Artikel: EX10030735

|

Modell: SBS-LI-65

Värmeskåp till laboratorium - Upp till 70 °C - 65 L - Konvektion

14 390,00 kr
Priset inkluderar moms

Redo att skickas!

Leveranstid ca. 1-3 dagar

100% säker betalning

  • Exakt – bibehåller konstanta temperaturer på upp till 70 °C med en noggrannhet på ± 1.5 °C samt en timer på 0 - 9999 min med automatisk avstängning
  • Effektivt – PID-kontroll med LCD-display och konvektion
  • Rymligt – interiör i rostfritt stål med en kapacitet på 65 L
  • Lufttätt – värmebeständig dörrtätning av silikongummi stänger till interiören säkert
  • Hållbart – robust hölje av kallvalsat, elektrostatiskt belagt stål

PRODUKTBESKRIVNING

Rätt temperatur i värmeskåpet för laboratorium

 Med värmeskåp för laboratorium SBS-LI-65 från Steinberg Systems säkerställer man konstanta temperaturer för optimal utveckling av mikroorganismer, cellkulturer och ungplantor i laboratoriet. Tack vare optimal temperaturkontroll och ett robust hölje är värmeskåpet ett tillförlitligt hjälpmedel i alla laboratorier inom farmaci, medicin, livsmedelsanalys eller forskning som kan användas enkelt och effektivt.

Högkvalitativt värmeskåp från Steinberg Systems

Värmeskåp till laboratorium garanterar optimala förhållanden med hjälp av PID-program, som kan ställas in via touch-kontrollpanelen och kontrolleras på LCD-skärmen. Värmeskåpet har praktiska funktioner som tids- och temperaturinställning, övertemperaturskydd, timer och automatisk avstängning. Temperaturregulatorn håller den inställda temperaturen exakt mellan 5 - 70 °C under den inställda tiden mellan 0 - 9999 min, men den lägsta temperaturen går aldrig under den aktuella temperaturen i rummet.. Detta kontrolleras kontinuerligt av sensorer och korrigeras automatiskt vid avvikelser, vilket innebär att värmeskåp till laboratorium bibehåller temperaturer med en noggrannhet på ± 1.5 °C. Temperaturen fördelas mycket jämnt tack vare ett konvektionssystem, vilket förhindrar temperaturfluktuationer. Temperaturen kan begränsas oberoende via den digitala displayen. Dessutom har enheten en steriliseringsfunktion med hjälp av UV-ljus.

Dörren till den rymliga interiören är tätad med en en lufttät silikongummitätning och säkerställer därmed minimal temperaturförlust under inkubering av kulturer eller bakterier. Även det härdade glasfönstret är värmebeständigt och underlättar kontroll utan att öppna dörren.

Interiören är tillverkad i rostfritt stål och är därför extremt lätt att underhålla och dessutom resistent mot korrosion eller annan miljöpåverkan. Med en kapacitet på 65 L är värmeskåpet mycket rymlig. Tack vare de höjdjusterbara insatserna kan inredningen användas optimalt och anpassas till olika prover eller kulturer.

Höljet är tillverkat av robust, valsat stål som har försetts med en elektrostatisk beläggning, vilket gör ytterhöljet extremt hållbart. Detta innebär att värmeskåp för laboratorium tål tung belastning och kan även rengöras enkelt.

TEKNISKA DETALJER