Trustpilot

Industridammsugare

På rea
Asksug - 20 l - 1200 W
ulsonix
(5)

Asksug - 20 l - 1200 W

Mått (LxBxH)
32 x 31 x 37 cm
779,00 kr 889,00 kr
Tidsbegränsat erbjudande
Lågprisgaranti
Lågt lagersaldo
FRI FRAKT ca. 27/6

Industriell upprättstående dammsugare

Industridammsugare från expondo används både i krävande hushåll och i professionella miljöer. Oavsett om det handlar om industridammsugare utan påse, askdammsugare eller våttorkdammsugare: Den högkvalitativa rengöringsutrustningen från våra industriella leveranser ger lämplig prestanda för varje utmaning med enkel användning. Ta reda på här om typer, drift och inköpskriterier för professionella dammsugare!

Industriell dammsugare för hemmet

Faktum är att industridammsugare i princip har samma utformning som den klassiska dammsugare som finns i varje hushåll: Här som där sugs luft och smuts in genom undertryck. Skillnaderna jämfört med en vanlig hushållsdammsugare märks dock direkt när den professionella dammsugaren sätts igång, eftersom den kan:

 • tar även upp tyngre eller stora smutspartiklar, t.ex. skräp, på grund av den högre effekten och motsvarande slangdiameter,

 • med en lång slang och lättgående rullar ger en större arbetsradie och en

 • absorberar mer smuts tack vare den höga kapaciteten.

Vissa varianter av industridammsugare kan dessutom:

 • Absorberar vätskor,

 • Rengör filtret automatiskt eller

 • blåsa löv på ett effektivt sätt med en blåsfunktion.

Nackdelarna är dock den tyngre egentyngden och de högre inköpskostnaderna.

Industriell dammsugare med påse

Industridammsugare med eller utan påsar används i många olika branscher och industrier och måste uppfylla lämpliga krav. Beroende på användningsområdet bör de avlägsna lätt smuts som damm lika noggrant och utan rester som verkstadsdammsugare avlägsnar spån eller byggarbetsplatsdammsugare avlägsnar sand eller skräp. Även för organiska ämnen som matrester, kemiska eller till och med explosiva ämnen finns det en lämplig industridammsugare. Här får du en översikt över de olika typerna av professionella dammsugare beroende på användningsområde och funktionssätt:

 1. Differentiering enligt dammklasser

Om du vill köpa en industridammsugare är dammklassen avgörande. Den ger information om hur skadligt dammet är:

 • Klass L: svagt farligt damm med en maximal yrkesmässig exponeringsgräns (OEL) > 1 mg/m³, t.ex. husdamm, jord, sand, gips eller kalk.

 • Klass M: måttligt farligt damm med en maximal yrkesmässig exponeringsgräns (OEL) ≥ 0,1 mg/m³, t.ex. trä- och metalldamm eller färgpartiklar.

 • Klass H: mycket farligt damm med en maximal yrkesmässig exponeringsgräns (OEL) ≥ 0,1 mg/m³, t.ex. asbest, mögelsporer eller blydamm.

Det är viktigt att välja rätt dammklass för att uppfylla säkerhetsnormerna och för optimala arbetsförhållanden. Om du letar efter en industridammsugare för hushållsbruk är L-klassen ett mycket bra val. Denna dammklass räcker ofta också för byggarbetsplatser, städföretag och renoveringsarbeten.

Vid arbete med trä, betong, cement, avjämningsmassa, koppar eller andra metaller antas en medelhög hälsorisk föreligga. Här bör en hantverkare välja dammsugare av klass M.

Så snart farliga ämnen som asbest eller mögel dyker upp under arbetet är en dammsugare i klass H det enda valet. Endast dessa kan garantera dammfritt och därmed hälsofarligt arbete med farliga ämnen.

 1. Industriell dammsugare med påse eller utan påse?

Förutom den grundläggande indelningen i dammklasser kan dammsugare och industridammsugare delas in i modeller med och utan påse. Båda varianterna har för- och nackdelar - du hittar båda i vår butik.

Industridammsugare utan påse är något dyrare i inköp, men det finns inga extra kostnader för dammsugarpåsar. Sugkraften är konstant i dessa modeller, medan den minskar i dammsugare med påse ju mer påsen är fylld. En verkstadsdammsugare utan påse är vanligtvis också något lättare, men ofta högre än klassiska dammsugare. Sist men inte minst kan damm uppröras vid tömning och rengöring är relativt besvärlig,

Industridammsugare med påsar är däremot ofta billigare i inköp, men dyrare i underhåll på grund av att påsarna måste köpas regelbundet. I gengäld kan de dock bytas ut enkelt och dammfritt, vilket är en stor fördel, särskilt för allergiker. En annan fördel med byggdammsugaren med påse är den jämförelsevis låga ljudnivån.

 1. Industriell vått och torrt dammsugare

Medan klassiska modeller endast tar upp torr smuts kan vissa industridammsugare arbeta med våt smuts. Våttorkdammsugare kan användas för att rengöra en mängd olika ytor grundligt och snabbt. Detta gör dessa dammsugare idealiska för användning inom handel och industri eller för effektiv rengöring av kontors- och affärslokaler. Men även tillförlitlig borttagning av olika vätskor och till och med lera är möjlig med en sådan dammsugare för kommersiellt och privat bruk.

Samtidigt skiljer sig inköpskostnaderna för en våttorkdammsugare inte nämnvärt från en klassisk industridammsugare. Man bör dock vara uppmärksam på smutsbehållarens material. Den bör vara tillverkad av korrosionsbeständiga material som plast eller rostfritt stål. I expondos butik hittar du båda varianterna till rimliga priser och i olika utföranden.

 1. Industriell handhållen dammsugare

Industridammsugare med knockers eller dammsugare med automatiska skakare säkerställer alltid ett optimalt filtertillstånd och därmed en effektiv rengöring. Industridammsugare med automatisk filterrengöring avlägsnar alla smutsrester från det installerade filtret genom att regelbundet knacka eller skaka. För andra modeller kan filterfunktionen aktiveras manuellt. Oavsett om det är automatiskt eller manuellt: Efter filterrengöring kan arbetet återupptas med maximal sugkraft.

Industridammsugare - nödvändiga tillbehör

Förutom dessa grundläggande klassificeringar enligt typ och funktion samt priset på industridammsugare är det framför allt de tekniska egenskaperna som spelar en viktig roll för köpbeslutet. Här är en översikt över de viktigaste uppgifterna:

 • Effekt: Industridammsugare bör särskilt ha god sugkraft och övertyga med värden från 1 000 W till mer än 3 000 W.

 • Tankmaterial: Särskilt för våttorkdammsugare bör materialet vara robust och korrosionsbeständigt.

 • Tillbehör: Finns det olika munstycken eller borstar för mitt användningsområde?

 • Ljudnivå - en låg ljudnivå är en fördel, särskilt när den används i vård- och utbildningslokaler eller för professionell kontorsstädning. Här är industridammsugare med påsar det bästa valet, eftersom de vanligtvis arbetar tystare.

 • Rörlighet - Har industridammsugaren hjul och hur lång är sladden?

Upptäck vårt utbud av professionell rengöringsutrustning

Med olika typer av industridammsugare erbjuder expondo lämpliga lösningar för många olika tillämpningar. För mer information, tips och verktyg för beslutsfattande kan du läsa vårt blogginlägg Vilken industridammsugare ska du välja? I vår butik hittar du dessutom ett brett utbud av annan rengöringsutrustning, t.ex. golvrengöringsmaskiner, rengöringsvagnar och ultraljudsrengöringsmaskiner. Välj professionell renlighet - välj produkter från expondo!