Trustpilot

AC-DC-svetsar

Ac/Dc-TIG-svets ingår i Stamos Selection från Stamos Germany. En ac/dc-svets är en kompakt och oftast bärbar svets som svetsar med växelström. De passar bra som till exempel aluminiumsvets. Den har en låg ljusnivå som de flesta andra Ac/Dc-svets maskiner. Panelen som finns är mycket användarvänlig och alla mätvärden visas och är lätta att förstå. Denna svets är ett utmärkt val för dig som svetsar mycket och behöver ta med den i jobbet.

Ac/Dc-svetsar har många användningsområden.

Ac/dc-svets har många olika arbetsområden, den förekommer ofta på olika metallverkstäder, inom varvs- och offshore-industrin, inom den kemiska industrin och processindustrin. Den används även för mekaniserad svetsning, precis som TIG-svetsar. Detta beror mycket på att de kan svetsa i de flesta olika material och är lätta att använda. Denna typ av svets tillhör de absolut mest populära och även de vanligaste på marknaden.

Ac/Dc-svets och TIG svetsar passar bra till alla material, inklusive materialet aluminium som brukar vara svåranpassat för många andra maskiner som till exempel bultsvetsar. MMA-svetsar kan användas upp till hela 200 ampere. Dessa är mycket bra för dig som jobbar mycket med bilar och behöver reparera plåtskador och liknande. Den är mycket populär hos till exempel bilverkstäder som arbetar mycket med rost och plåt. TiG svetsningen har fått namnet från engelskan och betyder Tungsten Inert Gas. Det är en smältsvetsmetod och elektrodens material är av volfram, som heter just Tungsten på engelska. Inert innebär att gasen som används är invert, eller inaktiv. Det innebär att den inte används till själva svetsningen, utan att den skyddar smältan och även elektroden från den skadliga inverkan som luften annars kan ha. Kvalitén på svetsningen är hög vid denna metod och ger heller inget sprut eller svetsrök. Det är dock en ganska långsam metod.

Ac/Dc-svets är enkel att använda

Ac/dc-svets är en väldigt smidig och enkel svets att använda och dessutom har den väldigt många användarområden. AC står för växelström och DC står för likström och vid båda dessa metoder erhåller man distinkt start och en stabil ljusbåge vid svetsning.

En strömkälla hos en Ac/Dc-svets ger alltid en stabil ljusbåge, vilket underlättar själva arbetet. Strömkällan innehar även en True AC mätning som visar den exakta nivån på strömmen i varje ögonblick som den används. Dessutom har denna typ av svets i jämförelse med andra svetsar en ljudnivå som är låg och trots detta så påverkas inte resultatet av svetsningen. Alla material som den svetsar i blir med absolut högsta kvalité.

Ac/Dc-svets och dess inställningar är enkla, man behöver bara ange vilken tjocklek materialet har, resten sköter maskinen själv. Man kan givetvis manuellt justera svetsströmmen, gasefterströmningen och slope down om man har behov av det. Panelen är dessutom enkel att följa och förstå.

Är du ute efter en enkel och smidig svets som fungerar på i stort sett alla material så tveka inte utan beställ en Ac/Dc-svets och få den levererad inom bara några dagar. Smidigare och enklare än så blir det inte.