Andrahandssortering Luftkylare - 3 i 1 - 6 L vattentank
899,00 kr Priser inkl. moms 1 129,00 kr

Andrahandssortering Luftkylare - 3 i 1 - 6 L vattentank

Tillverkare: Uniprodo | Artikelnr.: EX20250251 | Modell: UNI_COOLER_02

Andrahandssortering Luftkylare - 3 i 1 - 6 L vattentank
Andrahandssortering Luftkylare - 3 i 1 - 6 L vattentank
Andrahandssortering Luftkylare - 3 i 1 - 6 L vattentank
Andrahandssortering Luftkylare - 3 i 1 - 6 L vattentank
Andrahandssortering Luftkylare - 3 i 1 - 6 L vattentank
Andrahandssortering Luftkylare - 3 i 1 - 6 L vattentank
Spela video
Klicka för att öppna galleri
Istället för: 1 129,00 kr   Du sparar 230,00 kr   899,00 kr Istället för: 1 129,00 kr  
eller

41,17 kr /månad /mo with Klarna

Läs mer

Priser inkl. moms

B-sortiment

När vi säljer begagnade produkter handlar det för det mesta om produkter som kunderna returnerat eller utställningsexemplar. De kan ha ytliga tecken på användning, men fungerar i övrigt felfritt. Returrätt och garanti gäller som vanligt.

Produkt-highlights

 • Kylning: 72 W
 • Vattentank: 6 L
 • Fjärrkontroll
 • Ljudnivå: ≤60 dB
 • Luftströmning: upp till 9 m/s

Till skillnad från ett luftkonditioneringssystem så sänker inte luftkylaren rumstemperaturen med hjälp av kylmedel, utan använder sig av naturlig avdunstning. Luftkylaren uppnår dock maximal effektivitet i miljöer med varm och torr luft. I mycket varmfuktigt klimat är det nästan omöjligt att uppnå en kylningseffekt. Dessa kylningsapparater är därför bara effektiva i rum med torr luft under 40% och kan bara sänka temperaturen ner till gränsen för luftmättnad. Dessutom är radien på luftkylaren begränsad, vilket gör nedkylning av rummen något långsammare.

Visa mer Visa mindre

Kylfunktionen arbetar med endast 72 W varför denna luftkylare är mycket kostnadseffektiv. Man sparar därmed inte bara energi, utan skyddar också miljön! Uniprodo värdesätter miljömedvetna produktionsprocesser och är mycket engagerade i frågor om hållbarhet och miljöskydd i klimatsystem.

Visa mer Visa mindre

Luftkylaren kan styras via en användarvänlig LED-display. Denna är försedd med mjuka membrantangenter och motsvarande symboler. Uppvärmningsläget slås dock på med en switch på sidan av höljet. Med den praktiska ”Superslim” fjärrkontrollen kan man styra luftkylaren från ett avstånd på upp till 5 meter.

Visa mer Visa mindre

Luftkylaren kan ställas in via tre justerbara och ekonomiska effektlägen. Den stora fläkten och den automatiska, valbara svängrörelsen ger optimal anpassning till väder och rumsförhållanden. Rum på ca 400 till 500 m³/h försörjs därmed snabbt och effektivt med nedkyld luft. Man kan välja tre olika typer av luftflöde; natur, normal och sömn. I Natur-läge avges luftflödet i intervaller, vilket simulerar ett naturligt och ojämnt luftflöde.

Visa mer Visa mindre

När den mobila luftkylaren är påslagen kan man använda timerfunktionen för att stänga av enheten efter en viss tidsperiod. I ett tidsspann på max. 12 timmar kan man välja att stänga av luftkylaren varje timme.

Visa mer Visa mindre

Det så kallade vatten-luft-systemet är extra energieffektivt. Enheten har en 6 L vattentank. Kylkapaciteten kan ökas med hjälp av de två kylklamparna som ingår i leveransen. Vattenförbrukningen ligger på mellan 0,5 och 0,6 liter i timmen. För att enkelt kunna kontrollera vattennivån har en vattennivåindikator integrerats på framsidan av enheten. En annan fördel är att denna luftkylare inte kräver någon fast utomhusinstallation eller irriterande slangar.

Visa mer Visa mindre

De integrerade vatten- och dammfiltren ser till att luften rengörs, där damm, pollen, kvalster och till och med bakterier kan filtreras från luften och vattnet. Luftkylarens filter mycket viktiga för optimal funktion då de flesta av partiklarna fastnar i filtren, varför det är mycket viktigt att rengöra filtren regelbundet. Ofta kan smutsen helt enkelt sugas av med en dammsugare. Om avlagringarna har satt sig ordentligt i filtren kan man ta bort dem från enheten och skölja noggrant med varmt tvålvatten och sedan låta torka.

Visa mer Visa mindre

På vintern eller i början av hösten när man börjar värma rummen med element så förändras luften i våra rum. Varm uppvärmningsluft torkar ut slemhinnorna, varför det är viktigt att ha en behaglig luftfuktighet på 40 till 60%. Med luftkylaren från Uniprodo kan man uppnå en ökad luftfuktighet under vinterhalvåret eller när man behöver, vilket också förhindrar förkylning och är bra för slemhinnorna.

Visa mer Visa mindre

Tack vare de kompakta måtten, sidohandtagen, hjulen och dess låga vikt på 5,5 kg kan denna luftkylare enkelt transporteras. Hjulen är gjorda av robust och hållbart nylon, som ger lågt slitage. Luftkylaren kan placeras flexibelt i olika rum tack vare den 1,5 meter långa strömkabeln.

Visa mer Visa mindre

Den evaporativa luftkylaren har ett tåligt hölje i PS- och ABS-plast, som har en lång livslängd och tål både låga och höga temperaturer. Gallerramen och vattentanken kan enkelt tas bort för rengöring.

Visa mer Visa mindre

Kylningseffekten hos evaporativa luftkylare påverkas av olika faktorer, där inomhusklimatet är den viktigaste faktorn. Luftkylarna uppnår sin maximala kylningseffekt på 3 till 5 °C vid varm och torr rumsluft. Detta beror på hur dessa luftkylare fungerar. Fukt tillförs till luften genom avdunstning av vatten, vilket sänker rumstemperaturen och ökar luftfuktigheten. Av denna anledning bör luftfuktigheten vara under 40% för optimal kylning av rummen. Vid ökad luftfuktighet minskar luftkylarens effektivitet, eftersom temperaturfallet bara fungerar upp till luftmättnadsgränsen. I mindre rum kan temperaturen minskas med 1 till 3 °C utan att luftfuktigheten blir obehagligt hög. De ursprungliga värdena för fuktighet och temperatur bör dock beaktas.

Verkningsradien för adiabatiska kylanordningar är mycket begränsad. Att öka radien är inte lika enkelt som att använda kraftfulla kompressionskylmaskiner. Av denna anledning beror effektiviteten hos evaporativa luftkylare på de allmänna väderförhållandena. Evaporativa luftkylare uppnår sin största effekt på varma dagar med varm och torr luft. I ett varmt och mycket fuktigt klimat kan kylkapaciteten inte längre uppnås, och på grund av den extra fuktningsfunktionen hos luftkylaren kommer det redan mycket fuktiga rumsklimatet att bli ännu mer obekvämt. Evaporativa luftkylare kan förbättra inomhusklimatet och sänka inomhustemperaturen, men detta påverkas starkt av olika yttre faktorer.

 • 3 i 1 – kyler, rengör, fuktar
 • Kyler ner länge – 6 L vattentank och 2 kylklampar
 • Kostnadseffektiv – 72 W vid kylning
 • Fjärrkontroll – med en räckvidd på 5 m
 • Mångsidig – tre luftflödesvarianter, 3 effektnivåer, valbar svängrörelse

Luftkylare - 3 i 1 - 6 L vattentank

Förbättra ditt inomhusklimat med luftkylaren UNI_COOLER_02 från Uniprodo! Detta är en praktisk allround-enhet, som enkelt och smidigt kyler ner rum och kan även fukta och rengöra luften. När vatten eller is avdunstar från den 6 L stora vattenbehållaren avges en sval luftström i rummet. Rum med en volym på upp till 500 m³ kan förses med frisk luft och kylas med max. 3 till 5 °C. Denna luftkylare säkerställer en optimal temperatur och ren luft, oavsett om det är i garaget, verkstaden, kontoret eller till och med på byggarbetsplatsen.

Förbättra rumsklimatet med den mobila klimatanläggningen UNI_COOLER_02 från Uniprodo. Denna portabla luftkylare är en praktisk allrounder. Att kyla ned lokaler såväl som att fukta eller rengöra luften är en enkel match för den. När vatten eller is ur den 9,2 liter stora vattenbehållaren evaporeras avges ett kallt luftflöde i rummet. Alla rum med en volym på upp till 500 m³ kan tillgodoses med frisk luft. Det kan vara garage, verkstäder, kontor eller till och med byggarbetsplatser - luftkylaren ser till att ni får en optimal temperatur och ren luft.

Modell
UNI_COOLER_02
Artikelnummer
10250251
Skick
Ny
Material, hölje
Plast (PS och ABS)
Material, hjul
Nylon
Filter
Filter med bikupestruktur
Effekt
72 W
Spänning/frekvens
230 V / 50 Hz
Luftströmning
Upp till 9 m/s
Kapacitet, luftflöde
400-500 m³/t (235-295 CFM)
Ljudnivå
≤60 dB
Vattenförbrukning
0,5 till 0,6 L/t
Vattentank
6 L
Timer funktionsintervall
1 - 12 timmar
Kylklampar
2
Vinkeljustering vertikala lameller
Automatisk (120° SWING-option)
Vinkeljustering horisontala lameller
Manuell
Fjärrkontroll
Ja
Fjärrkontroll, signalområde
5 m
Fjärrkontroll, batterityp
1x 3V litiumknappcell CR2025
Fjärrkontroll, mått (LxBxH)
8,5 x 4 x 0,7 cm
Kylklampar, mått (LxBxH)
14,6 x 12,8 x 1,6 cm
Filtermått, utsidan
38 x 24 cm
Filtermått, insidan (LxBxH)
37 x 20,5 x 3,2 cm
Längd, strömkabel
1,5 m
Mått (LxBxH)
30,00 x 28,00 x 70,50 cm
Vikt
5,90 kg
Försändelsemått (LxBxH)
33,00 x 34,00 x 73,00 cm
Försändelsevikt
7,10 kg
Bruksanvisning
Leveransinnehåll
 • Luftkylare UNI_COOLER_02
 • Fjärrkontroll
 • 2 kylklampar
 • 4 hjul
 • Monteringstillbehör
 • Bruksanvisning

Kan luftkylaren användas mobilt?

Ja, tack vare den mycket kompakta storleken och sidohandtagen kan luftkylaren också användas mobilt. Tack vare svänghjulen av nylon och dess låga vikt är det enkelt att transportera luftkylaren.

Behöver luftkylaren ingen luftutloppsslang?

Nej, luftkylaren arbetar med evaporativ luftkylning eller avdunstningskylning.

Bli den första att skriva en produktrecensionLämna en recension
Omdömen publiceras efter granskning.

Fält markerade med * är obligatoriska.

expondo expert

Fortfarande inte säker?

Våra experter är redo att hjälpa dig!
08 42 002 747
Må - fr kl. 09:00 - 16:00
Den här produkten
 • Kylning: 72 W
 • Vattentank: 6 L
 • Fjärrkontroll
 • Ljudnivå: ≤60 dB
 • Luftströmning: upp till 9 m/s

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 6 arbetsdagar

Andrahandssortering Luftkylare - 3 i 1 - 6 L vattentank

Andrahandssortering Luftkylare - 3 i 1 - 6 L vattentank

Istället för: 1 129,00 kr   899,00 kr  

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 6 arbetsdagar

 • Kylning: 72 W
 • Vattentank: 6 L
 • Fjärrkontroll
 • Ljudnivå: ≤60 dB
 • Luftströmning: upp till 9 m/s
 • Platta: 100 x 52 cm
 • Effekt: 2 x 3200 W
 • slät och räfflad
 • Stänkskydd
 • Dräneringsanordning

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 7 arbetsdagar

Andrahandssortering Elektriskt stekbord - Dubbelt - 100 cm - Slät/räfflad - 2 x 3200 W

Andrahandssortering Elektriskt stekbord - Dubbelt - 100 cm -...

Istället för: 8 379,00 kr   6 679,00 kr  

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 7 arbetsdagar

 • Platta: 100 x 52 cm
 • Effekt: 2 x 3200 W
 • slät och räfflad
 • Stänkskydd
 • Dräneringsanordning
 • 40 W
 • 3800 lm
 • Mått: 62 x 62 cm
 • 50 000 timmar
 • Aluminium

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 6 arbetsdagar

Andrahandssortering LED-panel - 62 x 62 cm - 40 W - 3800 lm - 4000 K (kall vit)

Andrahandssortering LED-panel - 62 x 62 cm - 40 W - 3800 lm - 4000 K...

Istället för: 559,00 kr   449,00 kr