Trustpilot

Gymnastikmattor

Hitta inspiration på expondos blogg!

Sportmattor av högsta kvalitet

En av de mest populära formerna av fysisk träning är individuell konditionsträning. Helt olika typer av sporter kan ingå, det kan handla om allt från gymnastik och aerobics, yoga och pilates till kampsport, styrketräning och dans. En högkvalitativ sportmatta utgör den optimala grunden för alla dessa olika typer av träning. För att passa alla sportbehov finns det sport- och gymnastikmattor i många olika utföranden.

En av de största fördelarna med en sportmatta är inte bara dess mångsidighet utan också dess flyttbarhet. Vare sig du är hemma eller hos vänner, på gymmet eller klubben, i parken eller på resan i ett hotellrum - den flexibla och utrymmessnåla träningsutrustningen kan användas överallt. Upptäck vårt breda utbud av högkvalitativa gymnastikmattor och skapa ditt eget gym på din personliga favoritplats!

Uppblåsbara gymnastikmattor

Idrott är en svettig historia där inte bara kroppen och kläderna, utan även träningsmattan utsätts för stora mängder fukt. Halkfria gymnastikmattor ger alltid ett säkert grepp och minskar risken för skador till ett minimum. Särskilt vid snabba rörelser i sidled är halkskyddet hos en sportmatta oumbärligt och därför en stor fördel vid intensivt sportande och omfattande konditionsträning

Antiglidmattor kan tillverkas av olika material, till exempel plast, naturgummi, trä eller ull. Förutom att skydda mot halka, har dessa material andra goda egenskaper. Plast är extremt slitstarkt och lätt, naturgummi är miljövänligt och har god dämpning, medan trä eller ull är särskilt lämpliga för känslig hud. Det finns alltså halkfria träningsmattor för alla smaker.

Stora sportmattor

En gymnastikmatta bör i allmänhet vara minst lika lång som din egen kroppslängd och lämna tillräckligt med utrymme på bredden för de rörelser du vill utöva. Det finns dock sporter där riktigt stora mattor är användbara, till exempel vid golv- och redskapsgymnastik eller olika kampsporter. Stora mattor är också idealiska när du tränar med flera personer i grupp.

Stora mattor erbjuder framför allt mycket utrymme och bra stötdämpning. Om din träning till exempel innehåller hopp, utrymmeskrävande rörelser eller om du vill kunna falla utan risk, ger stora gymnastikmattor en optimal yta. Dessutom är stora sportmattor även lämpliga för barn, oavsett om det är som en rymlig lekplats eller som ett säkert golv för de första gymnastikövningarna. Lika mångsidig som idrotten är, lika stora är också fördelarna med sportmattor!

Yogamattor för yogaälskare

Yoga är en populär träningsform för både unga och gamla och har positiva effekter på kropp, sinne och själ - lederna blir smidigare, musklerna stärks och vävnaderna stramas åt. Dessutom ger övningarna inre lugn och balans. För denna form av fysisk aktivitet är speciella yogamattor ett måste, både för nybörjare och professionella, eftersom mattorna är perfekt anpassade till de typiska yogaövningarna.

Yogans rörelser är oftast långsamma, med olika delar av kroppen alltid i kontakt med underlaget. Eftersom de enskilda kroppsdelarna ska ligga så rakt som möjligt är yogamattorna särskilt tunna. Deras dimensioner är perfekt anpassade till en persons liggyta. Och för att även komplicerade yogaställningar ska lyckas har mattorna ett högt halkmotstånd och hög hållbarhet - det perfekta träningsverktyget för yogaälskare!

Mjuka golvmattor för sportklubben, dagis och skola

Mjuka golvmattor har en särskilt tjock stoppning som effektivt dämpar kroppens effekt. Dessa gymnastikmattor kan till exempel ge en säker landning vid höjdhopp, redskapsgymnastik eller kampsport. De kan också användas som träningsmatta för olika andra sporter. Därför är mjuka golvmattor av hög kvalitet perfekta komplement till alla idrottsföreningar, daghem och skolor.

Särskilt när det gäller sport med barn, tonåringar eller vuxna nybörjare är säkerheten av största vikt. Därför uppfyller mjuka golvmattor mycket speciella krav på både konstruktion och egenskaper. Dessa professionella mattor ger därför optimal uppbromsning, komprimering och studs. Gym och träningslokaler av alla slag kan därför dra nytta av den höga säkerhetsstandarden hos dessa golvmattor!

AirTrack-mattor - uppblåsbara gymnastikmattor

Letar du efter en extra mobil sportmatta? Då är AirTrack-mattor det perfekta valet för dig! Det beror på att dessa gymnastikmattor kan pumpas upp på några sekunder med hjälp av en luftpump och sedan lika snabbt stuvas undan igen. Det gör att du kan använda en AirTrack-matta var som helst - hemma eller med vänner, på klubben eller på lektionen, på resan eller i naturen. Med en uppblåsbar matta har du alltid ditt eget gym med dig!

Dessutom har AirTrack-mattorna ytterligare fördelar. Eftersom lufttrycket kan justeras individuellt kan sportmattan få olika hårdhetsgrader - vilket gör den till ett särskilt flexibelt träningsredskap för många fitnessövningar. Det slitstarka materialet ger en hög belastningskapacitet och är dessutom extremt lätt att rengöra. Och med ytterligare träningstillbehör kan du till och med utöka ditt träningsprogram med den här mattan.

Viktbara tjocka träningsmattor

Vikbara sportmattor erbjuder en unik kombination av funktioner. De här mattorna liknar mjuka golvmattor, men har en dämpande stoppning och kan därför användas för intensiv sport och stridsträning. Gymnastikmattorna är dessutom hopfällbara och kan därför lätt transporteras. Den här rörligheten är idealisk, särskilt om du vill använda mattan även på gymmet, på klubben eller på resan.

Med en hopfällbar sportmatta behöver du inte heller längre oroa dig för den lokala utrustningen på idrottsanläggningar - du kan alltid ta med dig din egen matta och använda den för att utöka dina träningsmöjligheter. En vikbar träningsmatta kan till exempel berika din styrketräning med övningar vid styrketräning . Tjocka vikmattor är därför ett extremt mångsidigt och mobilt träningsverktyg!

Slitstarka, säkra, mångsidiga och andra fördelar med våra träningsmattor

En sportmatta är en av de mest universella träningsredskapen idag och möjliggör mångsidiga träningsprogram. Tack vare de många varianterna finns det en lämplig sportmatta för varje sport och varje kroppsbyggnad. Många mattor är dessutom så mobila att de lätt kan transporteras och användas var som helst. Moderna sportmattor övertygar med sina slitstarka material och höga hållbarhet.

Gymnastikmattor av hög kvalitet bidrar dessutom till säkerheten på träningsområdet genom att minska risken för skador. Om mattan endast används av dig personligen finns det också tydliga hygieniska fördelar. De mångsidiga användningsområdena för gymnastikmattor kan också kombineras med olika fitnessutrustningar, t.ex. Vibrerande plattor. Du kan läsa mer om hur du använder dessa i vår online-guide " Hur vibrationsplattformen fungerar“.