Trustpilot
(1) recension
Stamos Germany

Kombisvets - 130 A - MIG/MAG - TIG Liftarc - MMA

4 990,00 kr
Priset är inkl. 25% moms.

Artikel: EX18000290

Lågprisgaranti
Priset är inkl. 25% moms.
st.
Rabatt
Pris per vara
1+
0%
4 990,00 kr
3+
5%
4 740,50 kr
5+
10%
4 491,00 kr
10+
15%
4 241,50 kr
Utmärkande egenskaper
  • Flexibel med MIG/MAG, MMA och TIG svetsning
  • Bekväm LED-display med styrning via meny
  • Inklusive slangpaket med TIG-gasbrännare för Liftarc
  • Bästa svetsresultat med Hot Start, Arc Force och Anti Stick
  • Mer säkerhet i fuktiga miljöer med VDR
  • Mobil genom en lätt och kompakt utformning
Leveransinformation
Retur och garanti

Tekniska detaljer

Mått (LxBxH)
0 x 0 x 0 cm
Vikt
0 kg
Försändelsemått (LxBxH)
0 x 0 x 0 cm
Försändelsevikt
0 kg

Leveranspaket

  • Svets S-Multi 130D med integrerad MIG/MAG brännare
  • Jordkabel 2,9 m
  • Elektrodhållare med kabel 1,5 m
  • Gasslang 3 m
  • Skiftnyckel
  • Jordklämma
  • Slangklämma
  • Lift TIG svetsbrännare LTT-01-4M
  • Slangpaket 4 m
  • Gasslang 6 m
  • Volframelektrod 2,4 mm
  • 3 spännhylsor (1,6 / 2 / 2,4 mm)
  • 3 höljen spännhylsor
  • Keramikmunstycke 6 mm
  • 2 keramikmunstycken 7 mm
  • Lång brännarkåpa
  • Metallklämma
  • Bruksanvisning

Produktbeskrivning

Kombisvets - 130 A - MIG/MAG - TIG Liftarc - MMA

Svetsen S-Multi 130D från Stamos Selection är brukbar både som MIG/MAG och bågsvets (MMA), dessutom ingår också Liftarc TIG svetsbrännaren 10020728 som behövs för svetsmetoden TIG I setet. Denna kombisvets med tre olika svetsmetoder för metallbearbetning, reparationer och underhåll är alltså en mycket mångsidigt användbar allroundmaskin.
Svetsen styrs via den digitala menyn på en stor LED-display. Med en potentiometer regleras av svetsströmmen steglöst mellan 10 och 200 ampere. De översiktligt placerade tangenterna gör det enkelt att växla mellan MIG/MAG, MMA och TIG-svetsning samt lägga till säkerhetsfunktionen VRD.
Svetsbrännaren för MIG/MAG svetsning är redan integrerad i apparaten, så det enda som måste anslutas är den skyddsgas du vill använda under svetsningen. Vid MIG/MAG-svetsning skyddas svetssömmen med gas. MIG använder inert gas och MAG aktiv gas.
MIG används för svetsmaterial som magnesium, koppar och andra icke-järnhaltiga material och deras legeringar. MAG för används för stål, konstruktionsstål och de flesta av deras legeringar. Med MIG/MAG produceras därför mycket bra svetssömmar, snabbt och effektivt, i material med olika tjocklekar, samtidigt som deformering av materialet reduceras till ett minimum.
Fördelen med svetsmetoden MMA är att den kan användas i fuktiga miljöer, som till exempel bygg/utgrävningsgropar eller avloppskanaler. Säkerhetsfunktionen VRD (Voltage Reduction Device - spänningsreducering) minskar tomgångsspänningen under sådana komplicerade arbetsförhållanden. VRD startar automatiskt i början av svetsningen och växlar tillbaka i säkert värde när den avslutas.
MMA är utrustad med funktionen Hot Start, vilken ökar svetsströmmen automatiskt för ett kort moment i början av svetsprocessen. Genom denna "heta startfunktion" hettas svetssömmen upp optimalt vid utgångspunkten. Detta för att elektroden inte ska fastna och för att säkerställa att svetsningen är stabil och ren, redan från första momentet.
Andra funktioner som hjälper till att optimera svetsresultatet är ARC FORCE och ANTI STICK. Med ARC FORCE kan ljusbågen regleras och anpassas till det material som ska svetsas samt till önskad tjocklek på svetssömmen. Resultatet är rena och hållbara svetssömmar. ANTI STICK-funktionen stänger av svetsströmmen för att förhindra överhettning och för att motverka att elektroden binder sig med svetsmaterialet. Ingen avskärmningsgas behövs, så MMA-svetsen är också utmärkt för exakt arbete vid ogynnsamma förhållanden, till exempel utomhus i stark vind. Denna svetsmetod är lämplig för järn, stål och deras legeringar, gjutjärn, nickel och kopparlegeringar från 1,5 millimeter.
[01] I detta set ingår en svetsbrännare för TIG med ett fyra meters slangpaket, så svetsen kan även användas för TIG-svetsning med Liftarc-tändning som ytterligare svetsläge. TIG-svetsning används när särskilt rena svetssömmar behövs eller önskas, eftersom knappt några orenheter uppstår och svetssömmarna blir raka med skarpa kanter. Det uppstår ingen slagg så arbetsstycket måste inte rengöras efteråt. TIG bildar också minimalt med gnistor, stänk och öppna flammor.
Nästan alla metaller och deras legeringar, inklusive magnesium, koppar, nickel, titan och stål, kan svetsas. Mycket tunna material, från 1 millimeter, kan bearbetas med TIG. I praktiken är det möjligt att svetsa i många positioner och kontrollen över alla svetsfunktioner behålls i alla positioner: liggande, uppåt, vertikalt och horisontalt. En speciell funktion är tändningsfunktionen Liftarc, som har många fördelar jämfört med konventionell, högfrekvent tändning. Känsliga elektroniska apparater som finns i närheten, till exempel mobiltelefoner, datorer eller styrsystem påverkas inte eller störs av denna metod. Det förekommer inte heller volframintag eller tändningsproblem när slangpaketet är långt, dessutom kan skador på elektrodspetsen undvikas.

Betyg och recensioner


5.0

Baserat på 1 recension

Sortera efter :

för 2 år sedan Publicerad på Expondo Switzerland

Stamos

Allt är bra hittills, har inte provat det än

Vanliga frågor

Är det enkelt att välja svetsmetod?

Ja, för på den digitala kontrollpanelen finns tydligt anordnade knappar där önskad svetsmetod väljs. Med detta set kan du också svetsa med TIG-metoden, eftersom en passande svetsbrännare som också stöder den integrerade Liftarc-tändningen medföljer.

Kan jag använda min smartphone i närheten av svetsen?

Många TIG-svetsar med konventionell HF-tändning kan påverka elektriska apparater negativt. Denna svets erbjuder TIG-svetsning med Liftarc, vilket kan användas nära känsliga elektriska apparater, som exempelvis din smartphone.

Är svetsen enkel att transporteras?

Kombisvetsen är kompakt utformad, väger mycket lite och har ett praktiskt bärhandtag, så den är enkel att transportera.

Med förtroende från experter över hela världen
mer än 16 års erfarenhet
inom e-handel
3 MILJONER
kunder har köpt våra produkter