Restaurangmöbler

Upptäck vårt breda produktsortiment
Fler kategorier

1 - 8 av 8 produkter

Inga resultat hittades med denna filtrering!

Restaurangmöblerna är en del av det första intryck som möter din gäst när de kommer in i din restaurang eller utanför din kiosk, ditt gatukök, eller på din terrass. Det är då viktigt att välja rätt bland olika design, kvalitet och pris. Vi har lång erfarenhet av restaurangmöbler och hjälper dig med vad du behöver tänka på. Ett vanligt misstag är att man tittar på prislappen på de restaurangmöbler man vill jämföra, men glömmer andra viktiga aspekter av köpet.

 

Kvalitet och design för restaurangmiljö

Restaurangmöbler ställer höga krav på slitage och hållbarhet. En terassvärmare som monteras på vägg, i tak, eller ställs på golv skapar en varm och trevlig utomhusmiljö för gäster. Även när temperaturen kryper nedåt kan uteserveringen hålla öppet. Dina möbler kan behöva stå ute nästan hela året om. Möbler som står utomhus smutsas dock lättare ner och behöver vara både smutsavvisande och lätta att rengöra. Därför bör du välja hög kvalitet på samtliga material.

Möbler till restaurang i hög kvalitet innebär även att du ser över hur detaljer i utrustningen, som glas och porslin, askkoppar och din buffévitrin, kan fungera i olika väder utomhus. Tänk på att de behöver tyngd för att inte blåsa omkull när de ska användas utomhus. Allra bäst är kanske en askkopp som monteras fast. Detsamma gäller gatupratare - vare sig du fäster affischer i dem eller skriver på griffeltavla ska de stå kvar när det blåser. Buffévitrinen ska ha ett bra lock som håller flygfän utanför, och vara tillverkad i glas eller kvalitetsplast som är godkänd för att förvara mat. Man ska satsa på högkvalitativa material och säkra miljömässiga tillverkningsmetoder. Var också noga med att välja design och utformning så att du köper detaljer som passar in i ditt helhetskoncept. Därför bör du först och främst välja ut dina möbler, som bord och stolar, och låta dem precisera den stil du vill ha och den känsla du vill ge dina gäster

Funktionella restaurangmöbler med stil

Ett bekvämt och funktionellt restaurangbord är basen för restaurangmöbler. Bordet ska användas flitigt, och ändå ge känslan av det är nytt och fräscht för varje gång en gäst slår sig ned vid det. Ytan måste tåla slitage och vara lättskött. Borden bör också vara lätta att flytta så att ommöblering av din lokal eller terrass går lätt och smidigt.

Vill du skapa möjlighet att sätta ihop flera bord till ett större är rektangulära bord ditt självklara val av restaurangmöbler. På ett par sekunder tar du sedan loss ett bord och skapar en mer intim miljö. Tänk över bordsbenens placering, så att inga ben förstör för någon av sittplatserna du skapat. Runda eller ovala bord har andra fördelar, och kan skapa oaser i ett öppet landskap, där det är lätt för gästerna att se varandra och föra samtal utan att störas.

Lika viktigt är att du väljer en bra stol till dina restaurangmöbler. En stol som ger bra sittkomfort är ofta stoppad och klädd i tyg eller konstläder. Det är då viktigt att materialet har ordentlig slitstyrka och är smutsavvisande. En klassiskt stilren stol i trä utan stoppning är lätt att hålla ren. Aluminium är ett annat lättskött val, liksom plast.

Det är viktigt att dina valda restaurangmöbler fungerar bra tillsammans. Det bör exempelvis vara minst 30 cm mellan sits och bordskiva för god sittkomfort. Det bör också vara minst 60 cm mellan stolens rygg och en vägg för att det ska gå lätt att sätta sig. Stilmässigt kan du kombinera möbler hur du vill, men måtten behöver fungera bra ihop.