Trustpilot

Whiteboard-tavlor

Magnetisk whiteboard - ett oumbärligt verktyg i varje skola, kontor eller hem.

Whiteboards har blivit en oumbärlig del av kontor och skolor. Men många privata hushåll har numera också praktiska whiteboards. Vare sig det är som en minnestavla för projekt och veckoplaner eller som en magnetisk pinntavla och rityta för skisser - tack vare de många formaten och de många användningsmöjligheterna har whiteboards blivit viktiga som en del av det dagliga arbetslivet, precis som datorer, ergonomiska kontorsstolar och arkivskåp. Ta reda på hur de praktiska hjälpmedlen skiljer sig åt och vilka kriterier du bör använda för att välja whiteboardtavla innan du köper den.

Torkraderade tavlor - en perfekt ersättning för konventionella krittavlor

En viktig skillnad mellan tavlor och whiteboards är att man använder pennor i stället för traditionell krita. Även om krittavlor har sin plats i undervisningsinstitutioner, imponerar whiteboards för väggen med sin enkla och lättstädade användning: Skriv på en anteckning med en torraderpenna, låt den sitta kvar så länge som det behövs och torka bort den på nolltid med ett radergummi (vanligtvis ett plast- eller träblock täckt med filt) eller med en torr trasa.

När du skriver och raderar anteckningar kan du ha rena och torra händer. Detta är en stor fördel, eftersom det gör att du kan fokusera helt på det väsentliga: att fånga idéer och punktformuleringar. Dessutom passar whiteboardtavlorna med sin vita skrivyta harmoniskt in i många arbetsmiljöer och kan även användas som projektionsyta för projektorer, som finns i vårt breda utbud av kontorsmaterial.

Liten whiteboard - Skapa enkla presentationer

En annan viktig skillnad från den traditionella krittavlan är att whiteboardtavlorna är lätta. Tack vare bearbetningen av lätta material som plast och aluminium kan en liten whiteboard lätt transporteras och användas flexibelt i föränderliga miljöer. Detta möjliggör kreativt arbete och brainstorming i samarbete, oavsett om du reser till evenemang eller bara byter kontorsrum.

Magnetisk whiteboard

Fristående whiteboardtavlor på stativ är ett annat alternativ för mobil användning. Dessa är redan monterade på en praktisk skrivhöjd och används främst på loftsrum eller i öppna kontorslandskap. Dessutom är de lämpliga för kontor med glasväggar där det är svårt att fästa föremål. Hotell och mindre företag drar också nytta av de lättstädade tavlorna, eftersom de kan användas som kundstoppare för att fånga kundernas och de förbipasserandes uppmärksamhet. Efter stängningsdags kan de lätta rackarna samlas in igen och förvaras på ett säkert sätt.

Whiteboard på hjul

För modeller som på grund av sin storlek eller tillverkning är tillverkade av särskilt robusta och hållbara material, t.ex. stål eller glas, är det lämpligt att montera dem på hjul. Även lätta modeller har dock ofta lättgående hjul på stativet så att du bekvämt kan flytta minnestavlorna runt på scenen och i konferensrummet eller för att transportera dem till andra områden på kontor och verkstäder. På expondo hittar du whiteboards på hjul som du kan fästa på plats för hög stabilitet med hjälp av parkeringsbromsarna.

Välj passande storlek - liten whiteboard eller stor whiteboard?


Det finns många olika storlekar på whiteboardtavlor på marknaden, från praktiska storlekar till medelstora pinntavlor och stora whiteboardtavlor. När du väljer en lämplig magnetisk tavla spelar den avsedda användningen och platsen där tavlan ska placeras en viktig roll.

För hemmet eller arbetsmiljön

För hemmabruk eller mindre företag är praktiska till medelstora whiteboardtavlor för väggen i storleken 90 x 60 cm mycket lämpliga. Dessa whiteboards passar harmoniskt in i hemmiljön och i nästan alla moderna projektordukar och ger en bra skrivstorlek för anteckningar, ritningar, veckoplaner och mycket mer.

För kommersiell användning, t.ex. i skolor, hotell eller verkstäder, erbjuder expondo även större format i 90 x 120 cm. De lämpar sig särskilt bra för presentationer och möten i en större miljö, eftersom den rymliga skrivytan gör att även kollegorna på de bakre raderna kan hålla ett öga på anteckningarna.

Att välja rätt whiteboardtavla

Det finns idag enkla whiteboardtavlor på vilka man kan skriva anteckningar och ta bort dem igen med ett filtgummi, och magnetiska whiteboardtavlor på vilka man kan fästa informationsmaterial, tygprover, ritningar och annat med hjälp av magneter som finns i handeln. I vårt sortiment hittar du även modeller med magneter samt en pennfack och ett suddgummi.

Monteringsmetoden spelar också en roll, eller snarare vilket format du vill använda. När du köper en whiteboardtavla bör du se till att den är rätt orienterad och att fästena kan monteras både vertikalt och horisontellt.

Multifunktionella, mobila och hållbara - rätt kontorsmöbler för dina behov

I expondo-butiken hittar du många whiteboardmodeller för kommersiellt och privat bruk. Välj mellan lätta och prisvärda minnestavlor i aluminium eller robusta varianter i stål. Våra whiteboardtavlor på stativ med hjul är lätta att flytta till sin destination. Tack vare de justerbara fötterna står brädorna säkert även på ojämna golv.

Se till att kolla in våra inspirationer också, där du hittar användbara guider om hur du använder din kontorsinredning på rätt sätt. Om du till exempel vill veta hur man rengör en skrivare för att bevara dess livslängd kan du hitta det du söker där.