Trustpilot

Plasmaskärare

Med Stamos Germanys plasmaskärare bearbetar du enkelt och effektivt diverse material som exempelvis stål och aluminium. Plasmaskärarna är byggda av högkvalitativa delar, och ger dig därmed pålitlighet och hållbarhet i ett prisvärt paket. Genom att använda filtreringsfunktionen du hittar i webbsidans vänstra kant, kan du smidigt söka fram en plasmaskäraren som uppfyller just just dina krav och behov. Ta en titt på vårt breda utbud, och beställ din nya plasmaskärare från expondo redan idag - leverensen ingår på köpet!

Den mångsidiga plasmaskäraren

Plasmaskärare används av många tack vare den snabba, noggranna och kostnadseffektiva materialbearbetningen som plasmat möjliggör. Plasmaskärare kan användas bland annat för att kunna skära genom stål, icke-järnmetaller, rostfritt stål, aluminium samt andra elektriskt ledande metaller. Den fördelaktiga skärprocessen har möjliggjort användningen i ett flertal branscher – från storindustrier till små verkstäder. Tidigare var plasmaskärare relativt dyra, och därmed användes bara av professionella verkstäder, men då teknologin avancerat och tillverkningskostnaderna blivit lägre passar prisen även hobbyister och gemene man runtom Sverige.

Plasmaskärningsprocessen baserar sig på ioniserad gas (dvs. plasmat) som med högt tryck hettar upp det elektriskt ledande materialet som ska bearbetas. Ljusbågens temperatur är väldigt hög, och stiger till temperaturer upp till 30 000 celsiusgrader. Det höga trycket som skäraren skapar blåser även ut smältan genom skärsnittet och bort från verktyget. Tack vare den höga temperaturen och risk för ögonskador bör skyddsglasögon alltid användas vid användande av plasmaskäraren. Utöver det rekommenderas även lämplig skyddsbeklädnad för att undvika brännskador.

Särskilt med tjockare material rekommenderas ofta att man närmar sig arbetsstycket från kanten istället för att närma sig direkt ovanifrån. Ifall arbetsstycket närmas ovanifrån finns risken att smältan vallar sig runt genomslagshålet, som leder till att själva skäraren fastnar i arbetsstycket. Detta problem uppkommer inte då man närmar sig från kanten, då smältan blåses iväg, bort från arbetsstycket.

Ökad effektivitet och säkerhet med CNC-plasmaskärare

Alla plasmaskärare från Stamos Germany är lätt att använda, och garanterar dig utmärkta skärresultat. Utöver de vanliga plasmaskärare erbjuder vi också intressanta alternativ för den kräsne och kunniga kunden: Med kombisvetsarna för både svetsning och plasmaskärning kan du undvika att införskaffa separata verktyg för både svetsandet och skärandet. Vi har även tigsvetsar, och ett brett sortiment olika svetsar som står till förfogande.

Om du är ute efter extrem precision och toppeffektivitet rekommenderar vi också att du tar en titt på våra CNC-plasmaskärare på denna sida. CNC står för Computer Numerican Control, och är ett datorsystem som styr verkstadsmaskiner som exempelvis vissa av våra plasmaskärare. Genom användingen av CNC-plasmaskärare kan du skapa konkurrensfördelar gentemot dina konkurrenter genom den ytterst höga produktiviteten som automatiseringen medför. Våra CNC-plasmaskärare är utvecklade för CNC-maskiner, men visst går det också att använda dessa skärare även manuellt. Det lönar sig dock att lägga märke till att CNC-plasmaskärarna inte har en vinklad (som vanliga plasmaskärare) utan en helt rak spets, så användningen med CNC-maskiner är definitivt något att föredra.

Stamos Germanys verktyg kännetecknas av hög kvalitet och lång livslängd. Genom att införskaffa dig en av dessa produkter säkerställer du hög effektivitet både idag och även långt in i framtiden. Bekanta dig med expondos plasmaskärare samt tillbehör, och beställ dina nya verktyg redan idag! Gratis leverans ingår självklart i priset.