Trustpilot

Droppslangar

Olika slangkopplingar för flera användningsalternativ

Droppslangar är ett effektivt system för bevattning av alla typer av växter. Slangarna garanterar en kontinuerlig och jämn vattentillförsel till alla jordar och fungerar på ett särskilt vattenbesparande sätt. Jordbrukare, växtodlare och trädgårdsmästare har därför lika stor nytta av bevattning med droppslangar som hobbyträdgårdsmästare och växtälskare.

Oavsett om det är på fältet eller i rabatten, i trädgården eller på gården - överallt kan de multifunktionella droppslangarna ge modern bevattning för dina grödor och prydnadsväxter. Dessutom är systemet extremt flexibelt, så du kan anpassa det. Upptäck vårt breda urval av bevattningssystem i vårt omfattande sortiment!

Trädgårdsslang - ett effektivt bevattningsverktyg

Droppslangarna är försedda med en särskild perforering genom vilken vattnet kan rinna ner i jorden droppe för droppe och med jämna mellanrum. På så sätt ger slangarna en jämn vattning av alla växter. Och eftersom vattenleveransen är riktad här är droppslangarna särskilt effektiva när det gäller förbrukning och minskar därmed även dina vattenkostnader!

Dessutom främjar den permanenta och jämna vattenavgivningen optimal tillväxt av dina träd, häckar, växter och blommor. Dessutom kommer inget bladverk i kontakt med vatten och skadas därför inte. Riktad bevattning ger även mindre ogräs runt dina växter - det perfekta verktyget för ditt trädgårdsredskap .

Droppbevattning - hur fungerar det?

Droppslangar kan anslutas till en kran med några enkla steg och läggas på den önskade golvytan. När slangen är på plats kan kranen öppnas och vatten strömmar genom slangen med ett reglerat tryck. Vid de perforerade punkterna i droppslangen kan vattnet nu tränga ut och vattna dina växter.

Beroende på modell kan även droppslangens vattentryck justeras individuellt. Regleringen av trycket ger en jämn fördelning av vattnet i systemet. Dessutom skyddar det låga trycket slangen från skador. Lär dig hur du får ut det mesta av droppslangarna i vår online-guide "Hur man planerar ett bevattningssystem för trädgården"!

Droppslang för bevattning av gräsmatta

Droppslangar kan användas för att effektivt vattna inte bara träd, rabatter och växthus, utan även stora grönområden. Och till skillnad från sprinklers och andra system ovan jord kan droppslangar även användas under jord. Gräsmattan blir på så sätt optimalt fuktad och får samtidigt ett perfekt utseende.

Vid bevattning under markytan läggs droppslangarna parallellt och med lika stort avstånd till varandra på marken och fästs. Därefter kan området jämnas ut med jord och täckas med den önskade gräsmattan. För riktad bevattning av enskilda prydnadsväxter på grönområdet kan droppslangarna också kompletteras med andra system - till exempel med moderna trädgårdsredskap!

Montering av droppslangen

För att se till att du lägger din droppslang optimalt kan du helt enkelt gå tillväga på följande sätt: Först rullar du ut slangen och lägger den i ett rakt läge. Se till att slangen inte knäcks någonstans under processen. Placera sedan slangen så nära växternas rötter som möjligt så att dropparna kan nå de enskilda växterna för bevattning.

Om du vill vattna en hel rad med växter kan du också lägga slangen i en ormform runt de enskilda skotten. Med hjälp av speciella rörhållare kan den också fästas på marken. Dessutom kan du täcka systemet med barkspån för att skydda droppslangen från UV-strålar. På vintern kan slangen förvaras på en vattenslangvindor för att spara utrymme.

Droppledningssystem

Hur ofta växter ska vattnas beror naturligtvis på växttypen och på årstiden. För en enda vattning med hjälp av droppslangen kan du följa rekommendationen nedan: Låt systemet gå tills cirka 10 liter vatten per kvadratmeter har sipprat in, då är jorden optimalt bevattnad.

Flödeshastigheten hos en droppslang och därmed mängden vatten som levereras per timme är alltid beroende av vattentrycket. Detta kan variera beroende på modell eller till och med justeras av dig. Därför är bevattningstiden för en enskild bevattning individuell. Vill du använda särskilt mjukt vatten för bevattning? I vår online-guide visar vi hur du installerar en regnvattentank!

Olika slanganslutningar för flera användningsalternativ

Droppslangar är oftast tillverkade av en blandning av gummi och polyeten och övertygar därför med hög robusthet. Samtidigt förblir materialet flexibelt, så att du kan lägga slangen särskilt flexibelt: Du kan t.ex. lägga slangen i parallella rader på en åker eller gräsmatta, i en orm runt växter och blommor eller i spiraler runt enskilda träd. Droppslangar erbjuder därför många alternativ för individuell bevattning!

Vattenslang - 15, 30 eller 50 meter?

Droppslangssystem finns i olika utföranden och skiljer sig också åt i slangens längd. De vanligaste dimensionerna är 15, 30 och 50 meter. För att göra rätt val kan du i förväg mäta det avstånd som slangen ska ta upp. Börja dock mäta redan vid anslutningen till den planerade vattenförsörjningen och kom ihåg att droppslangarna kan kortas när som helst!

Munstycken till vattenslang ingår i uppsättning!

Eftersom droppslangar är ett särskilt system för bevattning av växter är slangarna alltid utrustade med lämpliga tillbehör. Alla anslutningar och kopplingar finns alltså i en enda uppsättning - och det gäller även munstycken! På så sätt är systemet omedelbart klart för användning och du kan ta din droppslang i bruk direkt. Vill du förbereda golvytan i förväg? I vår webbutik hittar du praktiska trädgårdsredskap och trädgårdsvagnar av alla slag!

Flexibel trädgårdsslang

Med våra högkvalitativa droppslangar får du ett multifunktionellt system för bevattning av växter. Det beror på att slangarna kan klippas till storlek individuellt och monteras ihop med olika kopplingar i vilken form som helst. Olika anslutningar garanterar också att du kan anpassa slangen exakt till din vattenförsörjning. Oavsett om det gäller bevattning av träd, häckar, blommor eller komposter - droppslangar är den universella lösningen här!

Vad ska man tänka på när man köper en trädgårdsslang?

För att säkerställa att du väljer rätt droppslangssystem bör du tänka på följande saker när du köper: slanglängd, material, flödeshastighet och tillbehör: Är slangens längd tillräcklig för det planerade systemet? Är materialet följsamt och flexibelt? Vad är flödeshastigheten och hur lång tid tar en enda hällning? Finns alla tillbehör som du behöver tillgängliga? Vi erbjuder dig också gärna ett köpsamtal via vår servicehotline 030 - 209 930 530!