Induktionsfritös - 2 x 10 liter - 60 - 190 °C

Artikelnr.: EX10010343 / Modell: RCIF-10DB

Induktionsfritös - 2 x 10 liter - 60 - 190 °C

 • Artikelnr.: EX10010343
 • Modell: RCIF-10DB
 • I sortimentet sedan: 2017
 
 
 
6 025,00 SEK  

Priser inkl. moms och frakt*

Betala i upp till 24 delbetalningar av 275,89 SEK med Klarna

Läs mer

Leveransklar, leveranstid ca 5 - 8 arbetsdagar

Med induktionsfritösen RCIF-10DB från Royal Catering kan du laga klassiska rätter med senaste teknik. Låt inte kunderna vänta längre än nödvändigt - samtidigt som du sparar pengar. Detta är möjligt med induktionsteknologi. Snabbare uppvärmning, effektivare energianvändning och exakta temperaturkontroller är något som både du och i slutändan även kunden uppskattar.

Fritera snabbare med en sparsammare förbrukning och godare smaker

De båda behållarna i induktionsfritösen värms upp direkt med ett magnetfält. Temperaturen ökar snabbt och med en mycket låg värmeförlust. Det upphettade fettet får raskt rätt temperatur för att fritera råvarorna till krispiga, gyllenbruna delikatesser. Temperaturförluster genom kalla livsmedel utjämnas snabbt och effektivt.

Men induktionstekniken är inte bara snabb utan använder även den tilldelade energin produktivare, med en effektivitet på 90 %. Därigenom ökar effektiviteten med upp till 35 % jämfört med klassiska elektriska apparater. Fritösens två 3500 W starka uppvärmningselement är strömsparande och sänker din strömkostnad märkbart. Den exakt justerbara temperaturkontrollen kan ställas in till 60–190 °C.

Enkel och tydlig, digital kontrollpanel

Alla inställningar för induktionsfritösen RCIF-10DB görs med den digitala LED-displayen med pekfunktion. Kontrollamporna visar aktuell status (heating/keeping warm). En helautomatisk temperaturkontroll ser till att den temperatur som valts via termostaten hålls konstant. Induktionsfritösen RCIF-10DB är utrustad med en termosäkring om oljan skulle överhettas. Frånsett den exakta temperaturinställningen har induktionsfritösen en inbyggd timer som kan ställas in till mellan 0-15 minuter. En ljudsignal visar när tiden gått ut.

Gott om plats att fritera

Varje oljebehållare rymmer maximalt 10 liter, men den rekommenderade maximala mängden frityrolja under fritering är 5,5 liter per behållare. Oljebehållarna har markeringar som visar minsta och maximal mängd olja. Med den praktiska tappkranen går det snabbt att tömma ur den förbrukade oljan ur oljebadet. Det hygieniska materialet, rostfritt stål, är mycket enkelt att rengöra.

Induktionsfritösen har två kalla zoner per behållare som förhindrar att mindre rester eller andra partiklar bränner fast inuti fritösen och förstör smaken under efterföljande användning. De två stora frityrkorgarna rymmer stora mängder råvaror som kan tillagas snabbt i de båda oljebaden. Korgarna har finmaskiga nät och värmebeständiga grepp. Efter friteringen hängs korgarna fast i de två hållarna så att de friterade rätterna kan droppa av. Induktionsfritösen står stabilt med halksäkra fötter på alla underlag.  

Highlights

 • Modern induktionsteknologi
 • 2 separata frityrbehållare
 • Värmer upp frityrolja snabbare
 • Använder energin effektivare
 • Minskar elanvändningen och elkostnaden
 • Bättre resultat med en digital temperaturkontroll
 • Timer 0-15 min för exakt fritering
 • 2 kalla zoner i varje oljebehållare (totalt fyra kalla zoner) - förhindrar att rester och liknande bränner fast i fritösen
 • Praktisk tappkran för enkel rengöring
 • Material: rostfritt stål
 • Volym oljebehållaren 2 x 10 l (max mängd olja under fritering 5,5 l)

Nyckelfakta

Modell
RCIF-10DB
Skick
ny
Material
rostfritt stål
Spänning
230 V/50 Hz
Effekt
2 x 3500 W
Uppvärmningteknologi
induktion
Arbetsfrekvens
18-30 kHz
Display
digital/LED
Total kapacitet
2 x 10 l
Mängd olja
2 x 3,5-5,5 l
Rengöring
tappkran
Temperaturområde
60-190 °C
Timer
0-15 min
Korgens mått
22 x 18,2 x 14 cm
Mått (lxbxh)
39 x 57,5 x 41 cm
Vikt
23 kg
Försändelsemått (lxbxh)
64,5 x 56,5 x 48 cm
Försändelsevikt
26,1 kg

Jag arbetar med professionella produkter dagligen. I denna video synar jag maskinen i sömmarna. Du kan se exakt hur denna produkten fungerar och sedan bestämma dig för vilket modell som passar din verksamhet bäst. Jag hoppas att mitt klipp och tips kan hjälp dig att ta din verksamhet till nya höjder.

Kökschef på prestigefyllda restauranger i Sydney och Warszawa. En professionell och erfaren gastronom.

 • Induktionsfritös RCIF-10DB
 • 2 x frityrkorgar (22 x 18,2 x 14 cm)
 • Bruksanvisning

Bli den första att skriva en produktrecensionLämna en recension
Omdömen publiceras efter granskning.

Fält markerade med * är obligatoriska.