflekterar effektivt UV-strålar. Detta håller interiören behagligt sval även när utomhustemperaturen är hög.

Särskilda bilskydd för vintern

Bilöverdrag för vinterförvaring bör definitivt vara vattenavvisande och kunna andas, annars kan de frysa fast i lacken och bli svåra att ta bort, och i värsta fall skada ytan. Bilöverdrag bör därför användas vid vinterförvaring, även om det är av material som inte andas, för att se till att insidan av skyddet och utsidan av fordonet förblir rena och torra.

Dessutom måste bilöverdraget klara extrema temperaturer under den kalla årstiden. Beroende på hur kallt det är i regionen ska bilskyddet klara temperaturer på ner till -30 °C utan att bli sprött eller skört. Under den varma årstiden rekommenderas värmebeständighet upp till minst +70 °C.

Reflekterande remsor, spegelfickor och förvaring: detta är extrafunktioner som bilskydd bör erbjuda

I princip är vilket bilöverdrag som helst bättre än inget alls. Det finns dock ett antal extrafunktioner som kan vara användbara under vissa omständigheter. Dessa inkluderar reflekterande remsor som garanterar god synlighet även i mörker. Om bilen däremot huvudsakligen parkeras på en uppfart kan denna funktion säkert undvaras.

Passformen är i alla fall viktig, för ju tätare bilskyddet är, desto bättre effekt har det. Här är det speciella spegelfickor som gör det där lilla extra med sin optimerade passform. Ett bilskydd med spegelfickor bör dock anpassas så exakt som möjligt till fordonstypen. Här finns dock ett problem, eftersom det bara finns exakt matchande skyddshöljen för ett fåtal bilmodeller. Dessa finns ofta bara i det övre prissegmentet och som inomhusöverdrag.

Förvaringspåsar för överdrag är också oumbärliga. De sparar förvaringsutrymme och skyddar bilöverdraget när det inte används. Här är tillräcklig stor storlek avgörande. Ofta är skydden så små som möjligt, så att presenningarna kan stuvas in i bagageutrymmet på ett platsbesparande sätt. Det är dock på bekostnad av en bekväm hantering; här är en större variant klart mer tidsbesparande och skonsammare för nerverna.

expondo erbjuder mer än skydd för bilen

expondos överdrag erbjuder även andra fordon skydd mot miljö- och väderpåverkan, smuts och pollen. Vårt sortiment erbjuder en mängd olika universella och individuella lösningar för skydd av olika fordon:

Släpvagnkapell, rullskydd eller höga presenningar: en överblick över släpvagnsskydd

Släpvagnsskydd skyddar - i likhet med båtutrustning eller fordonstillbehör - det transporterade godset snarare än själva släpvagnen. Man skiljer i allmänhet mellan kapell, rullskydd och presenningar som hålls på plats av höga ramar.

Kapell och rullskydd lämpar sig för transport av gods vars högsta höjd motsvarar släpvagnens höjd, t.ex. stegar, verktyg eller andra smådelar. Till skillnad från ett enkelt släpvagnsskydd har ett rullskydd förutom den klassiska fästanordningen en vev som gör att presenningen blir ihoprullningsbar. Detta gör det mycket enklare och snabbare att demontera och montera skyddet, särskilt för stora släpvagnar.

För säker transport eller förvaring av varor som sticker ut över släpvagnen bör en hög presenning användas. Denna presenning dras över ramen och skyddar föremålen på släpvagnen som ett tält.

Överdrag för husvagn och liknande fordon

Vare sig det gäller husbil eller husvagn - även vid täckt parkering är det obligatoriskt med ett skydd. Skyddsöverdraget måste kunna andas på grund av den förvaringstiden. Anledningen till detta är att en del luft alltid kan komma in under överdraget och samlas på insidan av skyddet. Överdrag för husvagnar, som inte andas, innebär en risk för att vattnet fryser under skyddet vid minusgrader, och därmed också skyddet på husvagnen. Det finns också fasta tak som kan spännas på husvagnen och som ger enkel åtkomst när som helst.

Presenningar och båtskydd

Presenningar och båtöverdrag är vattentäta överdrag eller skydd av robust tyg som avsevärt förlänger båtens livslängd och skyddar, den oftast öppna insidan, från smuts och regnvatten. Ett sådant skydd kan köpas antingen för hela båten eller bara för delar av den.

Båtar - till skillnad från bilar - har dock mycket mer oregelbundna former och större dimensioner, vilket är anledningen till att universella passformer och anpassningsbara skydd är särskilt vanliga här. Form och längd spelar dock en avgörande roll när det gäller att välja det bästa båtskyddet. På samma sätt som med bilar gäller att ju tätare skyddet är, desto bättre skydd för det som finns under.