Andrahandssortering CNC plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning

Tillverkare: Stamos Selection | Artikelnr.: EX20020078 | Modell: S-PLASMA 125CNC

Andrahandssortering CNC plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning
Andrahandssortering CNC plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning
Andrahandssortering CNC plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning
Andrahandssortering CNC plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning
Andrahandssortering CNC plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning
Andrahandssortering CNC plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning
Spela video
Klicka för att öppna galleri
Istället för: 9 090,00 kr   Du sparar 1 800,00 kr   7 290,00 kr Istället för: 9 090,00 kr  
eller

333,82 kr /månad /mo with Klarna

Läs mer

Priser inkl. moms

B-sortiment

När vi säljer begagnade produkter handlar det för det mesta om produkter som kunderna returnerat eller utställningsexemplar. De kan ha ytliga tecken på användning, men fungerar i övrigt felfritt. Returrätt och garanti gäller som vanligt.

Produkt-highlights

 • CNC-plasmaskärare
 • Skärström: 10 - 125 A
 • Skärdjup upp till 34 mm
 • Pilottändning
 • 2T-/4T-strömbrytare / 400 V

Plasmaskäraren från Stamos Selection arbetar med en 400 V trefas driftspänning och skär arbetsstycken av en mängd olika metalliska material, som låg- och höglegerade verktygsstål såväl som icke-järnmetallerna aluminium, koppar och titan. Den professionella CNC plasmaskäraren S-PLASMA 125CNC har en mängd smarta och praktiska egenskaper och funktioner som gör den mycket användbar inom olika applikationsområden för CNC.

Visa mer Visa mindre

Med ett skärdjup på 34 mm är plasmaskäraren lika utrustad för krävande uppgifter vid reparation och renovering som för effektiv användning inom produktion. Med en skärbredd på bara 1,4 mm hålls materialförlusten till ett minimum. Den höga prestandan möjliggörs av den mycket pålitliga IGBT-invertertekniken. Tack vare den moderna designen inuti CNC-plasmaskäraren undviks eller minskas störningar av t.ex. den högfrekventa högtrycksbågen. Av denna anledning är denna plasmaskärare extra imponerande i kombination med en CNC-maskin och utgör därmed en perfekt synergi.

Visa mer Visa mindre

Med en intermittens på 60% är skärströmmen 125 A. Vid 100% intermittens är det fortfarande möjligt att arbeta med 96,8 A. Med ett intervall på mellan 10 och 125 A har plasmaskäraren god flexibilitet vid val av skärström. Pilottändningen fungerar utan kontakt och är extremt tillförlitlig. Den professionella plasmaskäraren S-PLASMA 125CNC har en mängd egenskaper och enastående funktioner som gör den mycket användbar inom olika CNC-applikationsområden.

Visa mer Visa mindre

Förutom den höga arbetsprestandan ger Stamos plasmaskärare stor rörelsefrihet tack vare en 5 m lång plasmaslang i anslutning till den 4 m långa jordkabeln. Dessutom kan du välja mellan 2T och 4T-läge och anpassa skärbrännaren till din arbetssituation.

Visa mer Visa mindre

För att förhindra skador på brännaren eller deformation av arbetsstycket och oxidationsreaktioner efter snittet, fortsätter luftkylningen även efteråt. Luftefterströmningen kan väljas i flera steg mellan 5 och 60 s. Enheten är skyddad mot skador med ett fläktkylsystem och överhettningsskydd.

Visa mer Visa mindre

Problem med driftstemperaturen och andra funktionsfel indikeras av en lampa på styrenheten. LED-skärmen för visning av skärströmmen och skärströmsregulatorn finns också i detta synliga område framtill på enheten.

Visa mer Visa mindre

 • CNC-anslutning – perfekt för CNC-plasmaskärning med en högkvalitativ CNC-plasmaskärbrännare
 • Goda prestandavärden – 125 A vid 60% intermittens
 • Separata arbetslägen – för kortvarig och kontinuerlig drift, med kraftfull kylning av kraftenheten, brännaren och arbetsstycket
 • Effektiv – antändning med hjälp av pilotplasmabåge
 • Kraftfull – skärdjup upp till 34 mm
 • Precis – lättläst LED-display
 • Överhettningsskydd
 • Digital display (LED)
 • Den senaste tekniken
 • Hölje med pulverskikt

Kraftfull plasmaskärare med CNC-plasmaskärbrännare

CNC plasmaskäraren S-Plasma 125CNC från Stamos Germany är speciellt utformad för professionell användning på CNC-maskiner. Enheten har stora kraftreserver för att kunna skära tjocka metalliska material med hjälp av luftplasma. Plasmaskäraren har ett pulverlackerat stålhölje, hög effektivitet och förstklassig skärkvalitet.

Plasmaskäraren S-PLASMA 125CNC från Stamos Germany är framtagen för att användas professionellt med CNC-maskiner, men den går också att använda för hand. Det här är en maskin med en starkströmsanslutning på 380 V för trefasström. Plasmaskäraren S-PLASMA 125CNC utmärker sig t.ex. genom ett pulverbelagt stålbleckshölje, en hög produktivitet och en förstklassig snittkvalitet. Tack vare det termiska överbelastningsskyddet kan du alltid arbeta säkert och pålitligt. Plasmaskäraren skär med en strömstyrka som går att ställa in mellan 30 och 125 A. Det gör att material med en tjocklek på upp till 35 mm kan skäras utan problem. Plasmaskäraren S-PLASMA 125CNC från Stamos Germany tillämpar toppmodern teknologi med en bipolär transistor (Insulated Gate Bipolar Transistor = IGBT), som ger ett högt skydd mot kortslutningar eftersom IGBT:n begränsar belastningsströmmen.

En annan fördel med plasmaskäraren S-PLASMA 125CNC från Stamos Germany är dess mycket noggranna och rena snitt. Den kan skära allt från tunnplåt till stålplattor. Varken kapningssnitt eller precisionssnitt är något problem tack vare den höga skärhastigheten och blixtstartfunktionen. Den professionella plasmaskäraren S-PLASMA 125CNC har många olika framstående egenskaper som ger dig möjligheten att använda den i diverse CNC-relaterade sammanhang.

Obs! Den här plasmaskäraren är speciellt framtagen för att användas med CNC-maskiner! Det går även att använda maskinen manuellt som en vanlig plasmaskärare, men eftersom brännarens spets inte är vinklad utan helt rak är en användning tillsammans med CNC-maskiner att föredra.

Anti-interferens-funktion

Problem med högfrekventa störningar förekommer ibland hos CNC-plasmaskärare av andra fabrikat. Med sin höga frekvens orsakar högtrycksljusbågen oundvikligen interferens. För att utestänga dessa interferenser och säkerställa att maskinen kan användas och styras som den ska är plasmaskäraren S-PLASMA 125CNC från Stamos Germany utrustad med den senaste tekniken för att undvika dessa störningar. Tack vare sin inre uppbyggnad kan CNC-plasmaskäraren reducera störningarna. Det gör att den här plasmaskäraren fungerar särskilt bra ihop med en CNC-maskin. Eftersom även små systemstörningar kan förkorta livslängden och begränsa funktionen befinner du dig med den här plasmaskäraren från Stamos Germany på den säkra sidan även på längre sikt!

Modell
S-PLASMA 125CNC
Skick
Ny
Funktion
Plasmaskärning
Ingångsspänning
400 V trefas
Ingångsfrekvens
50 Hz
Nominell ingångsström
22 A
Max. ingångsström
31 A
Nominell ingångseffekt
15,4 kVA
Max. ingångseffekt
21,8 kVA
Lastfri spänning
300 V
CNC
Ja
Skärström
10 - 125 A
Intermittens
60 %
Skärström vid 100% intermittens
96,8 A
Skärström vid 60% intermittens
125 A
Luftefterströmningstid
5, 10, 60 s
Kylning, hölje
Fläkt
Kylning, brännare
Luft
Tändning
Pilot
Längd, jordkabel
4 m
Längd, plasmaslangpaket
5 m
Längd, tryckluftsslang
4 m
Längd, elsladd
3,8 m
Max. skärdjup
34 mm
Skärbredd
1,4 mm
Nödvändigt lufttryck
7 bar
Isolationsklass
F
Skyddsklass
IP21S
Mått (LxBxH)
67,00 x 27,00 x 47,00 cm
Vikt
27,80 kg
Försändelsemått (LxBxH)
74,00 x 38,00 x 52,00 cm
Försändelsevikt
34,50 kg
Teknisk ritning
Bruksanvisning
Leveransinnehåll
 • Plasmaskärare S-Plasma 125CNC
 • Plasmaslangpaket: 5 m
 • Luftslang: 4 m
 • Jordkabel: 4 m
 • Keramikdysa
 • 5 skärdysor
 • 5 elektroder för plasma
 • Manometer och tryckförminskare
 • 2 klämringar
 • 2 adaptrar för gasslang
 • Nyckel
 • Slangskydd
 • Bruksanvisning
 
IGBT

En IGBT är en bipolär transistor med isolerad gate-elektrod. Förkortningen IGBT står för Insulated Gate Bipolar Transistor. En sådan halvledarkomponent används allt oftare inom kraftelektroniken, eftersom den kombinerar fördelarna från två transistortyper: fälteffekttransistorns enkla styrning och den bipolära transistorns höga genomslagsspänning och snabba omkoppling. En annan fördel är att IGBT:n har ett visst skydd mot kortslutningar, eftersom den begränsar strömgenomförseln. IGBT är en vidareutveckling av MOS-FET-teknologin.

Visa merVisa mindre
 
FLÄKTAR

Kraftfulla fläktar ser till att värmen effektivt transporteras bort från höljet.

 
GAS-/LUFTANSLUTNING

För att skära med plasma behöver man en gas som blåser undan den smälta metallen från snittytan. Att använda tryckluft är en vanlig lösning. För detta ändamål är plasmaskäraren utrustad med en kompressoranslutning.

Visa merVisa mindre
 
JORDNING

På baksidan av varje svets finns en skruv med jordningsmarkering. Innan maskinen används måste den jordas med en kabel vars snittyta är minst 6 mm2.

 
ANSLUTNING FÖR JORDNINGSKLÄMMA

 

 
ANSLUTNING FÖR SKÄRBRÄNNARE

 

 
FÖRSÖRJNINGSSPÄNNING

Svetsen använder trefasström (3 x 400 V +/- 10 %).

 
CNC-ANSLUTNING

För att ansluta plasmaskäraren till en CNC-styrning. Med hjälp av en signal styr THC-modulen brännarens rörelser.

 
SVETSSTRÖM

 

 
GASEFTERSTRÖMNING

Den tid efter avslutad svetsning som gasen fortsätter att strömma ur brännaren, med en kylande effekt som följd. Vid svetsning skyddas svetsfogen på så sätt mot oxidation.

Visa merVisa mindre
 
2-TAKT

Innebär att svetsprocessen startas när brännarknappen trycks ned och avslutas när den släpps.

 
4-TAKT

När brännarknappen trycks ned öppnas magnetventilen och gasförströmningen börjar. Efter gasförströmningen tänds ljusbågen med utgångsströmvärdet. När brännarknappen släpps höjs strömvärdet till svetsströmsnivån. Svetsprocessen stannar när brännarknappen trycks ned på nytt.

Visa merVisa mindre
 
PLASMASKÄRNING

Plasmaljusbågen smälter metallen som sedan blåses åt sidan av tryckluftens kinetiska energi.

 
NÄTSTRÖMBRYTARE

 

 
OMKOPPLARE 2T/4T

Val av driftsläge, 2T eller 4T.

 
SKÄRM

Visar svets- och skärparametrarna.

 
ÖVERBELASTNINGS-/STÖRNINGS-LED

Vid överhettning eller annan störning tänds den här lampan.

 
SPÄNNINGSFALLSLAMPA

Spänningsfallslampan tänds när försörjningsspänningen sjunker till en nivå mer än 10 % under det nominella värdet.

 
ÖVERSPÄNNINGSLAMPA

Lampan tänds när den faktiska spänningen överstiger det nominella värdet med mer än 10 %.

 
TRYCKFALLSLAMPA

Lampan tänds när gastrycket sjunker under lägstanivån.

 
LAMPA FÖR FASBORTFALL

Lampan tänds om en fas i nätanslutningen fallit bort.

 
TRYCKMÄTARE (MANOMETER)

Visar hur mycket tryckluft som kompressorn levererar till plasmaskäraren. Plasmaskäraren har en tryckförminskare som reglerar lufttrycket.

 
PILOTTÄNDNING

När brännarknappen trycks ned tänds en pilotljusbåge. På så sätt blir det möjligt att även skära galler.

Med produkterna från Stamos kan du sära och sammanföra material på ett både effektivt och exakt vis. Sortimentet inkluderar allt från professionella lödstationer, högprofilerade svetsar och precisa plasmaskärare till passande tillbehör. Låt dig övertygas av vår profillinjes funktioner, dess otaliga användningsområden och inte minst av de fördelaktiga priserna. Våra videor visar våra mest älskade maskiner i praktiken!

Hur brett kan ett metallstycke vara för att man ska kunna skära igenom det med plasmaskäraren?

Maximal bredd är 34 mm.

Är plasmaskäraren lätt att transportera?

Trots sin kompakta storlek väger enheten 33,9 kg, så vi rekommenderar att du använder en svetsvagn för transport. Du hittar också ett urval av svetsvagnar på expondo.

Hur informerar enheten mig när den är på väg att överhettas?

En lampa tänds så snart den maximala driftstiden har överskridits och enheten har värmts upp för mycket. Dessutom varnar lampan för om plasmaskäraren genererar för mycket värme på grund av ett funktionsfel. I båda fallen bör arbetet avbrytas direkt.

5 Baserat på 1 recensioner

Sortera efter...

Skriv ett omdöme (5 stjärnor är högst, 1 är lägst)
Klicka på länken som skickats till din e-postadress och bekräfta din åsikt! Den kommer att publiceras efter verifiering.

Fält markerade med * är obligatoriska.

Recension av Hannes Fürst (18 apr 2022)
Recension av Hannes Fürst (18 apr 2022) Gutes Gerät!

expondo expert

Fortfarande inte säker?

Våra experter är redo att hjälpa dig!
08 42 002 747
Må - fr kl. 09:00 - 16:00
Einzelteile von Plasma Ersatzteilset - CUT 85 125 - H / CNC
519,00 kr
Priser inkl. moms och frakt
Schweißhelm – BlackONE – EXPERT SERIES - 2988 - 1
869,00 kr
Priser inkl. moms och frakt
Den här produkten
 • CNC-plasmaskärare
 • Skärström: 10 - 125 A
 • Skärdjup upp till 34 mm
 • Pilottändning
 • 2T-/4T-strömbrytare / 400 V

Den här artikeln är inte tillgänglig just nu!

Andrahandssortering CNC plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning

Andrahandssortering CNC plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning

(1)
Istället för: 9 090,00 kr   7 290,00 kr  

Den här artikeln är inte tillgänglig just nu!

 • CNC-plasmaskärare
 • Skärström: 10 - 125 A
 • Skärdjup upp till 34 mm
 • Pilottändning
 • 2T-/4T-strömbrytare / 400 V
 • Skärström: 30 - 125 A
 • Skärkapacitet upp till 35 mm
 • Pilottändning
 • Val av 2T/4T
 • 400 V

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 6 arbetsdagar

Plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning

Plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning

(1)
10 690,00 kr  

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 6 arbetsdagar

 • Skärström: 30 - 125 A
 • Skärkapacitet upp till 35 mm
 • Pilottändning
 • Val av 2T/4T
 • 400 V
 • plasma CNC
 • SELECTION
 • 400 V
 • Skärningsström: 20 - 85 A
 • Skärningsbredd: 0 - 27 mm

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 6 arbetsdagar

CNC Plasmaskärare - 85 A - 400 V - pilottändning

CNC Plasmaskärare - 85 A - 400 V - pilottändning

(7)
7 290,00 kr  

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 6 arbetsdagar

 • plasma CNC
 • SELECTION
 • 400 V
 • Skärningsström: 20 - 85 A
 • Skärningsbredd: 0 - 27 mm
 • Plasma
 • POWER
 • 400 V
 • Skärningsström: 20 - 90 A
 • Skärningsbredd: 1 - 25 mm

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 6 arbetsdagar

Plasmaskärare - 90 A - 400 V

Plasmaskärare - 90 A - 400 V

(3)
Istället för: 7 890,00 kr   5 990,00 kr  

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 6 arbetsdagar

 • Plasma
 • POWER
 • 400 V
 • Skärningsström: 20 - 90 A
 • Skärningsbredd: 1 - 25 mm
 • Skärström: 20 - 85 A
 • Skärdjup upp till 27 mm
 • Pilottändning
 • 2T-/4T-strömbrytare
 • 400 V

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 6 arbetsdagar

Plasmaskärare - 85 A - 400 V - Pilottändning

Plasmaskärare - 85 A - 400 V - Pilottändning

(4)
Istället för: 7 190,00 kr   6 290,00 kr  
 • Skärström: 30 - 125 A
 • Skärkapacitet upp till 35 mm
 • Pilottändning
 • Val av 2T/4T
 • 400 V

Den här artikeln är inte tillgänglig just nu!

Andrahandssortering Plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning

Andrahandssortering Plasmaskärare - 125 A - 400 V - Pilottändning

(1)
Istället för: 9 990,00 kr   7 990,00 kr  
 • Plasma
 • POWER
 • 400 V
 • Skärningsström: 20 - 90 A
 • Skärningsbredd: 1 - 25 mm

Leveransklar, leveranstid ca 4 - 6 arbetsdagar

Plasmaskärare - 90 A - 400 V

Plasmaskärare - 90 A - 400 V

(3)
Istället för: 7 890,00 kr   5 990,00 kr