Trustpilot

Plockmaskiner

Plockningmaskiner för professionellt bruk

Plockmaskiner för fjäderfä är idealiska hjälpmedel när ekonomin spelar en roll i hanteringen av ditt fjäderfä. Med de sofistikerade modeller som nu finns tillgängliga från kvalitetstillverkare, sparar du mycket tid och pengar med en plockmaskin. Innan du köper en plockmaskin bör du tänka på vilken kapacitet du behöver på din gård. I vårt sortiment finns små modeller som plockar en enda vaktel eller en liten kyckling per minut, liksom kraftfulla apparater som kan bearbeta flera hundra kilo fjäderfä per timme.

Särskilda plockningsmaskiner är utformade enbart för att plocka kycklingar. Det finns dock även modeller som kan användas för att plocka gäss och ankor. Plockmaskiner för ankor och plockmaskiner för gäss kan också plocka andra stora och tunga fjäderfän. Plockmaskiner för fjäderfä är tekniskt avancerade verktyg för att hantera fjäderfä, och det finns flera varianter i vårt utbud online.

Det är inte särskilt lockande att bygga en plockningsmaskin själv med tanke på den stora arbetsinsatsen. Om du bestämmer dig för att bygga en plockmaskin själv kan du dessutom få problem med försäkringsskyddet i händelse av en olycka. Om du funderar på att köpa en begagnad plockmaskin bör du tänka på att du endast kan förvänta dig begränsad eller ingen garanti i händelse av fel. Därför är köpet av en begagnad plockningsmaskin alltid förenat med en viss risk.

Fördelar med plockmaskiner

Plockningsmaskiner med inbyggt vattensystem är särskilt populära bland uppfödare av fjäderfä. Den här typen av plockningsmaskin består av en trumma av rostfritt stål, vilket är det bästa materialet för hållbarhet och hygien när det kommer till utrustning av hög kvalitet. På insidan av plockningsmaskinen finns plockfingrar av gummi i olika längd. När maskinen sätts igång fångas fjädrarna av gummifingrarna och plockas. Plockmaskiner för gäss, ankor och höns fungerar enligt samma princip. Vissa av de särskilt kraftfulla apparaterna kan plocka fjäderfä med en maxvikt på 20 kg per djur. En diameter på 80 cm är vanligt för plockmaskiner med denna kapacitet.

Beroende på kapaciteten fylls trumman på vissa plockmaskiner med en enda kyckling, anka eller gås. Kraftfulla plockmaskiner kan laddas med upp till 20 fjäderfä per plockning. En sådan plockmaskin för fjäderfä bearbetar flera hundra kycklingar per timme.

En viktig aspekt av plockningsmaskiner är vattentillförsel. Vissa praktiska modeller har automatisk vattentillförsel. Om du vill köpa en plockmaskin till ett lägre pris kan en modell med manuell sköljning också vara intressant. Vattnet ser inte bara till att plockningen utförs försiktigt utan spolar också ut fjädrarna ur plockmaskinen under plockningen.

Automatisering av den elektriska kycklingplockaren sparar tid

Plockmaskiner med panna kännetecknas av sin kompakta konstruktion och högre funktionalitet. Innan du plockar fjäderfäet, lägg det i skållmaskinen. Genom att lägga det i varmt vatten kan fjädrarna lättare avlägsnas i plockmaskinen. För kycklingar rekommenderas temperaturer på 60-65 °C. Ställ in önskad temperatur innan plockning, beroende på fågelns storlek.

Plockmaskiner för gäss och ankor

Plockmaskiner för gäss och ankor skiljer sig i princip inte från plockmaskiner för andra fjäderfän, till exempel kycklingar. Plockmaskiner för större arter har dock en kraftigare konstruktion och en stor trumma. Om du väljer en plockmaskin med en skållmaskin är det viktigt att se till att skållmaskinen är tillräckligt stor och har en kraftfull värmare.

Plockning av kycklingar - det här ska du vara uppmärksam på

Att plocka fjäderfä för hand är en mödosam sak och innebär för kommersiell uppfödning många arbetstimmar och därmed höga kostnader. Om kostnaden är en faktor när du plockar dina fjäderfän, kan du investera i en plockmaskin som betalar sig själv med tiden.

När du väljer lämplig plockningsmaskin för kycklingar och andra fjäderfä är trummans storlek och kapacitet särskilt viktiga. Kvalitetstillverkare som Wiesenfield tillhandahåller exakt information om produkternas användningsområden och prestanda, som du kan använda som vägledning när du köper en plockningsmaskin.

Hygienen är en viktig aspekt av en plockningsmaskin. Modeller med automatisk vattentillförsel spolar ut de plockade fjädrarna ur maskinen redan under plockningsprocessen. Rengöringen av apparaten efter plockning går snabbare med den automatiska vattentillförseln. En annan viktig punkt när det gäller hygien är att skinnet är intakt. Plockmaskiner av låg kvalitet kan skada skinnet på fågeln och farliga bakterier kan komma in i köttet. Risken för allvarliga infektioner kan också minskas genom att försiktigt skålla fjäderfäna innan de plockas.

Du kanske också är intresserad av

På expondo.se hittar du inte bara plockmaskiner utan också ett stort antal användbara hjälpmedel för uppfödning av fjäderfä. Upptäck vårt sortiment:

Inkubatorer

Inkubatorer är viktiga verktyg för uppfödare av fjäderfä. Beroende på inkubatorns utformning hålls de ideala temperaturerna på en konstant nivå. Helautomatiska modeller med vattendispenser och äggvändare är särskilt arbetsbesparande. Äggkläckningsmaskiner!

Foderautomater

Automatiska foderautomater är den perfekta lösningen för att ge dina fjäderfän tillräckligt med foder regelbundet. Foderautomaterna fylls endast ibland med foder, resten av tiden kan dina fjäderfän ta för sig när de är hungriga.

Desinfektionsmattor

Vikten av att använda desinfektionsmattor, och andra hygienåtgärder på gårdarna, har visat sig genom de senaste årtiondenas farliga infektionssjukdomar. Användningen av en desinfektionsmatta är ett bra sätt att öka hygienstandarden på din gård eller i din privata djurhållning. En desinfektionsmatta består av ett absorberande material på vilket du kan applicera en lämplig desinfektionslösning. Desinfektionsmattor från Wiesenfield har en badkarsliknande konstruktion så att det dyra desinfektionsmedlet inte läcker ut och går till spillo. Desinfektionsmattorna i vårt sortiment kan användas för att desinficera skor och som klomattor för mindre djur.

Nät för hö

Hönät är oumbärligt på många gårdar och ridstall när det gäller att ta hand om djuren. Högkvalitativa hönät är tillverkade av robust och UV-beständig plast och är lätta att fylla. Med lämpliga hönät kan man förhindra att djuren äter för snabbt. Maskstorlekar på cirka 45 mm har visat sig vara idealiska för många användningsområden. hönät