Trustpilot

Massagebänkar

Vård- och skönhetsbehandlingar ska vara bekväma både för kunder och terapeuter. Satsa därför på en högklassig massagebänk som gör din arbetsvardag smidigare. Fundera först vilka funktioner som är viktiga i din massagebänk: elektriska varianter med 1–3 motorer är ett bra val för dig som utför behandlingar på både sittande och liggande klienter. Med hjälp av fjärrkontrollen kan du justera bänkens höjd och sitsvinkel samt ändra ryggstödets lutning.

Om du rör dig mellan olika platser under arbetsdagen, kanske gör hembesök hos kunden, är det helt avgörande att din massagebänk är hopfällbar. En portabel massagebänk behöver vara enkel att transportera, men också enkel att fälla ut. Samtidigt måste den kännas stabil och bekväm för både dig och kunden.

Har du en tajt budget gäller det att välja en förmånlig massagebänk – billig och bra – som ändå håller för professionellt bruk. Oavsett vilken typ av massagebänk du är ute efter, hittar du ett bra alternativ i vårt sortiment!

Vilken massagebänk ska man köpa?

Det finns några saker som är viktiga att tänka på när du ska köpa massagebänk:

  • Bänkens vikt

En tung massagebänk står stadigt, men om du vill kunna flytta på den så är det skäl att välja en lättare variant som väger omkring 10–20 kilo. Aluminium är ett lättviktigt och slittåligt material som passar bra i en massagebänk av hopfällbar modell . Om du inte behöver flytta på massagebänken fungerar rostfritt stål lika bra. Massagebänkar av trä är också mycket populära!

  • Klädselns kvalitet

Tyget ska vara både bekvämt att ligga på och enkelt att rengöra. Konstläder är ett bra material som är enkelt att hålla fräscht och som håller länge – om du sköter det på rätt sätt. I vårt sortiment hittar du exempelvis en massagebänk med klädsel av lättskött PVC-konstläder , men också en massagebänk (elektrisk behandlingsstol) av PU konstläder som känns ännu mjukare och lyxigare.

  • Kundens maxvikt

Se till att bänken klarar av din kunds vikt, även när du jobbar och bänken utsätts för ännu större påfrestning. En massagebänk som klarar 200 kilo fungerar bra för de flesta. Om du kommer att jobba med kraftigt överviktiga kunder kan det vara skäl att satsa på en riktigt stabil massagebänk som klarar 300 kilo.

  • Bänkens storlek

En 75 cm bred massagebänk passar dig som är lång. Är du kort brukar en bredd på 70 cm fungera fint. Tänk också på att massagebänken behöver vara tillräckligt lång, även en kund som är 2 meter lång behöver kunna ligga bekvämt. Välj gärna en massagebänk som går att höja och sänka med hjälp av motor . Om ni är flera som ska dela bänk är det speciellt viktigt att den kan justeras i höjdled.

  • Justeringsmöjlighet

Det finns massagebänkar med olika typer av elektriska funktioner som gör att du till exempel kan finjustera huvuddelen så att din kund ligger riktigt bekvämt. Dessutom finns det olika tillbehör som hjälper dig att säkerställa en bekväm position för kunden. Kolla till exempel den mångsidiga massagerullen i vårt sortiment av massageutrustning.

  • Stoppning

Välj en massagebänk med vaddering av skumgummi som känns bekväm och som ger bra stöd. En tjocklek på 5 cm räknas som standard men vill du ha riktigt hög kvalitet satsar du på en 7–8 cm tjock stoppning.

  • Pris

Väljer du en massagebänk i billig prisklass så måste du vara redo att pruta på kvaliteten. Visst hittar du en funktionsduglig bänk för 2000 kronor, men är du redo att satsa 10 000 kronor eller mer så får du en bänk med fler värdefulla funktioner.

Vilken massagebänk passar mitt yrke?

Är du terapeut i en skönhetssalong lär du behöva en arbetsstol eller rullpall under arbetsdagen. I vårt sortiment hittar du en tjusig paketlösning med massagebänk och matchande sadelstol i flera olika färger. Gör du hembesök hos dina kunder är det viktigt att din massagebänk är hopfällbar. I vårt sortiment finns både alternativ i aluminium och trä . Jobbar du som massör med behandling av rygg eller nacke passar den hopfällbara massagebänken från Physa perfekt!

Professionell massagebänk från Expondo

Om du behöver en massagebänk för professionellt bruk har du hittat rätt! I vårt utbud finns alternativ i flera olika prisklasser, välj den bänk som passar dig och dina kunder. Många tillverkare och återförsäljare har stora vinstmarginaler på sin utrustning. På Expondo arbetar vi utifrån en annan affärsmodell. Vi fokuserar på större säljvolymer och strävar alltid efter att göra våra kunder ännu nöjdare.