Trustpilot

Båtstolar

Hitta inspiration på expondos blogg!

Bekväma båtsäten för din nästa fiskeresa

Alla som någonsin har återvänt från en båttur med stel rygg vet att bekväma båtsäten är minst lika viktigt som soligt väder och en frisk bris. Beroende på vädret och hur fort du kör, kan det hända att du gungar och studsar över vattnet. Till och med fiskare känner till problemet - att sitta länge belastar ryggmusklerna och skinkorna.

I vårt sortiment hittar du ett brett utbud av mysiga båtsäten i olika former och färger, med stora - och ännu större - sittytor, bekväm helklädsel, fällbart ryggstöd och enkel montering. Båtstolarna är ergonomiskt formade och omsluter kroppen tätt med skumplast. Våra båtstolar är utformade för att tåla långa perioder av sittande och gungande hav, vilket ger dig idealisk sittkomfort under dina utflykter. Med en lämplig stolpelare kan du också justera höjden på ditt båtsäte.

När du köper en båtbänk och liknande bör du leta efter hållbara material som vinyl, konstläder, glasfiber, läder och polypropylen. De är lätta att rengöra, behandlade mot mögel, hållbara, naturligtvis vattenavvisande och motståndskraftiga mot UV-strålar. På så sätt kan du njuta av båtlivet i många år framöver.

Fällbara båtstolar

Hopfällbara båtstolar ger mer utrymme för transport och förvaring. Tack vare korrosionsbeständiga gångjärn fälls ryggstödet framåt med en handledsrörelse och, beroende på modell, säkras det på plats med en rem. På så sätt skyddar du sätet och ryggstödet från yttre påverkan vid förvaring.

För extra sittplatser - båtbänkar

Bekväma båtbänkar med en bred sittplats kan ge plats åt flera gäster under utflykterna. Enkla båtbänkar, som är vadderade med skum med hög densitet, är den perfekta lösningen om du vill använda hela båtens yta som sittplats. Även här har många modeller ryggstöd som är skonsamma för ryggen, kan fällas ner och fästas snabbt.

Ett säkert grepp i svallande vatten - båtsäten för motorbåtar

Sätena i vårt sortiment kan monteras på motorbåtar. Om du båtutrustning och gillar att åka i hög fart på vattnet, behöver du ett stabilt säte som tål vibrationer. Korrosionsbeständiga material som aluminium och rostfritt stål gör att våra båtstolar alltid kan fästas säkert - inget gnisslande eller instabilitet, även vid högre belastning. På så sätt sitter du säkert på din plats även när havet är upprört.

Välj mellan olika sportiga mönster som smälter in sömlöst i din motorbåts moderna utseende.

Hur man rengör mögel från båtstolar

En varm och fuktig miljö är idealiska förutsättningar för mögel att växa. Särskilt vid förvaring bildas ofta gråa beläggningar och mögel på sätena. De flesta båtstolar är tillverkade av mögelavvisande material. Om mögelfläckar ändå uppstår kan få bort dem även med enkla medel.

Vatten och tvål

Använd vatten och diskmedel för att bekämpa lätta angrepp. Med denna billiga metod använder du helt enkelt en svamp för att applicera tvålvattnet och försiktigt arbeta in det i materialet. Använd cirkulära rörelser för att rengöra hela ytan på båtstolen och ta bort intorkad smuts genom att gnida med svampen. När du har löst smutsen från ytan, gnuggar du den med en torr trasa (cellulosa- eller tygduk).

Fjädrande båtstolar

Du kan också hitta rengörings- och skötselprodukter som är speciellt utformade för olika typer av konstläder, vinyl och läder. Vid regelbunden användning bör du rengöra dina båtbänkar och liknande jämna mellanrum för att hålla materialen spänstiga under lång tid. Följ anvisningarna på förpackningen. Viktigt: Testa hur materialet reagerar på rengöringsprodukten på ett obetydligt område innan du rengör hela sittmöbeln. Detta förhindrar permanenta missfärgningar eller att materialet förstörs.

Förhindra mögel och smuts på båtsäten

Det är bäst att rengöra båtsätena efter varje användning för att undvika kraftig nedsmutsning. På så sätt kan du skydda dina sittmöbler på sikt och smutspartiklar torkar inte in i klädseln eller missfärgar ytorna. Det effektivaste sättet att förebygga mögel är att alltid se till att ytan är torr och väl ventilerad. Förvara båtsätena i en torr och dammfri miljö. För att undvika skräp som damm och löv, är det bäst att använda båtskydd. De håller den värsta smutsen borta och skyddar dina ägodelar från väder och vind när de förvaras utomhus.

Båtstolar med armstöd

Båtstolar med armstöd, bekväm klädsel, fällbart ryggstöd eller tillräcklig kapacitet för tyngre seglare - du kan hitta bekväma och hållbara stolar av god kvalitet även till små priser. Ta en titt på vårt sortiment, och välj olika storlekar eller hela uppsättningar för din nästa tur på vattnet.