Under hela rökprocessen visar en analog termometer på sidan av höljet temperaturen inne i röktunnan. Temperaturintervallet är 0–150 °C. Det betyder att du alltid kan hålla ett öga på tillagningsprocessen och göra justeringar vid behov. Temperaturintervallet gör att maten kan förädlas genom kallrökning (upp till ca 25 °C) och tillagas genom varmrökning (25 - 50 °C eller 50 - 85 °C). På så sätt kan du röka och tillaga fisk, vilt, revben och liknande eller förfina ost, tofu eller ägg med en välsmakande rökig arom på ett tillförlitligt sätt. Den lägsta temperaturen beror på den omgivande temperaturen. Temperaturen anges i Celsius. Vår rekommendation är att låta fisken torka ordentligt innan den röks. Detta är det enda sättet att ge den rökta maten den typiska gyllenbruna rökfärgen.
Tack vare den stora leveransomfattningen kan du röka fisk, ost och kött både vertikalt och horisontellt. För vertikal rökning hänger du maten på krokar. 20 krokar ingår redan i leveransen. För vågrätt rökning ingår 6 galler, så att du kan röka ömtåligare och mindre ingredienser. Det minsta avståndet mellan gallren är 15 cm.
Den resulterande askan hamnar i en behållare under glödskålen. Droppande fett samlas upp i en droppanna så att du kan göra dig av med fettrester på bara några få steg. För att säkerställa en säker rökprocess och enkelt underhåll är rökskåpet gjort av slitstarkt rostfritt stål. Materialet är korrosionsbeständigt och lätt att rengöra. Du stänger dörren till rökskåpet med metallklämmor. Detta innebär att den förblir säkert stängd under rökning.
Oavsett om det gäller saltad fläskfilé med en stark rökig doft eller lax med en subtil och örtig not är det bara fantasin som sätter gränser med rökskåpet från Royal Catering. Vi önskar dig mycket nöje i dina kulinariska experiment!