Trustpilot

Vakuummaskiner

Hitta inspiration på expondos blogg!

MSW kammarvakuummaskin är ett perfekt komplement inom industrin så som för vätskor, livmedel eller medicin - för att bara nämna några. En vakuummaskin underlättar hanteringen av produkter av olika slag som behöver bevaras för en längre tid. Detta gör att en vakuummaskin blir ett verktyg som kommer att bli oumbärlig för att kunna genomföra olika arbetsuppgifter. Ett perfekt redskap för att dessutom minimera lagringsutrymmen och göra det lättare att kunna frakta produkter till kunder.

Utrustning för professionell hantering

Vakuummaskin underlättar all hantering av olika typer av produkter. Dessutom en ypperlig vakuumförpackare vid att till exempel förpacka livsmedel. Genom att vakuumbehandla olika födoämnen förlängs hållbarheten och dessutom gör att lagring och förvaringen görs enklare. Dessutom kommer matvarorna också hålla sig fräschare betydligt längre, vilket kan vara perfekt för storhushåll eller hotell som har hand om stora mängder av mat.

Vakuummaskin är en maskin som är svår att kunna undvara. Detta tack vare att den har så många användningsområden och är mycket praktiskt. Det finns även andra produkter som gör det svårt att vara utan. Till exempel inom restaurangbranschen hade det varit svårt att klara sig utan en sous vide-maskin. Denna maskin hjälper till att tillaga maten på ett smart sätt och gör att den bibehåller alla näringsämnen och att smaken framhävs på ett helt annat plan, jämfört med den skulle har gjort annars. En plattformsvåg är också ett bra verktyg inom matlagning, men har andra användningsområde också. Allt från att kunna programmera vissa angivna vikter till att styckväga riktigt små föremål. För att sedan kunna få en uträkning som är användbar för en inventering. När det gäller en torkugn är den först och främst bäst för att torka mat för att konservera. Utmärkt för att ge maten en längre hållbarhet om bristen på utrymme saknas.

Vakuummaskin - så fungerar den bäst

Det är lätt att använda en vakuummaskin. Genom att stoppa den produkt som ska förvaras i en speciell foliepåse som medföljer maskinen. Därefter laddas vakuumkammaren uppifrån. Med tanke på de tilltagna måtten finns det möjlighet att plasta in ett flertal mindre produkter. Därefter är det dags att trycka på knappen för att ta bort luften från påsen/påsarna.

Därefter svetsas plasten ihop för att få det hundra procent lufttätt i en vakuumpåse. Detta tack vare att den digitala bildskärmen känner av hur lång processen med vakuumtiden och svetsningen tar. Nu är hela proceduren klar och produkten kan lagras och förvaras för en längre tid. När det gäller svetsningen går den ställa in på olika temperaturer på din vakuummaskin för att kunna garantera bästa resultat. Det finns tre olika temperaturer att välja mellan - för små tunna, till större och tjockare plastfoliepåsar

En vakuummaskin gör att varken smaken, aromen eller kvaliteten påverkas på produkten som går genom hela processen. Innehållet i påsarna skyddas mot yttre påverkan så som fukt och nedsmutsning, samtidigt som tillväxten av bakterier hämmas. Därför kan det vara en bra idé att till exempel förvara viktiga papper eller mediciner och skydda dessa genom att vakuumbehandla en längre tid.

Med en vakuummaskin sparas det inte bara pengar tack vare att produktens hållbarhet förlängs. Dessutom kräver den inte så mycket utrymme, vilket gör att lagringsplatserna också ställer mindre krav. Maskinen är lättskött tack vare det hygieniska rostfria stålet. Vakuummaskinen kommer bli ett verktyg som blir svår att klara sig utan.