Trustpilot

Lastsäkring

Hitta inspiration på expondos blogg!

Lasthållningsremmar - för att hålla lasten säker och fastlåst

Att transportera ömtåliga eller skrymmande laster på en släpvagn i trafiken kan vara en knepig sak. Det är inte ovanligt att olyckor, förlust av eller skador på lastartiklar inträffar. Detta gäller t.ex. jordbrukare, trädgårdsmästare och byggnadsarbetare samt privata hushåll som flyttar. För att kunna stuvas ordentligt på släpvagnar och plattbäddar kan man använda olika metoder för lastsäkring:

Beroende på lasten är spänn- och surrningsband, presenningar eller släpvagnsnät det rätta valet för att säkra lasten. Särskilt släpvagnsnät är praktiska verktyg som till och med kan användas multifunktionellt - t.ex. som skydd på byggnadsställningar eller tak samt som skyddstäckning för jordbruksprodukter. Upptäck vårt breda utbud av högkvalitativ bilkylskåp för alla ändamål!

Lastnät till släpvagn

Spänn- och surrningsband används främst för att säkra stora, skrymmande varor och finns därför oftast i transport- och flyttföretag. Men de robusta säkerhetsbältena kan också ge utmärkt service på en släpvagn eller en lastbil med platta lastbäddar, både yrkesmässigt och privat. Bilar och motorcyklar kan stuvas och transporteras lika säkert med dessa bälten som träbalkar, byggnadsställningar eller skrymmande möbler.

De olika typerna av bälten är utrustade med olika mekanismer för fastsättning. Du kan till exempel välja mellan automatiska spänningsband, band med spärrhake eller spetsiga krokar, spänningsband för kombinerade ankarskenor eller stångsäkringsskenor. Alla dessa bälten har en särskilt hög lastkapacitet, reptålighet och lång livslängd - och är därför ett oumbärligt tillbehör för att säkra lasten i fordonet!

Släpvagnsnät - viktigt när du säkrar skrymmande last

Bälten lämpar sig för att säkra särskilt grova varor, medan släpvagnsnät erbjuder ett mycket bredare utbud av möjliga transportlaster. De här näten är därför idealiska för skrymmande eller tunga laster som består av flera enskilda delar. Med dessa nät kan du till exempel säkra byggnadsavfall som betongrester och tegelstenar, avklippta grenar och buskar eller till och med kablar och rör på ett optimalt sätt.

Släpvagnsnät finns i olika storlekar för att passa alla laststorlekar. Nätet är dessutom tillverkat av en lätt sträckbar plast, har en förstärkt kant och kännetecknas av hög rivningsbeständighet. Dessutom är skyddsnätet UV-beständigt och vattenavvisande. För att du också ska kunna lyfta din last på ett säkert sätt på transportytan kan släpvagnsnäten kompletteras perfekt med högkvalitativa rundslingor!

Lättviktpersenning

Finmaskiga släpvagnsnät erbjuder optimal transportsäkerhet för särskilt små laster, t.ex. löv och blomrester, grus och skräp eller krossat glas och keramik. Den finmaskiga strukturen i dessa nät håller lasten säkert samman och säkerställer samtidigt en hög luftgenomsläpplighet. På så sätt kan vatten som tränger in avdunsta igen och din last skyddas från mögel.

Särskilt inom jordbruket kan finmaskiga nät användas universellt. Dessa släpvagnsnät kan till exempel användas för växtrester, grödor eller djurfoder som professionella traktortillbehör. Den flexibla fästningen sker via det integrerade elastiska bandet med hjälp av remmar eller krokar. I kombination med högkvalitativa nät är du optimalt utrustad för allt fält- och gårdsarbete i din jordbruksverksamhet!

Lasthållningsnät - bilar

Släpvagnsnät är inte bara användbara för att säkra lasten i transportbilar, byggfordon eller traktorsläpvagnar. Även med din egen bil kan du förvara och transportera olika varor på en släpvagn, t.ex. flyttlådor, trädgårdstillbehör eller hobbyutrustning. Därför är släpvagnsnät en multifunktionell lösning för att säkra alla typer av last, även för privat bruk.

Särskilt när det gäller värdefulla varor bör privata hushåll inte avstå från en solid skyddsanordning för den egna biltrailern. Lasten kan gå förlorad eller skadas för snabbt. Tack vare det stora utbudet av nätmodeller är det också lätt att hitta exakt rätt nät för dina specifika släpvagnsmått och dina önskade ändamål. Komplettera därför dina bilverktyg med ett högkvalitativt släpvagnsnät för lastsäkring!

Vilken storlek på släpvagnsnätet ska du välja?

För att se till att din last inte bara är säker utan också halkfri när den är stuvad på en släpvagn är det särskilt viktigt att välja rätt storlek på nätet. Beräkningen av de idealiska dimensionerna är ganska enkel: Först ska du mäta längden och bredden på ditt lastutrymme. Lägg till 50-100 cm till varje sidomått och du har den optimala storleken på ditt släpvagnsnät. För alla typer av transportytor kan du använda detta beräkningsformulär som ett praktiskt hjälpmedel.

Men släpvagnsnät kan användas för mer än att bara säkra lasten: Nätet kan användas på många olika sätt, antingen som säkerhetsnät på byggnadsställningar, som skyddshölje för lagrade varor utomhus eller som skördenät i fruktträdgården. Nettostorleken bör här bero på respektive tillämpning. Vill du använda nät i din fruktodling? Vår online-guide "Hur man anlägger en fruktträdgård?" ger dig värdefulla tips!

Hur förvarar man last i en släpvagn?

Korrekt lastning av släpvagnar är avgörande för säkerheten för alla deltagare i vägtrafiken: Tunga laster ska alltid placeras över släpvagnens axel för att bibehålla väghållning och bromseffektivitet. Ytterligare last kan sedan fördelas jämnt över den återstående släpvagnsytan så att släpvagnen sitter stabilt på kopplingen. Generellt sett bör du dock under inga omständigheter överskrida den högsta tillåtna dragstångsbelastningen.

Om lasten sticker ut bakåt ska den också vara tydligt markerad så att andra trafikanter kan hålla ett lämpligt avstånd. Dessutom ska lasten vara säkrad med hjälp av bälten, presenningar eller nät på ett sådant sätt att ingen last kan glida eller falla ut ur släpvagnen även vid nödbromsning eller plötsliga undanflykter. Just här är högkvalitativa släpvagnsnät det idealiska lastsäkringen i vägtrafiken!