Trustpilot

Bultsvetsar

Att kunna svetsa fast bultar, skruvar och cylindrar är en viktig del av arbetet i metallverkstaden. Är en gänga på en konstruktion inte säkrad till hundra procent, kan det vara förenat med livsfara för användaren. Du behöver alltså vara säker på att du har en bultsvets som ger dig ett gott resultat som klarar extrem belastning. Med en bultsvets från Stamos Germany kan du vara trygg med att du får ett säkert och högklassigt resultat. Vi har givetvis även svetsbult.

Arbeta med överlägsen teknik och kvalitet

En bra bultsvets har många användningsområden, inte minst är den ett utmärkt bilverktyg. Svetsen kan förbinda flera olika metaller med varandra och du kan även arbeta med bladmetall, höljen och monteringar av de mest skiftande slag. Den är även ypperlig för att svetsa ihop mycket hårda metaller som verktygsstål och gjutjärn. Så den här svetsen har sin plats i alla typer av verkstäder.

När du jobbar med motorer är det viktigt att vara komplett utrustad för att arbetet ska få ett flöde och du ska kunna vara effektiv i utförandet av uppgiften. Förutom en oumbärlig bultsvets, behöver en bilverkstad ett rejält motorstativ. Detta för att det ska vara möjligt att arbeta med en bilmotor på ett ergonomiskt sätt och även kunna komma åt överallt, exempelvis med MIG-svetsar. För att göra en renovering av en bil komplett, ska den givetvis glänsa som guld i lacken! En rejäl vaxning är alltid kronan på verket och det gör man enklast med en polermaskin i bra kvalitet. Att vaxa en bil för hand tar minst en hel dag att utföra, men med ett bra poleringsverktyg gör du det på ett par timmar. Men du måste såklart, vilken verktygsutrustning du än har, göra ett grundligt förarbete i form av biltvätt och maskering av plastdetaljer med mera, för att du ska få ett riktigt proffsigt resultat.

En bultsvets med modern teknik

Stamos Germanys bultsvets är enkel att använda tack vare modern teknologi. Den har en väl synlig display med all information du kan tänkas behöva för att kunna utföra ett precisionsarbete. Displayen visar svetsspänningen, laddningsstatus och driftberedskap. Alldeles intill är spänningsregulatorn väl synlig.

Det här är en bultsvets som använder sig av CD-metoden som svetsmetod. CD-metodik är ett annan benämning för kondensatorurladdning. Detta betyder att tandspetsen förs mot arbetsstycket, varpå strömmen stiger oerhört snabbt och tandspetsen smälts. Ett smältbad bildas och fästelementet trycks sedan ned i smältbadet. Delarna sammanfogas med varandra och svetstiden är mindre än 3 millisekunder. Som riktmärke bör man ha, att plåtarna måste vara minst 0,5 millimeter tjocka för svetsning med tändspets.

Svetstrycket justerar du steglöst på själva svetspistolen. Tre cylinderstift garanterar att bulten placeras helt exakt och vertikalt. Det efterlämnas inga svetsspår tack vare den korta svetstiden, inte heller behöver du vara orolig för att monteringsmaterialet ska förstöras vid svetsningen. Det klarar en bultsvets som denna galant.

Även spänningsregleraren justeras steglöst. Den har tydliga markeringar som gör det enkelt att få fram en optimal spänning för varje specifik bultstorlek. Den här typen av bultsvets har även två jordkablar, som optimerar svetsens ledningsförmåga och de fungerar även som skydd mot eventuella kortslutningar.