Artikel: EX10280042

|

Modell: WIE-PM-2000

Pelletsmaskin - Max. 200 kg/h - Ø 229 mm

61 390,00 kr
Priset inkluderar moms

Redo att skickas!

Leveranstid ca. 4-6 dagar

100% säker betalning

  • Mångsidig – producerar pellets för utfodring, gödning eller uppvärmning från organiska material
  • Effektiv – bearbetar upp till 200 kg/h (foder) eller 120 till 200 kg/h (träflis)
  • Kraftfull – 7500 W stark motor ger ett varvtal på 1450 rpm
  • Hållbar – längre hållbarhet för pelletsen tack vare uppvärmning till 60 - 80 °C
  • Intuitiv – kompakt, mobil och lättanvänd maskin på fyra hjul

PRODUKTBESKRIVNING

Pelletsmaskin för stora mängder foder på kort tid

Med pelletsmaskinen WIE-PM-2000 från Wiesenfield, experterna på högkvalitativa jordbruksprodukter, kan du producera upp till 200 kg foder per timme eller bearbeta upp till 200 kg/h träspån, om du t.ex. själv vill producera stora mängder pellets för utfodring, gödning eller uppvärmning.

Den professionella pelletspressen från Wiesenfield

När du producerar fodergranulat enligt ditt eget recept så vet du alltid exakt vilka ingredienser som ingår och kan själv bestämma vilka vitaminer och mineraler du vill addera till spannmål, majs, havre eller hö för att mata dina djur. Med pelletsmaskinen kan du dessutom också tillverka sticks av sågspån eller papper för uppvärmning i ugn, vilket är en miljövänlig metod helt utan lim som t.ex. användas i spånskivor.

Det fyllda materialet pressas med stort tryck genom ett munstycke med en diameter på 229 mm. Trycket och uppvärmningen till 60 till 80 °C resulterar i hårt pressade pellets som har en diameter på 6 mm tack vare den perforerade skivan. Uppvärmningen gör att pelletsen håller längre. Tack vare den praktiska utkastrännan i galvaniserad stålplåt kan du fylla de färdiga pelletsen direkt i påsar eller andra behållare.

Pelletsmaskinen kan användas mobilt då den är utrustad med fyra stabila hjul, och drivs av en 7500 W motor. Den intuitivt styrda granulatpressen har en centralt placerad nödstoppsbrytare på den låsbara strömbrytaren som alltid är enkel att komma åt. Ett skyddsgaller (gallerhål 37 x 37 mm) i matartratten förhindrar att främmande föremål faller ner i pressen eller att någon råkar sträcka ner handen och skada sig allvarligt. Den robusta pelletsmaskinen av massivt gjutjärn ger dig lojal service i många år och bör därför inte saknas i någon jordbruksverksamhet!

Tips: Beställ bindemedlet för pellets samtidigt (artikelnummer: 10530000) . Det består av vetestärkelse i pulverform, vilket gör det lättare att pressa och förvara dina pellets.

Observera, utslitbara delar: Den beräknade livslängden för den inbyggda matrisen och rullarna för pelletspressen är upp till 300 timmar. När de är slitna bör du byta ut dem omedelbart. Dessa delar omfattas inte av 3-årsgarantin. Du kan hitta de lämpliga reservdelarna i expondos onlinebutik.

TEKNISKA DETALJER

VANLIGA FRÅGOR