Trustpilot

Projektordukar

Projektorskärmar för hemmabio, konferens och universitet

Högkvalitativa projektorskärmar är mycket populära, eftersom de överdimensionerade projektionsytorna gör att alla bildmedier kan lysa i sin fulla prakt: Från filmer och semestervideor till videospel och visualiseringar, till presentationsgrafik och foton. Moderna skärmar för projektorer är därför det perfekta komplementet för hemmabio och hobbyrum, kontor och konferensrum, utställningsmonter och presentationsscen, skola och universitet.

Projektorskärmar finns i olika utföranden och skiljer sig åt i fråga om mått, material, montering och användning. Skärmarna kan till exempel monteras permanent på en vägg eller användas som mobila skärmar med hjälp av ett stativ. Dessutom finns det modeller med manuell och elektrisk hantering. Upptäck det breda urvalet av exklusiva skärmar för beamers i vårt omfattande sortiment!

Stor yta - upp till 150 tum för fantastiska bilder

Stora skärmar skapar en särskilt imponerande upplevelse av visuella medier av alla slag. Det som tidigare bara kunde ses på biograferna kan nu upplevas var som helst tack vare modern beamerteknik och högkvalitativa dukar: Oavsett om det är i ditt eget hem, i ett konferensrum eller i skolor och universitet. Och för att passa alla utrymmen finns skärmarna också i många olika storlekar - i vår webbutik till och med upp till 150 tum!

Ju större en skärm är, desto mer imponerande ser de projicerade filmerna, bilderna och grafiken ut på den. Därför är skärmar lika populära för din egen hemmabio som som presentationsyta i företag. Även i det moderna hemmakontoret kan en skärm inte bara underlätta arbetet utan också göra det trevligare.

Motordrivna projektordukar

Motoriserade projektorskärmar är det bästa valet för permanent installation och bekväm användning. Skärmarna monteras i taket eller på väggen med hjälp av ett hölje och erbjuder därmed en särskilt platsbesparande lösning. Dessutom garanterar det fasta läget en konsekvent och perfekt anpassning av den projicerade bilden. Och eftersom duken rullas upp och av elektriskt är denna process skonsam för dukduken och garanterar en lång livslängd.

Skärmar med motor kan bekvämt flyttas till sitt läge genom att trycka på en knapp eller fjärrkontroll. Detta gör det också möjligt att justera projektorskärmen mycket mer exakt än vad som är möjligt med en manuell mekanism. Oavsett om det är i konferensrummet eller i din egen hemmabio - everywhere motoriserade skärmar garanterar ett modernt och bekvämt tittande! Med lämplig belysning kan du dessutom skapa en atmosfärisk atmosfär i ditt rum.

Projektorduk på stativ

Skärmar på stativ och trebensstativ är klassiker bland projektorskärmar och ger en hög grad av rörlighet: stativ och trebensstativ kan monteras och demonteras med bara några få steg och är lika lätta att transportera. På så sätt kan du använda skärmen på ett flexibelt sätt, t.ex. i olika kontorslokaler, på mässor eller på affärsresor - och även i olika rum hemma eller i trädgården för din egen sommarnattsbio.

De flesta dukar med stativ har en svart baksida och är därför helt ogenomskinliga. Detta skyddar skärmen från ljus som kommer in från baksidan, och bilden på framsidan behåller sin ljusstyrka och kontrast perfekt. Även framför ett fönster får du optimal bildkvalitet. Och i kombination med ett lämpligt fästen & stativ för din projektor skapar du den perfekta bildupplevelsen!

Tak- eller väggmonterade projektordukar

Projektorskärmar som monteras i tak eller på väggar kan på ett diskret och elegant sätt förvandla vilket utrymme som helst till en hemmabio, ett konferensrum eller ett klassrum. Detta beror på att de eleganta höljena på den här varianten av skärmen är extremt diskreta och därför passar in i vilken inredning som helst. Dessutom behövs inget golvutrymme, så dessa projektorskärmar kan även användas i trånga utrymmen.

De hängande skärmarna är utrustade med en viktstång och garanterar därmed en permanent jämn projektionsyta. Takmonterade och väggmonterade projektorskärmar kan rullas ut eller stuvas in i höljet efter behov, vilket gör dem särskilt flexibla att använda. Särskilt på moderna kontor är dessa skärmar ett perfekt komplement till alla kontorsmaterial.

Ramspända projektordukar

Projektorskärmar med ramar ger ett ädelt intryck redan vid första anblicken. Den svarta ramen omsluter helt och hållet duken, vilket i sig självt ger den en bildmässig karaktär. Men ramen är inte bara en prydnad: Den mörka maskeringen förbättrar avsevärt den upplevda kontrasten och möjliggör därmed ett projektionsresultat av högre kvalitet. Dessutom är dukduken fastspänd i ramen, vilket förhindrar krusningar.

Tack vare dessa egenskaper ger ramdukar en enastående bildkvalitet, särskilt för din egen hemmabio. Men även visuella medier kan presenteras på ett särskilt imponerande sätt med dessa skärmar i moderna konferensrum eller reklambyråer. Och eftersom projektorskärmar med ramar är permanent monterade på väggen kan de också lätt kombineras med väggdekorationer, belysning eller whiteboards!

Skärmformat

Beamer-dukar finns i olika storlekar, var och en med ett specifikt sidformat. Dessa sidformat är anpassade till de utdataformat som kan visas av beamers och andra projektionsapparater. Därför finns skärmar i formaten 1:1, 4:3, 16:9 och 16:10. Men ett skärmformat ska inte bara passa din enhet utan också vara lämpligt för det önskade programmet:

Om du vill njuta av videor i de moderna upplösningarna Full HD, HD ready och 4K i din hemmabio är projektorskärmar i det bildfyllda formatet 16:9 den perfekta lösningen. Skärmformatet 16:10 lämpar sig för WXGA- och WUXGA-bredbildsupplösningar. Det här formatet stöds ofta av surfplattor och bärbara datorer och är därför optimalt för presentationer. Formaten 1:1 och 4:3 motsvarar bildformatet för äldre projektionsutrustning och filmer, t.ex. de som används i skolor.

Projektion på framskärm

Vid frontprojektion strålar bilden framifrån på en starkt reflekterande skärm, framför vilken projektionsapparaten och publiken är placerade. Denna metod används på biografer och stöds av de flesta beamers. Vid bakåtprojektion projiceras bilden på baksidan av en genomskinlig duk med enheten bakom duken. Denna teknik används främst inom filmproduktion för att skapa konstgjorda bakgrunder som skådespelare kan agera framför.