Trustpilot

Outdoor & utomhusleksaker

Hitta inspiration på expondos blogg!

Brett sortiment av trendiga utomhusleksaker

Lekplatsutrustning för trädgården är speciellt fascinerande för barn. Trädgårdsleksaker är mycket uppskattat av unga, ofta beroende på vad som är populärt bland deras vänner, men också vilken ålder de har. Medan de allra yngsta har minnesvärda stunder på gungorna är det inte ovanligt att den sportsliga aspekten av leken hamnar i centrum när de blir större. För de lite äldre barnen kan lekplatsen i trädgården ge plats åt en basketkorg eller en studsmatta. Fitnessutrustning är också populärt som lekplatsutrustning utomhus.

Vilken lekplatsutrustning som är lämplig för trädgården beror också på dess storlek. Om du är stolt ägare till en liten trädgårdstomt kan du hitta ett brett utbud av lekredskap för trädgården som kräver lite utrymme. En liten studsmatta i trädgården kan vara lika rolig som en större modell, eller andra lekredskap för utomhusbruk som tar mycket plats.

Vilken lekplatsutrustning ska du välja?

För att välja lämpliga lekredskap för barn i trädgården måste du först och främst ta hänsyn till barnens storlek och ålder. Lekplatsutrustning för små barn får inte på något sätt utgöra en risk för olyckor. Skarpa hörn och kanter samt utstickande skruvar och delar som inte är ordentligt fästa, får inte finnas på lekredskap för barn i trädgården. När det gäller lekredskap av trä för trädgården bör du se till att allt är rent och att inga farliga flisor kan lossna. Lekredskap av trä behöver också underhållas då och då med en lämplig olja eller lasyr.

Särskilt populära lekredskap för lite äldre barn, är de som är anpassade för deras naturliga behov av att röra på sig. Pojkar kan vara lika entusiastiska som flickor när det gäller den populära gatusporten basket. Därför är basketkorgar populära som lekutrustning i trädgården. Basketkorgar, liksom studsmattor, är inte lämpliga lekredskap förrän barnen inte längre behöver ständig övervakning.

Utrustning som är extra rolig är vattensportutrustning. SUP-brädor är ett perfekt komplement till trädgårdslekredskapen. Det finns också lekredskap för trädgården bland utrustningen för konditionsträning. Den här typen av lekredskap för trädgården är en glädje för många barn och uppmuntrar till hälsosam motion i friska luften.

Lekplatsutrustning för små trädgårdar

För att ha kul med lekplatsutrustning krävs inte ett stort utrymme. Lek och trädgård utesluter inte alls varandra, inte ens på små tomter. Trädgårdsleksaker för små barn kräver vanligtvis mindre utrymme. Lämpliga lekredskap för små trädgårdar kan till exempel vara gymnastikmattor och träningsredskap. Om utrymmet för barnens lekredskap är begränsat kan en liten studsmatta också vara ett bra komplement.

Utrustning för lekplatser i trädgården - ett brett utbud

Lekplatsutrustning för trädgården ingår i expondos utbud online. När det gäller att välja högkvalitativa lekredskap för trädgården kan du hitta ett brett urval av handplockade produkter som lovar mycket skoj. I vår butik finns både billiga lekredskap för trädgården och dyrare som är skapade för att vara hållbara. Dyk in i världen av expondos lekplatsutrustning för trädgårdar!

Gunga

Gunga är en av de ständiga favoriterna bland lekredskapen i trädgården. En modern version av denna lekutrustning för barn är fågelbogungor. I vårt sortiment hittar du en fågelbogunga för de minsta att slappna av i. Den är höj- och sänkbar och klarar vikt upp till 100 kg.

Studsmatta

Trädgårdstrampoliner är lämpliga som trädgårdslekredskap för små barn. För de äldre barnen som vill träna hopp-, styrke- och koordinationsförmåga är studsmattor förstahandsvalet. I vårt sortiment hittar du små och stora studsmattor med en diameter på över 3 meter.

Basketkorg

Basketkorgar är några av de mest populära lekplatsutrustningarna för alla trädgårdar. Vi erbjuder olika modeller med justerbar höjd, vilka kan anpassas till barnens storlek och deras studsar.

Teleskop

Spegeltelekop är intressanta lekredskap för både barn och vuxna. Att utforska himlavalvet under en stjärnklar natt är roligt för hela familjen. Upptäck vårt utbud.

Utrustning för konditionsträning

Fitness är för både vuxna, pojkar och flickor. I vår butik kan du hitta rätt utrustning för nästa träningspass.

Utrustning för vattensporter

Vattensport behöver inte vara begränsade till poolen i trädgården. Uppblåsbara SUP-brädor garanterar god stämning både på sjöar och på öppet hav.