Trustpilot

TIG-svetsar

Med en TIG-svets (förkortning från engelskans Tungsten Inert Gas) svetsar du högkvalitativa svetsförband med både bättre utseende och mindre defekter än t.ex. de förband som MIG/MAG-svetsning möjliggör. Expondos sortiment av tig svetsar är stort när man tar strömanslutningen, materialtjockleken samt prisklassen i beaktning, och en sak är säker för hela expondos utbud: pålitliga proffsverktyg till rimliga priser. Bekanta dig med vårt breda utbud av tigsvetsar och beställ dina nya favoritverktyg redan idag från expondo! Hemleveransen kommer såklart på köpet.

Tig svetsens fördelar

Genom att använda en tig svets kan du i regel uppnå bättre resultat i svetsresultatet än med MIG/MAG-svetsning. Därmed lämpar sig TIG-svetsandet utmärkt till svetsarbeten som kräver hög kvalitet – några användningsområden är bl.a. kärnkraftverksutrustning och flygplansindustring.

TIG-svetsning används främst för svetsning av rostfritt stål samt svetsningen av icke-järnmetaller, som t.ex. aluminium och titan. Då metoden är aningen långsammare än t.ex. MIG/MAG-svetsning är det största användningsområdet tunnare material, men visst kan TIG-svetsar också användas för grövre material efter fogberedning. Från expondo hittar du ett brett sortiment av olika TIG-svetsar för olika slags behov, så kolla gärna utbudet igenom och hitta verktyget som passar just dina behov. Utöver enkla bärbara svetsar har vi också tig svetsar med fotpedal för enklare förflyttningar av svetsen.

Alla våra tig svetsar kännetecknas av hög kvalitet. Genom den robusta konstruktion som Stamos Germany fått till stånd med sin effektiva tillverkningsprocess. Samtidigt betyder vårt långvariga samarbete med Stamos Germany att våra kunder kan njuta av förmånliga pris och tillförlitlig service. Genom att välja en av Stamos Germanys TIG-svetsar kan du vara säker om ett långvarigt verktyg som effektiverar ditt arbete under de kommande åren. Därtill rekommenderar vi att du också tar en titt på de utmärkta tillbehör, säkra svetshjälmar samt hållbara svetskablar vi erbjuder för svetsningen.

Välj den rätta svetsen för dina behov

Om man inte är bekant med svetsande från tidigare, lönar det sig definitivt att ta reda på vilken tig svets som passar just dina ändamål bäst. Det finns oändligt mycket varierande behov och därmed också ett flertal olika varianter av svetsar på marknaden. Några frågor som det lönar sig att ställa inför köpet av en ny svets:

- Vad är det för material som ska svetsas?

- Hur tjockt är materialet?

- Är det bara en typ material som tigsvetsen används till, eller ska den vara mer som en ”all-rounder”?

- Vilken kombination av slutkvalitet, effektivitet och pris tillfredsställer mina behov?

- Är svetsen en långtidsinvestering eller för några enstaka gånger?

- Sker svetsandet inomhus i en kontrollerad miljö, eller finns det risk för regn och vind under svetsprocessen?

Fundera gärna på dessa frågor och hitta därefter tigsvetsen som tillfredställer just dina krav i huvudkategorin svetsar! Du kan även använda dig av filtreringen eller produktrådgivaren som finns i vänstra kanten av vår sida.