Trustpilot

Fitness-tillbehör

Hitta inspiration på expondos blogg!

Fitnessutrustning för roliga sporter i hemmet

Att vara frisk och kry tills du blir gammal - det är vad många människor vill. Under våra stressiga yrkesliv finns det ofta ingen tid för att gå ut och klättra i naturen. I det moderna arbetslivet belastar vi kroppen med enformiga rörelser.
Fitnessutrustning motverkar denna oönskade utveckling. De för in idrotten i vardagen genom att efterlikna naturliga rörelser eller genom att träna specifika muskelgrupper, vilket hjälper dig att hålla kroppen frisk och hälsosam. I vårt sortiment hittar du högkvalitativ sportutrustning för nybörjare och proffs. Se vårt utbud och börja ditt träningsprogram hemma.

Fitnessutrustning för hemmet

Alla kan eller vill inte träna på ett gym. Du behöver dock inte gå miste om träning och hälsa, eftersom det finns många träningsredskap för olika sportintressen, vilket gör det enklare än någonsin att träna hemma.

Om du köper träningsutrustning för hemmet har du flera fördelar. Du är:

  • Flexibel tidsmässigt: oavsett väder, kursutbud eller öppettider bestämmer du själv när du vill svettas - antingen i gryningen före frukost, som en kort paus för att motverka tröttheten efter middagen eller spontant i slutet av dagen.

  • Obevakad: Hemma kan du träna utan att bli störd eller känna dig störd och kan koncentrera dig helt och hållet på dina övningar.

  • Fokuserad: När de väljer maskiner på ett gym känner sig vissa människor överväldigade. Sportutrustningen i vårt sortiment gör att du kan utforma ditt träningsrum med vikter enligt dina personliga behov.

  • Platsoberoende och mobil: Personer som tar hand om barn eller familjemedlemmar hemma kan träna i rummet bredvid med sin egen träningsutrustning och ändå ha sinnesro. Med kompakt sportutrustning kan du behålla din träningsrutin även när du byter plats.

Vilka tillbehör för hemmaträning lämpar sig för små utrymmen?

Du kan träna även i de minsta rummen. Använd därför praktiska träningstillbehör som trappmaskiner, yogabollar, hantlar och gymnastikmattor för att organisera dina övningar enligt dina egna önskemål och för att passa ditt utrymme.

Vår mer komplexa sportutrustning för hemmet är utrymmesbesparande och kan monteras med några få enkla steg. Deras intuitiva funktion och enkla underhåll gör att du får en smidig start och kan njuta länge av din träning. I vårt sortiment finns även hopfällbara löpband, crosstrainer etcetera för små utrymmen.

Den hetaste träningsutrustningen

Känner du för att ha lite roligt för att minska stressen? Ta då en närmare titt på våra fitness-studsmattor . Du kan stärka dina muskler med varje hopp och öka din kaloriförbrukning. Vibrationsmattor ger vardagliga sporter lite extra krydda. Du står på en snabbt svängande platta och försöker hålla balansen. Spända muskler är en naturlig följd av detta. När musklerna är spända tränas de och ger kroppen styrka.

De mest använda fitnesstillbehören

De mest populära träningsutrustningarna för hemmet är ergometrar, kompakta viktbänkar, boxningssäckar och trampoliner, men även mindre utrustning som vibrationsplattor, trappmaskiner och stepbrädor, balansbollar eller yogabollar.

Träningsutrustning för hemmet: muskeluppbyggnad

Med styrketräning kan du stärka specifika delar av kroppen. Träningen går långt utöver den estetiska aspekten. Muskulaturen håller bokstavligen människor "i form". Den hjälper dig att utföra rörelser försiktigt och okomplicerat och skyddar dig mot skador.

styrketräning är den perfekta utrustningen för styrketräning i hemmet. De är rejält byggda och kan bära tunga killar och tjejer samt hantlar i olika storlekar. Med bänkens justerbara höjd och vadderade säte kan du placera dig i en optimal träningsställning för att bygga upp musklerna. Välj enkla vikbara viktbänkar eller multifunktionella viktbänkar med separata säten och ryggstöd, hantelställ och bencurler.

Viktstationer är utformade för många olika övningar. De integrerade vikterna kan justeras individuellt till intensiteten för din träningsnivå.

Ta en titt på våra suspensions trainers. Balans- och koordineringsövningar med slings stärker hela muskelsystemet. Din egen kroppsvikt fungerar som motstånd. Gymnastringar och slings finns i olika storlekar och längder.

Cardioutrustning för hemmet

Konditionsträning eller uthållighetsträning ökar din fysiska prestationsförmåga samtidigt som du förbränner överflödiga kalorier. Du utför övningarna med eller utan tillbehör.

Genom att träna regelbundet på löpband och motionscykel ökar du gradvis din uthållighet. Om du tappar andan efter att ha gått uppför några trappor kan du förbättra din uthållighet avsevärt med några regelbundna konditionspass. Cardioutrustning för hemmabruk är lika kraftfull som gymutrustning, men lättare att förvara.

Gymutrustning för intensiv träning

Gymutrustning består vanligtvis av stora och mångsidiga maskiner som crosstrainer, roddmaskiner, löpband, spinningcyklar och viktstationer. De är professionellt byggda och hållbara. På expondo kan du köpa träningsutrustning som garanterar denna kvalitet. Vår träningsutrustning har dessutom den fördelen att den är enkel att sätta upp och lätt att använda.

Vilken träningsutrustning finns tillgänglig?

Vår träningsutrustning kan i stort sett delas in i tre kategorier:

  • Cardioutrustning för att förbättra uthålligheten

  • Styrkestationer för muskeluppbyggnad

  • Tillbehör som exempelvis träningsmattor och yogabollar för idrottsövningar med litet utrymme.

Cardiomaskiner sätter igång cirkulationen genom kontinuerliga, repetitiva rörelser... De omfattar ergometrar eller spinningcyklar, men även löpband, roddmaskiner och små tillbehör för fitness, exempelvis trappmaskiner. För att anpassa utrustningen till din personliga träningsnivå ställer du in det önskade tramp- eller roddmotståndet samt löpbandets hastighet. Det ger nybörjare en mjuk introduktion till deras rutiner.

Styrkestationer arbetar med vikter och motstånd för att stärka vissa muskelgrupper. Du kan antingen lyfta din egen kroppsvikt eller använda hantlar med olika vikter. Med viktbänkar kan du också använda möjligheten att luta bänken för flexibel träning. Genom att luta bänken ökar effekterna av din träning utifrån den justerbara lutningsvinkeln. Oavsett om det är benpressar, skivstänger eller armhävningsstänger - med styrketräning kan du stärka hela din kroppshållning bit för bit.

Vill du arbeta med din uthållighet och muskelstyrka samtidigt? Då är du väl betjänt av en crosstrainer. En nybörjarvänlig sportutrustning som ökar de flytande rörelserna och involverar armarna i processen. Den anpassar också motståndet till din individuella träningsnivå. Våra professionella maskiner har lättanvända displayer och stöder din träningsrutin med förprogrammerade träningssekvenser.

Vilken träningsutrustning är bäst för viktminskning?

Med vår nybörjarvänliga sportutrustning kan du lätt tappa de extra kilona. Det viktiga är att ge dig själv tid att förändra dig och ha roligt!

Börja med lätt uthållighetsträning

Med uthållighetsträning kan du förbättra din allmänna kondition och öka din kaloriförbrukning. Vänj kroppen långsamt vid att röra på sig med promenader på löpbandet. Redan några minuter om dagen stimulerar cirkulationen och för dig steg för steg närmare din drömvikt. Att cykla får också kilona smälta bort. Sätt dig på en ergometer, sätt på din favoritmusik och cykla genom imaginära skogar och ängar.

Intervallträning för viktminskning

För högre kaloriförbrukning, det vill säga för att gå ner i vikt, rekommenderas intervallträning. På löpband, crosstrainer och liknande kan du växla mellan korta, energiska pass som får dig att svettas rejält och pass där du kan träna lättare. Som ett resultat av detta förbrukar du mer energi och går ner i vikt snabbare. Våra träningsredskap har intuitiva displayer som gör att du kan justera bandets lutning och hastighet eller ergometerns motstånd med en knapptryckning. Vissa enheter har dessutom olika träningssekvenser med förinställda program.

Muskeluppbyggnad för fettförlust

Om du har muskelmassa förbrukar du fler kalorier. Muskelmassan spelar en stor roll för fettförbränningen eftersom kalorier förbrukas även när du inte tränar alls. Stimulera fettförbränningen genom att bygga upp mer muskelmassa med konditionsträning .

Vilken träningsutrustning är bra för ryggen

Att sitta och stå i timmar samt ensidiga rörelser i arbetet leder ofta till felställningar. Detta leder ofta till ryggsmärta.

Behåll din rörlighet med övningar och träningsutrustning som stärker ryggen. Med hjälp av sportutrustning som en ryggbänk, även kallad back trainer, kan du stärka hela ryggmuskulaturen genom att träna med din egen kroppsvikt. Vid viktstationer kan du träna olika muskelgrupper i ryggen med hjälp av olika vikter eller armhävningsstång.

Även med små träningstillbehör kan du avlasta ryggen. Yogabollar är mycket bra för nybörjare. De används inom Pilates, fysioterapi och gymnastik för lekfulla övningar som ökar rörelse och balans, men också styrka och koordination.

Fitnessutrustning för träning av mage, ben och skinkor

Trappmaskiner och crosstrainers är den perfekta sportutrustningen för tonade ben och en fast rumpa. De efterliknar rörelsen när du går uppför trappor och tränar musklerna i vaderna, skinkorna och låren. Använd en av våra maskiner av professionell kvalitet och ställ in önskat motstånd för ett intensivt träningspass med en knapptryckning.

Minska magen med ökad fettförbränning. Eftersom kroppen inte bryter ner fett i riktade områden utan i hela kroppen rekommenderas styrketräning. Med mer muskelmassa kan du öka fettförlusten, även om du inte lyfter vikter.

Oavsett om du vill stärka ryggen eller gå ner i vikt, öka din kondition eller definiera musklerna. På expondo får du rätt utrustning.