Trustpilot
På rea
Inga recensioner Bli den första att recensera den här produkten
Stamos Germany

TIG AC/DC svets set - Svetsvagn - Skyddshjälm - Tillbehör

7 890,00 kr 9 290,00 kr
Priset är inkl. 25% moms.

Artikel: EX18000297

Lågprisgaranti
Priset är inkl. 25% moms.
st.
Rabatt
Pris per vara
1+
0%
7 890,00 kr
3+
5%
7 495,50 kr
5+
10%
7 101,00 kr
10+
15%
6 706,50 kr
Utmärkande egenskaper
  • Arbetscykel 60 % vid 220 A
  • TIG-svets med AC och DC, också lämplig för aluminium
  • Svetsvagn, idealisk för TIG-svetsning
  • Praktiska skyddstillbehör: svetshjälm, svetshandskar
  • Extra tillbehör som spännhylsor, keramiska munstycken och inre skyddsglas
Leveransinformation
Retur och garanti

Tekniska detaljer

Mått (LxBxH)
0 x 0 x 0 cm
Vikt
0 kg
Försändelsemått (LxBxH)
0 x 0 x 0 cm
Försändelsevikt
0 kg

Leveranspaket

  • Gasslang, 3 m
  • Jordkabel med klämma: 3 m
  • Elektrodhållare med kabel: 3 m
  • Svetsbrännare: 4 m
  • 3 gasmunstycken (1,6 / 2,4 / 3,3 mm)
  • Lång brännarkåpa
  • Volframelektrod, Ø 2 mm
  • 3 spännhylsor (5, 6, 7, mm)
  • Bruksanvisning
  • Enskilda delar
  • Monteringsanvisningar
  • 3 keramikdysor (5, 6, 7 mm)
  • 3 spännhylsor (2,0 / 2,4 / 3,2mm)

Produktbeskrivning

TIG AC/DC svets set - Svetsvagn - Skyddshjälm - Tillbehör

ALU AC/DC TIG-svetsen S-ALU 220 Stamos Germany är en professionell och omfångsrikt utrustad svets för en mängd olika svetsarbeten. En omfattande utrustning medföljer: i setet ingår passande tillbehör som alla uppfyller högsta krav - naturligtvis av märket Stamos Germany, tillverkaren som utrustar svetsproffs.
TIG-svetsen kompletteras med en svetsvagn som i hög grad underlättar transporten av svetsen och gasflaskan (ingår ej i leveransen). Även en uppsättning med reservdelar ingår, så förbrukningsdelar som keramikmunstycken eller spännhylsor kan bytas ut när det behövs. Tyngdpunkten bör ligga på skyddskläderna vid alla sorters svetsning, varför en svetshjälm, passande svetsglas och svetshandskar ingår i setet.
Eftersom svetsströmmen ligger i spannet 10-220 A kan svetsen S-ALU 220 användas med svetsmetoderna TIG eller MMA , beroende på vilken metall som skall svetsas och under vilka villkor. Svetsen är även utmärkt för tunna plåtar.
Kontrollpanelen är mycket översiktligt utformad och kan justeras med svetshandskarna på. Grundfunktionerna för svetsningen (TIG, MMA, AC, DC, 2T, 4T, Pulse, On, Off) väljs via fem vippströmbrytare. Med hjälp av åtta steglöst justerbara vred ställs därefter alla värden för ström, pulsfrekvens, pulsvidd, gas-efterströmningstid samt Clean Width-värde in. Det aktuella amperevärdet visas alltid på LED-skärmen.
Denna svets kan användas för AC-DC TIG-svetsning, så beroende på metall kan du arbeta med växelström eller likström. Växelström (AC) används för att bearbeta lättmetaller som aluminium eller titan. Likström (DC) används för att svetsa metaller som stål, rostfritt stål, koppar eller mässing.
För TIG-svetsning kan pulsfunktionen på kontrollpanelen aktiveras. Den gör det möjligt att svetsa tunna plåtar exakt. För detta kan olika parametrar såsom pulsfrekvens och start-, bas- eller slutström väljas och justeras via ett vred.
För manuell metallbågsvetsning (MMA) behövs ingen extra gas, så denna svetsmetod är också utmärkt utomhus i stark vind. MMA-klämman greppar även stora elektroder med upp till 4 mm diameter. Med MMA-handsvetsmetoden kan du svetsa material mellan 1,5 och 8 mm tjocklek, som till exempel stål, järn, gjutjärn, nickel eller koppar.
Svetsvagnen som ingår i setet är utrustad med tre hyllor där inte bara den professionella svetsen ryms utan även alla tillbehör som behövs för arbetet. På kanten av vagnen finns plats för gasflaskan. Den fästs i en hållare och fixeras med två stålkedjor. Vagnen manövreras enkelt med ett handtag, för den har två stora bakhjul och flexibla framhjul. Till svetsen ingår även reservdelar: tre keramikmunstycken (5, 6, och 7 mm), och tre spännhylsor (2, 2,4 och 3 mm), vilka kan förvaras på en av vagnens hyllor. Säkerheten bör alltid komma först när du svetsar och därför är en svetshjälm ett absolut nödvändigt skyddstillbehör för att skydda ögonen både mot skarpt svetsljus och svetsstänk. I detta set ingår svetshjälmen Blaster ur serien Advanced. Den kan anpassas till varje huvudform och är en mycket lätt hjälm som bara väger 500 g. Den automatiska skyddshjälmen är utrustad med DIN 9 - 13 ljusskydd med endast 1/30 000 sekunders svarstid. För att säkerställa att du alltid har allt under kontroll under svetsningen medföljer också tio passande inre skyddsglas.
Förutom huvudet och halsen är det framför allt händerna som är utsatta för svetsstänk. Som lämpligt skydd för händerna ingår svetshandskar av typ A i storlek 10/XL i setet. De är tillverkade av högkvalitativt nötspaltläder och även de sydda med syntetiska trådar. Det gör dem till ett tillförlitligt skydd mot glödande metallstänk och andra värmeeffekter. Det mjuka bomullsfodret i handskarna samt manschetter fodrade med denim gör dem mycket bekväma att bära under arbetet. Anmärkning om leverans för Schweiz: På grund av nationella lagbestämmelser levereras denna enhet till Schweiz utan volframelektrod!

Betyg och recensioner


Sortera efter :

Vanliga frågor

Hur är kvaliteten på aluminiumsvetssömmarna?

Utrustningen är testad av vår tekniska avdelning och uppvisar mycket bra resultat av aluminiumsvetsning.

Med förtroende från experter över hela världen
mer än 16 års erfarenhet
inom e-handel
3 MILJONER
kunder har köpt våra produkter