Elektriska kylväskor

Upptäck vårt breda produktsortiment
Fler kategorier

1 - 5 av 5 produkter

Inga resultat hittades med denna filtrering!

Innovativa kylbehållare för camping, catering och annat

Upptäck vårt sortiment av elektriska kylboxar, termiska behållare och minikylskåp som på ett tillförlitligt sätt håller din mat, dina mediciner eller frysta produkter vid rätt temperatur. Vi har också professionell utrustning för cateringbranschen, till exempel kylskåp och kyldiskar . Oavsett om du letar efter ett gastrokylbord eller en gastrofrys - på expondo hittar du det du söker.

Hur fungerar kylbox?

Termiska behållare och kylbehållare är tillverkade av isolerande material som behåller värme eller kyla. Kylningens längd och kapacitet beror på kylmedlet, den omgivande temperaturen och den önskade innetemperaturen.

Isolerade lådor av polystyren är den prisvärda klassiska modellen

Du kan klara dig utan strömkälla med en kylbox av polystyren, även kallat frigolit. Materialet garanterar förstklassig värmeisolering och håller både livsmedel och medicinska produkter vid rätt temperatur. Placera ett eller flera kylpaket i lådan för optimal kylning. Torris förlänger kylkapaciteten många gånger om. Det välisolerande skummet i polystyrenlådorna tillverkas billigt och är fjäderlätt - perfekt för catering- och leveransföretag som måste transportera varor över korta avstånd. Den billiga och snabba tillverkningen av lådorna möjliggör olika format till ett lågt pris. Du kan välja mellan otaliga modeller och storlekar för din leveranstjänst.

Pålitlig kylning i alla miljöer: den elektriska kylboxen med kompressor

Elektriska kylboxar behöver en strömkälla. Du kan använda de mobila enheterna från expondo via en 230 V-anslutning eller 12 V-anslutningen i bilen - perfekt för campingentusiaster. [Podział zawijania tekstu]Kylboxar med kompressor fungerar på samma sätt som kylskåp: det finns en vätska i lådorna som avdunstar även vid låga temperaturer. Värmen från omgivningen, exempelvis kylrummet där du förvarar dina mediciner eller din mat, räcker för att vätskan ska avdunsta. Den avdunstade kylvätskan släpps ut via slangar eller rör, där den avger sin värme till utsidan och blir flytande igen. Cykeln kan börja om på nytt. Den nämnda kompressorn fungerar som en pump som säkerställer att köldmediet rör sig snabbare i denna krets. Ju snabbare kylvätskan flödar, desto bättre kylning.

Flexibelt och tyst: absorptionskylskåp eller box

Ett absorptionskylskåp eller box är en idealisk följeslagare när det inte finns någon elanslutning på resan, eftersom de drivs med gas eller med en gaspatron. Men de har också en 12 V- eller 230 V-anslutning. Denna konvertibilitet är en stor fördel eftersom den gör att du kan vara flexibel på din bilresa utan att behöva förlita dig på en strömkälla. Även på avlägsna platser, exempelvis i bergen eller när du fiskar ensam, kan du kyla din mat och dina drycker utan elektricitet.

En gaslåga värmer upp kylmedlet ammoniak, som avdunstar till vattenånga och ammoniak. Kalla temperaturer uppstår i processen. Båda ämnena förenas sedan igen i kondensatorn för att bilda salmiak, och kretsloppet sluts.

Hur länge håller sig kylboxarna kalla?

Isolerade polystyrenlådor håller dina snacks och drycker kalla i flera timmar. Kylkapaciteten varierar beroende på väggarnas tjocklek, kylmedlet, lådans fyllnadsgrad och storlek samt omgivningstemperaturen. Tjocka väggar, kraftiga kylpaket, lite luft inne i boxen och en låg omgivningstemperatur förlänger kyltiden.

Med elektriska kylboxar förblir dina mediciner och din mat kalla så länge enheten är inkopplad.

Vilken elektrisk kylbox ska jag välja?

I vårt sortiment hittar du högkvalitativa kylare, termiska behållare och kylskåp för camping och catering. Men vilken passar bäst?

Stor eller liten kylare?

Varför inte samla ihop den mat och de drycker som du vill ha i kylboxen på dina resor och sedan mäta dem? Brukar du transportera platta matvaror som kallskuret eller skrymmande varor som salladshuvuden eller lådor med färska livsmedel? Dessa överväganden kommer att ligga till grund för dina utrymmeskrav. Mät också hur mycket utrymme det finns i bilen eller husvagnen och tänk på att utrustningen måste stå stadigt så att den inte glider runt under körning. I vår butik hittar du praktiska behållare med en kapacitet på 10 l till riktiga rymdunderverk med en volym på över 100 l för en stor mängd reseproviant.

Var cool på vägen: kylväskan i bilen

Om du reser med bil och bara behöver kyla din mat och dina drycker under en kortare tid - till exempel på väg till en trädgårdsfest eller en picknick på landsbygden - rekommenderar vi en kylväska för bilen. Det rivbeständiga materialet, de praktiska bärremmarna och de olika storlekarna gör den till den perfekta följeslagaren för kortare resor.

När du väl har vant dig vid att alltid ha kylda drycker i bilen vill du inte gå miste om att ha en kylbox med hårda sidor till bilen. Förutom den klassiska 230 V-anslutningen har den även en 12 V-anslutning och håller dina drycker i rätt temperatur under hela resan. Det är särskilt viktigt vid långa resor och på sommaren.

Rätt kylbox för campingresor

För campingresor med husvagn eller husbil är ett absorptionskylskåp särskilt lämplig, eftersom den håller mat och dryck fräscha på långa resor och långa bilresor utan behov av elektricitet. De kompakta enheterna passar de flesta husvagnsmodeller. Kylboxen eller kylskåpet kan också användas i trädgårdsskjulet eller vid långtidscamping i naturen. Du behöver bara använda gaspatroner när du är på plats. När du inte använder dem vrider du bara av patronerna. Se till att campingkylboxen alltid står rakt så att kylmekanismen kan fungera optimalt.

Vår rekommendation: När du reser utomlands, kom ihåg att ta med adaptrar och spänningsomvandlare för att ansluta dina enheter till strömförsörjningen så att de kan användas med rätt spänning även när du är utomlands.

På ojämnt underlag och under intensiv värme är en kylbox med kompressor bäst.

Med en kylbox med kompressor kan du uppnå den högsta kylkapaciteten oavsett utomhustemperaturen. För de flesta boxar kan du manuellt ställa in önskad kyltemperatur - även under noll grader. Med den integrerade kompressorn är kylvätskan alltid i rörelse. Därför fungerar dessa boxar även på ojämnt underlag.

Isolerad dryckesbehållare för trädgårdsfester och mysiga vinterkvällar

För speciella tillfällen, när du vill servera isade drycker eller varm punsch, kan du hitta dryckesautomater i vår butik. Dessa har droppskyddade tappar så att du och dina gäster kan tappa upp önskad mängd vätska.

Hur rengör jag elektriska kylboxar?

Överallt där mat förvaras kan det finnas bakterier. Särskilt efter en campingtur finns det ofta smulor eller torkade matrester i termoslådan. För att få bort bakterier och rester från behållaren rekommenderar vi regelbunden och noggrann rengöring. Det förhindrar mögelbildning och förlänger enhetens livslängd.[Podział zawijania tekstu]Du kan rengöra en elektrisk kylbox på samma sätt som du rengör ett kylskåp eller en frys hemma. Vi har sammanställt en kort guide för dig. Mer detaljerad information finns i bruksanvisningen för din enhet.

Steg 1: Ta bort strömkällan

Stäng av kylboxen med kompressor och koppla bort den från strömkällan. För absorptionskylskåp och boxar, stäng och ta bort gaspatronen.

Steg 2: Töm kylbehållaren.

Ta bort all mat och förvara den tillfälligt i kylskåp eller frys.

Steg 3: Demontering

Ta bort alla komponenter som du kan demontera för att komma åt svåråtkomliga ställen med svampen. Förvara alla enskilda delar på ett välordnat sätt. Det gör det lättare för dig att montera ihop och se till att inget saknas i slutet.

Steg 4: Avlägsna smuts med hushållsrengöringsmedel

Torka av insidan med en svamp eller trasa och milt tvålvatten. Bakterier samlas gärna i hörnen. Rengör därför dessa områden och även fördjupningar särskilt noggrant. Torka av med rent vatten så snart den grova smutsen har avlägsnats. Fortsätt på samma sätt med de yttre ytorna.

Steg 4: Desinfektion med vinäger/ättika eller citron

För att förhindra att bakterier bildas och för att ta bort lukter från den elektriska kylboxen kan du torka av den igen med en blandning av vatten och citronsyra eller vinäger/ättika.

Steg 4: Torkning

Använd hushållspapper eller en handduk för att torka av fuktiga områden. Du kan också ställa boxen på en luftig plats för att torka.

Steg 4: Montering

Sätt nu ihop de enskilda delarna igen. Du hittar mer detaljerad information om detta i bruksanvisningen för din enhet. Du kan återansluta den rengjorda absorptionskylskåp eller kompressorkylboxen till strömförsörjningen eller en gasflaska och använda den igen.

Oavsett om du planerar nästa resa, förbereder en företagsfest eller levererar mat och dryck - på expondo hittar du rätt kylbox för dina behov.