Betalning

Betalning

I vår butik erbjuder vi flera olika betalningsalternativ, som varierar beroende på land. Som standard kan du betala med förskottsbetalning, PayPal eller kreditkort i alla ländernas webbshoppar. För att använda landsspecifika betalningsmetoder, vänligen gå till expondo-butiken i respektive land.

 

PayPal

För att kunna använda PayPal måste du skapa ett online konto hos företaget. Bankuppgifterna sparas centralt och behöver inte anges på nytt vid varje köp. Betalningar som görs via PayPal krediteras omedelbart till betalningsmottagaren, vilket innebär att den vanliga banköverföringstiden inte längre är nödvändig. Detta snabbar upp betalningshanteringen och förkortar leveranstiden för dina varor.

Om du väljer PayPal som betalningsmetod i vår butik kommer du att omdirigeras till PayPals hemsida. Där loggar du in med dina PayPal-användaruppgifter (e-postadress och lösenord) och bekräftar beloppet som ska betalas. Du omdirigeras sedan automatiskt tillbaka till vår butik.

 

Kreditkort och bankkort (Visa/Mastercard)

Ett kreditkort eller ett bankkort är ett betalkort för varor och tjänster som man kan använda över hela världen. Båda korten utfärdas av banker i samarbete med kreditkortsorganisationer som MasterCard eller Visa. I vår butik kan du enkelt betala med ditt Visa- eller Mastercard-kort. Du kommer att omdirigeras till ett formulär där du kan ange dina kortuppgifter, inkl. kortinnehavarens namn, kreditkortsnummer, utgångsdatum och kontrollsiffror/CVC (finns på baksidan av kortet).

 

Information för din säkerhet:

Vid betalningar med kreditkort på internet är det viktigt att PIN-koden aldrig anges vid transaktioner som genomförs online, utan endast uppgifter som kreditkortsnummer och CVC-kod. PIN-koden till kreditkortet är endast avsedd för användning vid uttag i bankomater och får inte ges ut till någon annan. CVC-koden på baksidan av kreditkortet måste anges tillsammans med kortnumret för transaktioner online, för att säkerställa att betalaren verkligen är innehavaren av kreditkortet. Kortnumret kan ibland sparas på webbplatser där du ofta betalar med ditt kreditkort genom så kallade cookies. CVC-koden sparas dock i princip aldrig och måste därför anges på nytt för varje ny transaktion, vilket ökar säkerheten för dig när du betalar online och förhindrar missbruk av kreditkortsuppgifter. Du bör även se till att det finns en säker anslutning mellan dig och webbshopen under betalningsprocessen, vilket kan kontrolleras i adressen i din browser. Adressraden måste innehålla "https://" i stället för "http://" och ett litet lås måste vara synligt. Först då är anslutningen tillräckligt krypterad.

 

Förskottsbetalning

Förskottsbetalning är en betalningsmetod som innebär att köparen betalar köpeskillingen innan säljaren skickar den avtalsenliga leveransen av varorna. I regel sker förskottsbetalning via banköverföring. Om du har beställt en vara så kommer du att motta faktureringsinformation via e-post med betalningsinformation och nödvändig kontoinformation. Varorna skickas först efter att vi har mottagit hela fakturabeloppet.

 

Klarna

I den svenska butiken erbjuder vi köp via Klarna. Fakturan skickas då antingen via e-post eller tillsammans med varorna. Från fakturadatum har du 14 dagar på dig att betala fakturan. Om fakturaköp med Klarna ska godkännas måste leveransadressen överensstämma med faktureringsadressen. Vid beställning med Klarna som företagskund så ber vi dig vänligen observera att leveransadressen och faktureringsadressen också måste vara densamma, samt vara registrerat med ert organisationsnummer. Förutom företagets namn bör även ditt för- och efternamn fyllas i för att beställningen ska vara fullständig och bli accepterad.

 

Delbetalning med Klarna

Vid delbetalning med Klarna betalas den totala betalningssumman i flera delbetalningar över en överenskommen tidsperiod. Eventuella extra avgifter kan förekomma.

 

Flexibel delbetalning

Alla beställningar du har lagt med flexibel delbetalning samlas i en tydlig månadsfaktura, som alltid skickas ut i mitten av varje månad. Om du använder den här betalningsmetoden för första gången får du den första månadsfakturan under följande månad.

 

Fast delbetalning

Med det fasta delbetalningsalternativet kan du enkelt delbetala din faktura på 3, 6 eller 12 månader. Det totala beloppet på din faktura fördelas jämnt över denna tidsperiod. Fakturan läggs till din månadsfaktura tillsammans med alla dina flexibla delbetalningar, så att du bara får en månadsfaktura med alla köp med delbetalningar. Räntan för det fasta delbetalningsalternativet är 9,99%.