Trustpilot

Paviljonger

Paviljonger, partytält, gazebos & pergolamarkiser

En högkvalitativ trädgårdspaviljong är ett snyggt komplement till din trädgård. Under det skyddande taket kan du koppla av, sporta, njuta av en härlig söndagsfrukost med familjen eller ha en fest med vänner. En paviljong eller gazebos kan användas både som insynsskydd, som skydd mot regn eller sol, eller som växthus eller partytält. Med en trädgårdspaviljong kan du skapa en skyddad plats i trädgården och en riktig oas av välbefinnande.

Paviljonger är också estetiskt tilltalande, och man kan välja mellan lyxiga eller enkla och moderna eller rustika modeller. De finns i många olika former och storlekar, så att du kan välja den perfekta paviljongen för din egen trädgård. Skapa en riktig semesterkänsla hemma genom att utrusta din paviljong med eleganta trädgårdsmöbler, eller varför inte fritids- eller sportutrustning? Upptäck det breda utbudet av i vårt omfattande sortiment!

Paviljonger i många olika färger och storlekar

Trädgårdspaviljonger finns i många olika modeller, storlekar, färger och material, så att du kan välja den bästa modellen och storleken på paviljongen för att passa in i utrymmet du har i din trädgård eller på din terrass. Om du vill att ett visst antal gäster ska kunna sitta bekvämt under paviljongen så bör du räkna med cirka 0,9 m2 utrymme per gäst. Det finns alltid en perfekt paviljong för varje tillfälle och fest!

Med en färgglad paviljong kan man skapa en kontrast i trädgården eller grönområdet som kan förmedla en speciell atmosfär, allt från medelhavskänsla till romantiskt eller orientaliskt. De olika materialen för trädgårdspaviljonger och partytält har också olika fördelar. Paviljonger erbjuder en lämplig lösning för alla behov, vare sig de är vattentäta, vindtäta, UV-beständiga eller tillverkade av lätta tyger för enkel hantering.

Sexkantiga paviljonger

En sexkantig trädgårdspaviljong har ett mycket elegant och till och med romantiskt utseende. Dess rundade form harmoniserar med omgivningen var du än placerar den i trädgården och på terrassen. Beroende på storlek kan du njuta av en mysig sammankomst i en sexkantig paviljong med vänner eller familj. För mindre sällskap är den här typen av paviljong det optimala utrymmet, och för par kan den göras till en mysig och romantisk plats.

Sexkantiga paviljonger är också perfekta om man vill utöva en viss fritidsaktivitet under dem. Den här typen av paviljong kan t.ex. användas som en liten studio, en inspirerande plats för att skapa musik eller för att träna eller utöva en viss sport. Eller varför inte placera en bubbelpool under paviljongen för en unik badupplevelse, eller en liten studsmatta för barnen?

Hopfällbara partytält

Fördelen med hopfällbara paviljonger eller partytält hörs redan på namnet. Dessa trädgårdspaviljonger kan vikas ihop och är därför särskilt lätta att montera och demontera. Det är också lätt att förflytta dem i trädgården efter egna behov. Om du vill ställa upp en trädgårdspaviljong enbart för vissa ändamål eller en fest är ett hopfällbart partytält rätt val och ger ett mycket flexibelt tak.

Ett hopfällbart partytält eller paviljong kräver inte särskilt mycket förvaringsutrymme i hopfällt läge och kan därmed även användas på resor. Ett hopfällbart partytält är mycket användbart både på campingplatsen och musikfestivalen samt vid många andra evenemang. För sommarsemestern kan man med fördel komplettera ett hopfällbart partytält med snygga och högkvalitativa parasoller.

Liten paviljong för begränsade utrymmen

Om du har begränsat utrymme i din trädgård eller uteplats eller om du inte väntar så många gäster eller besökare för ett evenemang, kan en liten paviljong eller ett litet partytält passa perfekt för dina behov. Du kan till exempel välja paviljonger på 3x3 m eller en paviljong på 3x4 m, beroende på behov.

Om du inte planerar att använda paviljongen eller pergolamarkisen för sammankomster utan vill använda den som ett skydd, så kan en liten paviljong skapa ett väderskyddat förvaringsutrymme för till exempel trädgårdsutrustning eller verktyg och maskiner av olika slag. Man kan även använda en liten paviljong i dekorativt syfte för att skapa en mysig atmosfär och dekorera den med blommor eller ljusslingor. Även en liten paviljong kan skapa en magisk atmosfär i din trädgård!

Stabila pergolamarkiser för permanent skydd

Till skillnad från fristående och mobila trädgårdspaviljonger är pergolamarkiser fast förankrade i marken och har en mer solid konstruktion. En pergolamarkis med metallkonstruktion har särskilt hög stabilitet och hållbarhet. I likhet med paviljonger kan pergolamarkiser eller gazebos ge skugga eller avskärmning, men kan också fungera som ett tak över en terrass eller en pool. Dessutom kan den solida ramen kompletteras med ett tak av tyg eller glas.

Den mer öppna designen med stabila pelare gör det möjligt för klätterväxter att slingra sig uppför pergolamarkisen eller hänga ner ovanifrån. En pergolamarkis som är täckt med växter och blommor är ett riktigt blickfång och kan skapa en medelhavskänsla i vilken trädgård som helst. Vill du ytterligare öka känslan av välbefinnande för kropp och själ? En trevligt plaskande trädgårdsfontän ger din trädgård eller uteplats den perfekta avkopplingen.

Runda & fyrkantiga gazebos

Gazebos och pergolamarkiser finns i många olika former och storlekar och är det perfekta skyddet för uteplatser där du vill ha skugga. Satsa på en rund gazebo med utfällbara sidoskydd eller gardiner i tyg för en romantisk och mer privat känsla, eller en fyrkantig variant som enkelt går att öppna upp och utöka med ytterligare partytält. En gazebo kan också ge ett vind- och väderbeständigt skydd för uteserveringen eller vid olika evenemang. Tack vare dess enkla konstruktion är det relativt enkelt att installera en pergolamarkis i några få steg.

Pergolamarkiser finns i många olika modeller och varianter så att du kan välja exakt rätt pergolamarkis för din terrass och för hur mycket sol du vill ha. Det finns många olika varianter på design att välja mellan, från trekantiga till runda gazebos. Du kan också välja mellan en fast och rörlig pergolamarkis. En vattentät markis ger optimalt vind- och regnskydd, medan en pergolamarkis som släpper igenom luft är perfekt för ett lättare solskydd under sommaren.

Bioklimatiska pergolor

Med en bioklimatisk pergola är din trädgård och terrass perfekt utrustad för alla väderförhållanden. Den här pergolan har ett integrerat lamelltak där du kan justera lamellerna med hjälp av en praktisk mekanism. När solen är stark eller om det regnar kan du enkelt stänga lamellerna för att skydda din uteplats, och på kvällen när solen har gått ner kan man öppna lamellerna för att kunna njuta av den vackra stjärnhimlen med nära och kära.

Sidoväggarna i en bioklimatisk pergola kan på ett användbart och attraktivt sätt kompletteras med vertikala stängningar av tyg eller glas. På så sätt är du helt avskärmad och kan njuta fullt ut av det inre mikroklimatet. Den här typen av pergolamarkis ger optimalt skydd under alla årstider och i alla väder. Vill du inreda din bioklimatiska pergola med stil? I vårt omfattande sortiment av trädgårdsmöbler hittar du säkert något som passar dig!

Trädgårdstält med lutande tak

Trädgårdstält med lutande tak kan skydda området under taket från regn, vind och sol. Ett trädgårdstält som har tak med en lutning har den extra fördelen att regn kan enkelt rinna av taket snabbare. På samma sätt kommer vinterns snö inte att ligga kvar på taket länge och inte heller tynga ner det i onödan. Trädgårdstält och paviljonger med lutande tak ger också bättre skydd mot vertikalt solljus än paviljonger med tak utan lutning.

Trädgårdstält och paviljonger med lutande tak kan fästas direkt på husväggen eller ha en självbärande struktur. Takets sluttande konstruktion nära en husvägg ger din fasad en mer dynamisk profil än paviljonger med platta tak, som ser mer statiska och moderna ut. Den eleganta charmen hos snedställda trädgårdspaviljonger gör dem särskilt populära i klassiska miljöer, exempelvis för stadsvillor eller gamla lanthus. Dessa paviljonger och pergolamarkiser finns i en mängd olika trä- eller metallutföranden.

Paviljonger och partytält med gardiner

För privata trädgårdar och evenemang är paviljonger med gardiner en populär modell. Den här typen av en trädgårdspaviljong är mycket flexibel, då sidogardinerna kan fästas vid hörnpelarna eller fällas ut för att bilda sidoväggar. Med en paviljong med gardiner är du redo för alla slags väderförhållanden under hela året.

Dessa modeller är dessutom mycket varierande i utseende, både vad gäller material och färger. Här hittar du allt från enkel elegans, lekfull romantik till färgglada festversioner. Beroende på hur du vill använda din paviljong eller gazebo med gardiner kan du också utrusta den med olika typer av möbler som trädgårdsbord och stolar, eller varför inte en romantisk trädgårdsbänk?

Välj rätt storlek på ditt partytält eller paviljong

Trädgårdspaviljonger och partytält finns i många olika modeller och storlekar. Partytält och paviljonger på 3x3 m ger gott om plats för avkoppling med familjen eller nära vänner, medan en paviljong på 3x4 m ger lite extra utrymme om du t.ex. vill placera flera större utemöbler under den. Ska du anordna en fest kan det vara praktiskt att satsa på ett partytält 3x3 m, som flexibelt och enkelt kan utökas med flera partytält bredvid varandra vid behov. Vankas det storfest eller långbord kan ett partytält 3x6 m passa perfekt.

För stora fester eller festivaler kan det vara värt att köpa ett stort festtält, som ett partytält på 4x6 m så att du slipper köpa flera mindre tält. För de riktigt stora festerna och evenemangen är partytält 4x8 m att rekommendera, som också kan kombineras med partytält i andra storlekar vid behov. Satsa på ett hopfällbart partytält om du snabbt vill kunna sätta upp eller ta ner och förflytta partytältet utan för mycket krångel.