Gasspis

Även om den första gasspisen uppfanns för nästan 200 år sedan, är den fortfarande favoritspisen och ett måste att ha i många proffskockars kök. Den jämna värmespridningen, noggranna temperaturregleringen samt att man slipper eftervärme gör gasspisen till ett effektivt sätt att steka och koka diverse maträtter i de mest krävande förhållanden som kan förekomma i restaurangkök. Vi erbjuder några olika varianter med gas i vårt sortiment, även pallspisar och kokplattor, så ta en rejälv funderare på vilken av dem som bäst uppfyller dina krav. Köp din nya gasspis från expondo redan idag!

Gasspisen – det professionella valet?

Många proffskockar föredrar gasspisen istället för el- och induktionsspisar. Varför då? – tekniken är ju urgammal och inte särskilt populär i de gemene hushållsköken? Ibland kan det traditionella faktiskt vara bättre, och vi presenterar några orsaker till varför så många proffskockar föredrar att använda gasspisen.

Gasspisen värms upp i ett huj, och kyls också ner betydligt snabbare än en elspis. Då man förmodligen har många järn i elden vill man ju knappast vänta flera minuter på att elspisen ska nå samma temperatur som gasspisen kan nå på bara några sekunder. Samtidigt är det onödigt att spisen är brännhet ännu efter att man stängt av värmen (eller gasen, i detta fall). Ifall man håller på med en sås är det ytterst viktigt att möjligheten att kunna reglera temperaturen med precision hålls och då är gas en klar vinnare.

Utöver temperaturmässiga aspekter är en klar fördel också gasspisens kompatibilitet med olika slags pannor och grytor. En elspis kräver en slät botten på pannan för att den ska värmas upp jämnt, medan gasspisen klarar av att värma upp en mer sliten eller t.o.m. bucklig gryta på ett jämnt sätt.

Dessutom anses gasspisar också vara enkla att hålla rena och underhålla – särskilt underhållets enkelhet beror säkert till stor del på att tekniken, som sagt, redan använts i en sisådär tvåhundra år.

Expondo – den pålitliga storköksleverantören

Är en gasspis kanske ändå inte det rätta alternativet för dig? Ingen fara – vi också har både elektriska spisar samt induktionsspisar och –plattor i vårt sortiment! Du kan se vårt hela spissortiment genom att klicka på huvudkategorin restaurangspisar .

Utöver spisar erbjuder vi även mycket annat som det moderna storköket eller gatuköket kan behöva. Populära tilläggsköp för våra kunder har varit Royal Caterings värmemontrar samt fritöserna från samma märke. Ta gärna en titt i huvudkategorin restaurangutrustning, så kommer du snart att upptäcka en mängd högkvalitativa gastronomiprodukter.

Vi på expondo har lång erfarenhet av försäljning av olika slags produkter inom gastronomibranschen och hantverksindustrin. Under våra verksamhetsår har vi lyckats skapa en webbutik med ett mycket brett utbud av gastronomiutrustning proffskocken kan tänkas behöva i sitt kök. Vi är stolta över våra långvariga samarbeten med flera tillverkare inom gastronomiutrustningsbranschen, och kan tack vare detta gedigna samarbete erbjuda våra kunder konstadseffektiva lösningar för både storkök och mindre proffskök. Även om vårt utbud innehåller väldigt många olika slags produkter – allt från grönsaksskärare till diskmaskiner - är det ett som är gemensamt för hela sortimentet: vi strävar efter att erbjuda högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. Produkterna är tillverkade för att hålla länge, och ifall du väljer att köpa restaurangutrustning från oss kan du vara säker på att verktyget eller inredningsutrustningen kommer att vara ett troget hjälpmedel i många år.