Trustpilot

Kontorsstolar

Snygga kontorsstolar med modern design

Alla yrkesverksamma som huvudsakligen arbetar i sittande ställning känner till fenomenet med ryggsmärtor, som utlöses av muskelspänningar, dåliga skrivbordsstolar eller till och med en felaktig sittställning. Ryggsmärta är irriterande, leder till ofokuserat arbete och kan leda till ytterligare hälsobesvär. Faktum är att en stor del av befolkningen i Sverige tillbringar för mycket tid i sittande ställning. Detta gäller främst arbetstiden, men även på vägen till och från arbetet, på kvällarna och på fritiden kan man lätt lägga till några timmar till. Om högkvalitativa, men framför allt ergonomiska sittmöbler saknas på kontoret, i hemmet eller på hemmakontoret är fysiska besvär förprogrammerade. Med de eleganta, ergonomiska kontorsstolarna från expondo kan du nu direkt avhjälpa situationen och säkerställa inte bara en elegant, utan också en extremt hälsosam arbetsmiljö samtidigt.

Ergonomisk kontorsstol

För att kunna arbeta koncentrerat och motiverat varje dag bör en kontorsstol som uppfyller höga ergonomiska krav ingå i arbetsplatsens standardutrustning. expondos breda utbud av olika utföranden och ytbehandlingar lämnar inget att önska. Men det som framför allt kännetecknar en professionell kontorsstol är dess fina och tekniskt sofistikerade enskilda delar, som erbjuder varierande inställningsmöjligheter och hög rörlighet. Ju mer en kontorsstol har i detta avseende, dvs. ju mer rörlig den är och ju mer specifikt den kan anpassas till de individuella behoven hos den person som sitter på den, desto mer lämplig är den som högkvalitativ och ergonomiskt hälsosam kontorsutrustning. Hos Expondo hittar du exakt den modell som uppfyller alla dessa kriterier.

Kontorsstolar i läder

I bästa fall anpassar de sig nämligen perfekt till den fysiska staturen, det vill säga kroppens form, hos den som sitter. För att uppnå detta resultat måste ergonomiska kontorsstolar uppfylla vissa krav: De ska garantera största möjliga rörelsefrihet, men samtidigt ha en stödfunktion. Detta kräver ett antal variabla inställningar. När allt detta kombineras i en stol möjliggörs det som behövs mest under en lång arbetsdag: dynamiskt-aktivt sittande. För inget är ohälsosammare än en stel sittställning som varar i timmar. På Expondo ägnar vi därför särskild uppmärksamhet åt kontorsstolar och kontorsfåtöljer i vårt sortiment som är utrustade med justerbar sidhöjd och -djup, varierbart justerbara arm- och ryggstöd och/eller s.k. ländstöd för att avlasta ryggraden. Det bästa av allt är att du kan beställa din nya ergonomiska skrivbordsstol online här till mycket konkurrenskraftiga priser. Dessutom får ett högkvalitativt datorbord naturligtvis inte saknas. Eller kanske letar du istället efter lämpliga kontors- och arkiveringsskåp för kontoret? Finns även online på Expondo i förstklassig design.

Jämförelse av olika typer av skrivbordsstolar

För att få titeln "ergonomisk" måste dessa modeller uppfylla särskilda kriterier. På Expondo erbjuder vi därför också högkvalitativa kontorsstolar och chefsstolar av just den här typen. Dessa inkluderar vissa funktioner som olika, justerbara individuella delar och specialmekanik. Du kan till exempel välja att din nya kontorsstol ska vara lätt justerbar i höjdled. Du kan välja mellan kontorsstolar med ett speciellt ryggstöd som anpassar sig exakt till ryggradens naturliga form och avlastar den perfekt. Du kan förstärka den här effekten genom att välja en skrivbordsstol med ländryggsstöd, vilket är lameller som är integrerade i ryggstödet. Detta avlastar ryggraden och de intervertebrala skivorna på ett hälsosamt sätt ännu mer. Skrivbordsstolar med armstöd, som kan justeras i höjdled och samtidigt kan justeras i sidled, garanterar ett bekvämt arbete. Det är särskilt bekvämt när ryggstödet också kan justeras framåt och bakåt. Modeller med lättskött och robust stoppad samt fjädrande sits, som dessutom är höj- och sänkbar så att den passar alla kroppsstorlekar och storlekar, ger tillräcklig komfort. För att ytterligare främja dynamiskt-aktivt sittande är det viktigt med en integrerad gungmekanism. Om du måste sitta vid skrivbordet i många timmar kan du välja en kontorsstol med huvud- och/eller nackstöd - för att koppla av lite på mellanrummen.

Viktiga funktioner att leta efter i en kontorsstol för hemmet

Om värdet är viktigt för dig kan du titta på vårt breda utbud av modeller. I vårt breda produktsortiment är vi noga med att alltid erbjuda rätt produkt för varje krav och behov. Och dessutom alltid i den vanliga höga Expondo-kvaliteten - både när det gäller material och utförande. Detta gäller naturligtvis även livslängden och hållbarheten hos våra enskilda modeller och alla enskilda delar. Det är till exempel viktigt att professionella kontorsstolar har en hög belastningskapacitet. Vi erbjuder modeller med olika lastkapacitet, så att du kan hitta rätt kontorsstol. För att skapa en funktionell och bekväm arbetsplats rekommenderar vi en svängbar kontorsstol, helst 360 grader. Kontorsstolar med hjul ger en stor och flexibel handlingsradie. Beroende på golvets beskaffenhet eller beläggning lämpar sig rullarna för både hårda och mjuka ytor, så att det inte uppstår några repavtryck eller liknande. Om du föredrar att slippa hjul har vi även modeller med fast stativ i vårt sortiment. När det gäller färger och material finns det ett brett utbud att välja mellan: från baser och ramar i bland annat aluminium, plast, krom eller metall till överdrag i bland annat nylon, nätstruktur, polyester eller läderimitation. Färgpaletten omfattar bland annat svart, vitt, ljusbrunt och beige. Här hittar du vad du söker och kan köpa den kontorsstol som passar dina behov direkt online. Naturligtvis innehåller modern kontorsutrustning lite fler saker - snygga arbetsplatstillbehör finns i vår kontorsbord . Och för nästa möte rekommenderar vi vår sida Hur du ordnar din arbetsplats hemma.

Beställ kontorsstolar online - expondo

  • snygg, modern design

  • uppfyller de bästa kvalitetsstandarderna

  • möjliggör dynamiskt-aktivt sittande, eftersom de anpassar sig perfekt till den sittandes individualitet.

  • säkerställa koncentrerat arbete - även över timmar

  • förstklassiga material och utmärkt utförande

  • lätt att rengöra och robust