Trustpilot

Ultraljudstvättar

En ultraljudstvätt från Ulsonix hjälper dig att rengöra föremål som kräver extra skonsam behandling. Därför är ultraljudstvättar viktiga hjälpmedel hos, exempelvis, laboratorier, tatueringsstudior, optiker, guldsmeder, och urmakare. Därtill kan även privatpersoner använda dem för att tvätta, bland annat, smycken, glasögon, eller mynt. Genom rengöring med ultraljud utsätts inte föremålan för någon mekanisk påverkan, men tvättas ändå omsorgsfullt och effektivt. Maskinernas kapacitet varierar från 0,7 L upp till hela 28 L. Välkommen att titta runt för att hitta rätt modell för dig!

Ultraljudstvätt i ett nötskal

Ultraljudsrengöring är – som namnet skvallrar om – rengöring med hjälp av ultraljud. Rengöringsfrekvensen i Ulsonix maskiner varierar från 37 kHz till 42 kHz, vilket för dig betyder effektiv och skonsam rengöring av de önskade ytorna. Metoden har ett brett användningsområde och används i bl.a. rengöring av klockor, kirurgiska instrument och vapen. Fördelarna med ultraljudstvättar är många, men en av dem största är att ultraljudstvätten kommer åt väldigt små ytor som andra metoder inte klarar av. Maskinerna är även lätta att rengöra efter användningen, vilket är en nyckel till att de ska hålla länge. Konstruktionen av rostfritt stål gör dem dessutom mycket slitstarka.


Att välja det rätta rengörinsmedlet beror på föremålet som ska rengöras. Maskinen kan användas med enbart rent vatten, men att tillsätta en skvätt rengöringsmedel ökar ultraljudstvättens effekt. Dock behöver man i så fall se till att använda ett passande rengöringsmedel. Speciellt om det är är gammelfarfars antika fickur som ska rengöras.


Ultraljudsrengörning har använts sedan 1950-talet inom industrin, och kunde tack vare reducerade tillverkningskostnader introduceras som en populär hushållsmaskin på 1970-talet. I dagsläget kan maskinerna användas till rengörning av en mängd olika slags förmål, förutsatt att materialet tål ultraljudsvågor.

Fördelarna med en ultraljudstvätt från expondo:
• Effektiv och skonsam rengöring av ömtåliga föremål.
• Lätt att ställa in tvätttid och temperatur med den digitala displayen.
• Robust och lätt att rengöra tack vare konstruktion av rostfritt stål.

Varierade användningsområden

En ultraljudsrengörare kan, förutom för företag, även vara till nytta för privatpersoner i hemmet. Beorende på omfattningen av behovet att rengöra föremål hittar intresserade i vilket fall som helst den passande modellen på denna sida. Exempelvis erbjuder vi maskiner lämpade för att tvätta glasögon, proteser, smycken, och många andra föremål.


Utöver det är dessa tvättar nu för tiden mycket uppskattade hjälpmedel inom medicinteknik och laboratorier. Titta gärna in på sidan för laboratorieutrustning för att se till att ditt laboratorie är optimalt utrustat. Ultraljudsrengöraren hjälper personal att rengöra och desinfektera operationsinstrument. För detta ändamål änvänder proffsen neutrala eller lätt basiska rengöringsmedel i maskinerna. Dessa rengöringsmedel ägnar sig tillsammans med en ultraljudstvätt särskilt bra för kirurgiska och medicinska instrument.


Professionella guldsmeder förlitar sig även de allt mer på dessa apparater, eftersom de gör det till en barnlek att rengöra guld-, och silverföremål, samt smycken. Ultraljudsrengörare tillhör, likt högkvalitativa vågar, numera standardutrustningen för guldsmeder.
Efter användning måste man som användare bara se till att byta rengöringsvätskan. Oavsett om man endast använt vatten eller inte. Genom att också lätt spola av dett nyss rengjorda föremålet ser man även till att få bort eventuella rester av rengöringsmedlet.