Korvskärare

Hitta inspiration på expondos blogg!

För det gatukök eller den restaurang som ofta använder korvskivor i matlagningen är en riktigt bra korvskärare ett måste. Detta verktyg ser inte bara till att alla skivor är precis lika stora, utan det gör även att förberedelserna går fortare och är säkrare. Resultatet man får när man skär för hand går inte att jämföra med det resultat man kan få med hjälp av en korvskärare som är tillverkad för proffs.

Säker och professionell köksutrustning

I ett gatukök eller en restaurang spisar kunderna många olika rätter och i många länder är maträtter med skivad korv som huvudingrediens en riktig klassiker. Ett exempel är till exempel rätten currywurst som ofta serveras i tyska gatukök. För att tillaga denna favorit är det nästan ett måste att använda en korvskärare, för det ger ens rätt ett enhetligt och aptitretande intryck.

Ett bra restaurangkök kan behöva mycket utrustning och det gäller även för ett bra och proffsigt gatukök. Det är mycket som måste förberedas och skäras upp i ett professionellt kök och ibland kan man inte göra det för hand av olika skäl. Hygieniskt sett är det till exempel nästan alltid bättre att använda sig av en skärmaskin istället, eftersom det skyddar mot olyckor och förenklar rengöringen. Det minskar även tidsåtgången vid arbetsmomentet och ger ett proffsigt resultat. Det finns olika modeller att välja mellan när det kommer till korvskärare och en del skär tjockare skivor medan andra skär smalare skivor. Avancerade modeller kan man ställa in olika storlekar på, medan de mer grundläggande modellerna har en skivstorlek som inte går att ändra på. Titta gärna runt lite bland våra olika modeller för att hitta en som passar och missa inte heller våra andra produkter för det professionella köket som till exempel olika korvstoppare och kebabgrillar.

Korvskärare för ett perfekt resultat

När det kommer till att välja rätt modell måste man fundera på om man vill ha en manuell eller automatisk korvskärare. Använder man sig ofta av stora mängder skivad korv i matlagningen kan den automatiska versionen vara en bra investering eftersom den kan bearbeta stora mängder korv snabbt.

En korvskärare är ett verktyg som tar väldigt lite plats och därför är det lätt att placera den både i stora och små kök. De flesta modeller har gummifötter som ser till att den står stabilt och säkert vid användning. Verktyget kan även monteras isär enkelt och fort och eftersom deb ofta är tillverkad av material som kromnickelstål eller rostfritt stål kan den diskas för hand med ett vanligt rengöringsmedel.

På de flesta korvskärare kan man byta ut knivarna när det behövs. När man skär för hand med kniv finns det alltid en risk att skada sig, men med hjälp av detta redskap behöver man inte oroa sig för att en olycka ska uppstå. Vid användning är nämligen händer och fingrar skyddade tack vare den smarta utformningen av verktyget.

När man har rätt utrustning på plats är det enkelt att laga mat som gästerna tycker om samtidigt som köket är prydligt och lätt att hålla rent. Köper du en korvskärare från vår butik får du garanterat hög kvalitet till ett bra pris. Dessutom bjuder vi på frakten.