Enkel middag på 30 minuter? Prova en snabb kycklingcurry med ris 

Dela

Skrivet av Maciej Skorżepo
januari 16, 2024

Du kommer hem efter en lång dag på jobbet finns det bara en sak du vill ha, nämligen lugn och ro! Men plötsligt blir du sugen på en varm och utsökt middag. Du sneglar mot klockan och ger dig själv en halvtimme att laga något som är både gott och näringsrikt på samma gång. I det här receptet har du lösningen: En snabb och enkel kycklingcurry med kokosmjölk från vår expert som alltid fungerar och imponerar även på dina gäster! 

Schnelles Hähnchen-Curry mit Reis

Dela

Du kommer hem efter en lång dag på jobbet finns det bara en sak du vill ha, nämligen lugn och ro! Men plötsligt blir du sugen på en varm och utsökt middag. Du sneglar mot klockan och ger dig själv en halvtimme att laga något som är både gott och näringsrikt på samma gång. I det här receptet har du lösningen: En snabb och enkel kycklingcurry med kokosmjölk från vår expert som alltid fungerar och imponerar även på dina gäster! 

Sådär, då kan vi börja med kycklingcurryn! 

Kycklingcurry är en snabb och enkel rätt som alltid fungerar. Kycklingcurry smakar av aromatiska kryddor, passar bra till mättande ris och är med det saftiga kycklingbröstet en perfekt, värmande och enkel middag, som passar fenomenalt som familjemiddag eller som en ny rätt på din meny. Till denna kycklingcurry med ris behöver du: 

Skölj riset under kallt vatten och tillsätt det i kokande saltat vatten. Koka riset tills det är mjukt men fortfarande har ett visst tuggmotstånd. Under tiden tvättar du kycklingbrösten och torkar dem sedan med hushållspapper. Skär kycklingbrösten i tjocka tärningar och stek dessa i en het panna med en matsked olja. Efter ungefär en minut, tillsätt den hackade löken och alla kryddorna och blanda väl. 

När löken är genomskinlig, tillsätt tomatpuré och de konserverade tomaterna. Häll kokosmjölk över allt och låt curryn sjuda försiktigt. Tillsätt morötter, ärtor och spenat och koka tills kycklingen och kokoscurryn fått önskad konsistens. Om du vill kan du späda ut curryn med extra kokosmjölk och lite vatten eller göra den tjockare med potatisstärkelse. 

Lägg en portion ris på en tallrik och servera kycklingcurryn med grönsaker generöst ovanpå riset. Glöm inte kycklingbröstet! Garnera den indiska kycklingcurryn med hackad vårlök och/eller gräslök. Smaklig måltid! 


Michał Orłowski – kökschef för renommerade restauranger i Sydney och Warszawa. Erfaren och professionell krögare. Michał började sin gastronomiska resa redan i tonåren. På somrarna arbetade han som bartender och upptäckte sin kärlek till gastronomi. Under åren skaffade han sig många erfarenheter, fördjupade sina kunskaper och fulländade sitt hantverk.

År 2007 reste han till Australien där han finslipade sina kunskaper. Efter hemkomsten var han kökschef på restaurangen Lars, Lars & Lars i Poznań. Han delar med sig av sina kunskaper och praktiska tips på YouTube-kanalen Chef’s Gear.

 

Var den här artikeln till hjälp? Ja Nej

Nyaste inläggen

Vilken är den bästa mängden socker i slush? Vi har testat, och det här kom vi fram till…  

Du vet förmodligen redan hur man gör slush. Men kanske är du fortfarande lite osäker på…

Läs mer

Hur gör man slush? Vi testar tre varianter!  

Sommaren är årstiden när vi hela tiden behöver förfriskningar. Och vad kan väl vara mer uppfriskande…

Läs mer

Glassmaskin-test: Schwarzwald-glasstårta med körsbär och Oreos 

Sugen på något sött i värmen? Då har vi precis rätt lösning för dig… glass, såklart!…

Läs mer

Snabbt recept på fiskcurry med skaldjur   

Det är sommar och stekande sol. Vår kulinariska expert Michał tillbringar årets varmaste dagar i den…

Läs mer