Förstoringslampa

Hitta inspiration på expondos blogg!

En förstoringslampa kan underlätta många arbeten för hantverkare vars uppgifter ibland ställer höga krav på precision. Oavsett om du sitter vid ett arbetsbord och löder eller arbetar i en bilverkstad kan förstoringslampan bli en av dina närmaste medarbetare. Genom att välja din lampa med lite eftertanke kan du se till att maximera dess fördelar. Därmed kan du göra pilliga och precisa arbeten som kräver god belysning betydligt enklare. I vårt sortiment finns rätt förstoringslampa för just dig.

En viktig utrustning för de flesta verkstäder

Förstoringslampan är ett redskap som för många är tätt förknippad med lödkolvar och mycket små skruvmejslar. Det är dock inte bara yrkeskategorier som elektronikmontörer och urmakare som har god nytta av en förstoringslampa. Faktum är att de flesta arbetsplatser som utför verkstadsrelaterade arbeten titt som tätt kan behöva ett förstoringsglas med belysning. Dessa lampor finns naturligtvis i många olika utföranden, såväl bärbara som fastmonterade.

Om din arbetsplats omfattar lödstationer finns där sannolikt också en och annan förstoringslampa bland alla lödverktyg. Utöver för lödning kan en förstoringslampor komma till allmän nytta i en verkstad för olika sorters inspektionsarbeten och reparationer av elektronik. Om exempelvis firmans frigolitskärare krånglar, kan det vara betydligt enklare att undersöka problemet med ett väl belyst förstoringsglas. Ett klassiskt inspektionsarbete med förstoringslampor är bilmekanikerns letande efter rost på karossens underrede. En bärbar förstoringslampa i mindre format kan dessutom vara mycket behjälplig för elektrikern, som arbetar i mörka rum eller vrår. Om man inte kan komma så nära sitt arbete som ögat kräver, kan ett förstoringsglas vara räddningen. Med modern teknologi är optiska glas inte längre dyrbara saker att tillverka, vilket medför många prisvärda alternativ för förstoringslampor. De finns idag i många olika storlekar med olika förstoringsvärden och formgivningar. Det finns alltså förstoringslampor inte bara för alla syften, utan även för alla smaker.

En förstoringslampa som passar just ditt arbete

Att välja rätt förstoringslampa kan ha större betydelse för ditt arbete än vad du kanske tror. Om du skaffar en lampa med otillräcklig eller överdriven förstoring, kommer den sannolikt att vara en belastning snarare än en tillgång. Tänk också på vilken ljusstyrka som passar ditt arbete bäst.

En förstoringslampa kan idag fås med såväl fast som variabel förstoring. Om du vet precis vad du kommer att använda din lampa till, kan den fasta förstoringen vara ett bra alternativ. För dig som söker en mer generellt användbar lampa, är det sannolikt bättre att välja en modell med variabel förstoring. På så sätt är risken mindre att du i en visuell mening kommer för nära eller för långt ifrån ditt arbetsämne.

Belysningen på din förstoringslampa kan alltså även den hjälpa eller stjälpa ditt arbete. Om du någon gång har använt en mycket kraftig lampa för att lysa upp något på nära håll, vet du hur bländande starkt ljus kan vara. Kommer du att till exempel arbeta med reflekterande metaller? Då är det antagligen bäst att vara lite försiktig med ljusstyrkan.

Genom att beställa en av våra högkvalitativa förstoringslampor kommer du att förstärka din arbetsplats med ett mycket användbart hjälpmedel. En förstoringslampa hjälper inte bara lödaren eller elektronikmontören. Pilliga arbeten med stora krav på belysning och precision kan dyka upp vid oväntade tillfällen. Då kan inget verktyg ge dig vad förstoringslampan erbjuder.