Trustpilot

MIG-svetsar

Om du är ute efter effektiva migsvetsar för professionellt bruk eller ambitiösa hobbyprojekt har du hittat rätt! Vi erbjuder våra kunder ett brett sortiment av olika svetsar. Du kan välja mellan modeller av varierande storlekar, svetsströmsinställningar, samt extrafunktioner som digital display. Gemensamt för alla modeller är dock att de är konstruerade med användarvänlighet och prestanda i fokus. Välkommen att titta runt i kategorin för att hitta rätt migsvets för dig!

Snabb och enkel svetsning med en migsvets från expondo

Migsvetsarna från Stamos Germany kännetecknas av utomordentlig kvalitet och utmärkt hållbarhet. Förutom enkla migsvetsar hittar du i denna kategori även en kombisvets som också passar för TIG-svetsning samt bärbara svetsar och vagnsvetsar.

Med hjälp av expondos migsvets (även kallad gasmetallbågsvets) kan du snabbt och enkelt svetsa exempelvis aluminium och rostfritt stål. Fördelarna med dessa svetsar är den höga produktiviteten och möjligheten att svetsa i ett stort plåttjockleksområde (från 0,5mm uppåt). Den höga produktiviteten (jämfört med den manuella bågsvetsningen) beror i hög grad på att det inte uppkommer några avbrott på grund av elektrodbyte.

Liksom med all annan svetsning bör svetsaren också vid användandet av en migsvets tänka på säkerhetsaspekterna vid arbetet. Vid svetsningen bildas föroreningar i form av rök och gaser då den smälta metallen förångas i ljusbågen. För att undvika andningsproblem ska du därmed se till att allmänventilationen för utrymmet där du svetsar är god och även använda andningsskydd. Utöver rök och gaser som uppstår vid svetsning är UV-strålningen från den elektriska ljusbågen också något som du bör skydda dig mot. Vi har ett stort utbud av säkra svetshjälmar, så om du inte redan har en sådan, eller vill uppgradera den, rekommenderar vi att du tar en titt i denna kategori eller köper en helhetslösning med både svets och hjälm.

Fördelarna med en migsvets från Stamos Germany:

•Användarvänliga kontroller för inställning av svetsström m.m.

•Lätta att transportera.

•Överhettningsskydd.

•Modeller med funktioner för häftsvetsning eller TIG-svetsning.

Stamos Germany – en tillverkare med fokus på kvalitet

Med en mig-/mag-svets från Stamos Germany blir det lätt för dig att anpassa din svetsning efter den specifika situationen. Steglös inställning av svetsström och trådmatningshastighet ger dig mer frihet i arbetet, och modeller med funktioner för även TIG-, MMA- och häftsvetsning gör dig mer flexibel.

En mig-/mag-svets ger dig möjligheten att svetsa aluminium, magnesium, koppar, stål- och kontstruktionsstål, och många legeringar. Det faktumet gör den användbar i många sammanhang, som exempelvis inom varvsindustrin eller i verkstäder.

I expondos sortiment finns därtill modeller med antingen analog eller digital display. Användarvänligheten är dock hög oavsett vilken modell du väljer. Om du exempelvis väljer en analog modell så är knapparna så stora och ergonomiska att du kan använda dem trots att du bär handskar. Och de digitala varianterna presenterar den nödvändiga informationen via en LED-display på ett överskådligt sätt.

Att transportera mig-/mag-svetsen görs lätt genom att de större modellerna är utrustade med hjul, och att de mindre har en så pass låg vikt att de lätt förflyttas med hjälp av det inbyggda handtaget.

Säkerhet vid svetsning är av yttersta vikt och därför är svetsarna från Stamos Germany utrustade med överhettningsskydd och fläktar för kylning. Kika gärna också in i kategorin för svetskläder för att se till att du är rätt skyddad under arbetet.

Som du märker finns det ett brett urval av mig-/mag-svetsar hos expondo. Välkommen att titta runt i kategorin för att hitta rätt modell för just ditt behov!