Upptäck vårt breda produktsortiment
Fler kategorier

1 - 8 av 8 produkter

Inga resultat hittades med denna filtrering!

Färgvaror för inomhusfärg

Färg skapar atmosfär och kan utveckla sin estetiska effekt både inomhus och utomhus. Men för allt målnings- och lackeringsarbete är professionell utrustning oumbärlig. För endast professionella tillbehör garanterar en felfri målning och förstklassiga resultat. Professionella målare och lackerare har därför lika stor nytta av målningsmaterial av hög kvalitet som hobbyhantverkare och hemrenoverare.

Oavsett om det är i offentliga utrymmen, på en byggnads fasad, i dina egna fyra väggar, på dörrar och fönster, på radiatorer, på trädgårdsstaketet eller på trädgårdsmöbler i trä - färg kan användas överallt och understryka charmen i en miljö. Specialiserade målningsmaterial gör det inte bara möjligt för dig att arbeta bekvämt, utan underlättar också det noggranna utförandet av dina målningsutmaningar.

Så mångsidigt som måleri- och lackeringsarbetet är, lika mångsidigt är tillbehören: Från professionella färgsprutningssystem till högkvalitativa verktyg för all för- och efterbearbetning, till produkter för professionellt arbetsskydd, hittar du allt du behöver för dina projekt i vår webbutik. Upptäck det breda utbudet av tillbyggnader och ombyggnader i vårt breda sortiment!

Förnödenheter för att måla ett rum

Invändig målning av lokaler är vanligtvis mycket känsligare än utvändig målning. Särskilt i bostads- och arbetsutrymmen bör detaljerade motiv, färgstarka färgkombinationer och olika mönster glädja vårt öga och ge oss en viss känsla. För att genomföra dessa färgglada designidéer behövs speciella målningsmaterial för att uppfylla dessa krav.

Men innan det egentliga målningsarbetet kan påbörjas kan det hända att lokalerna först måste förberedas på ett professionellt sätt. Professionella elverktyg kan till exempel användas för att slipa väggar och tak eller ta bort golvlister. Om damm och smuts uppstår under processen kan rummen snabbt och enkelt rengöras med kraftfull rengöringsutrustning.

När rummen är förberedda kan du lägga ut täckdukar och använda maskeringstejp för att skydda golv och möbler från färgstänk. De önskade färgerna för innerväggar kan sedan tillhandahållas i lämpliga färgkärl eller hinkar, appliceras med penslar, rullar eller svampar och doseras i mängd på skrapgaller. Med rätt målerimaterial för inomhusmålning är du optimalt utrustad och kan låta din kreativitet få fritt spelrum!

Målningsutrustning för utomhusbruk och byggarbetsplatser

Måleriarbete utomhus och på byggarbetsplatser kräver grundläggande kunskaper om byggmaterial, grundfärger och färger för ytterväggar. Detta beror på att färger och beläggningar utsätts för växlande väderförhållanden och därför måste de appliceras på ett särskilt professionellt sätt. Även här ger professionell målningsutrustning värdefulla tjänster och garanterar en felfri och konsekvent applicering av färg.

Liksom vid inomhusmålning kan det vid utomhusmålning krävas förberedande åtgärder. Fasaden ska till exempel först rengöras med hjälp av en högtryckstvätt och sedan repareras eller putsas om med lämpliga spatlar och mursleven. En högkvalitativ grundfärg gör också att färgen behöver appliceras i färgelager i mindre utsträckning vid målning. En primer kan enkelt appliceras med en borste eller en kvast.

När det gäller färg för ytterväggar kan den till och med appliceras på väggen med olika metoder: Det kan ske på olika sätt: traditionellt med pensel och färgrulle eller med hjälp av moderna sprutpistoler. Särskilt på byggarbetsplatser möjliggör de moderna enheterna ett bekvämare arbete och säkerställer en jämn färgapplicering. Du är också intresserad av Tillbyggnader och ombyggnader av hus? I vår praktiska online-guide ger vi värdefulla tips om detta!

Utrustning för sprutning av målarfärg

Färgspraysystem är ett modernt alternativ till traditionell färgapplicering med penslar eller rullar och kan också vinna poäng i jämförelse med många andra fördelar. Systemen finns i olika utföranden, som alla skiljer sig åt i konstruktion, funktion och tillämpning. Två speciella metoder för färgsprutning är särskilt utbredda - luftsprutning å ena sidan och airless-utrustning å andra sidan:

Luftsprutapparater är färgsprutningssystem där väggfärgen sprutas med hjälp av lufttryck. För att bygga upp det nödvändiga trycket är dessa enheter utrustade med en motsvarande kompressor. Systemet producerar mycket lite spraydimma, är lätt att använda och rengöra och möjliggör därmed snabbare färgbyten. Luftsprutapparater är idealiska särskilt för mindre områden och föremål.

Vid airless-sprutning däremot sprutas färgen utan luft och enbart med hjälp av ett högt tryck på materialet. Trycket genereras av ett pumpsystem som pressar bläcket till munstycket. Detta system producerar mer spraydimma och apparaterna är något mer komplicerade att använda. Men eftersom airless-sprutning ger ett jämnare sprutresultat är den idealisk för stora områden och föremål.

Färgsprutor och färgpistoler

Färgspraysystem har klara fördelar jämfört med penslar och rullar. Den största fördelen är förmodligen tidsbesparingen: eftersom färgen sprutas över ett stort område färgas väggarna mycket snabbare. Och tack vare de justerbara munstyckena kan väggfärgen även appliceras i olika vinklar. Detta innebär att hörn och kanter också kan sprutas exakt, vilket eliminerar behovet av förmålning.

Dessutom är sprutpistoler extremt effektiva när det gäller färgförbrukning. Detta beror på att spraysystemet levererar väggfärgen i jämna mängder via munstycket. Denna exakta dosering garanterar ett enhetligt och täckande resultat i endast ett arbetssteg. Och eftersom väggfärgen tas direkt från den integrerade behållaren finns inget överskott kvar i färgkärl eller på skrapgaller.

En annan fördel ligger i hanteringen av dessa system, eftersom de flesta färgsprutor kan användas snabbt och enkelt. Själva sprutningen är också bekväm, eftersom du bekvämt kan styra enheten med en hand. Och tack vare den långa räckvidden kan du även nå högre ställen utan stege. Med en färgspruta kan alla slags färgdrömmar förverkligas på ett ögonblick!

Roller och penslar

Målning och lackering kan behövas för en mängd olika projekt, både professionella och privata: Oavsett om du vill fräscha upp en husfasad, måla ett barnrum på ett kreativt sätt, sätta färg på trämöbler eller lacka fönster för att göra dem väderbeständiga - varje projekt är unikt och kräver därför lämplig utrustning. I vår webbutik hittar du högkvalitativa verktyg för målning och lackering för förstklassiga resultat!

Särskilt inom yrkesområdet är omfattande utrustning oumbärlig för att utöva yrket. Utrustningen omfattar inte bara penslar, färgrullar, rullar, maskeringspapper, folier och tejp, utan även gnidbrädor, spacklar, skrapgaller, saxar, skrapor, knivar, slipmedel och mycket mer. Och lämpliga skyddskläder får inte heller saknas i en professionell utrustning.

Målning och lackering sker inte bara på byggnader, utan även på offentliga platser, i parker och trädgårdar där föremålen behöver ett nytt lager färg eller lack. Du kan till exempel ge dina trädgårdsmöbler mer charm, måla ditt trädkoja på ett färgstarkt sätt eller försköna trädgårdsstaketet. Vill du göra om din trädgård i sin helhet? I vårt trädgårdsförråderbjuder vi alla typer av rengöringsutrustning för varje växtparadis!