Trustpilot

Högtalare

För att feststämningen ska bli rätt är det mycket som ska stämma. Musiken är kanske allra viktigast och då är det viktigt att ha bra utrustning, ett högklassigt ljudsystem. En bluetooth-högtalare är enkel att ansluta till en smartphone eller dator där du har kvällens låtlista. Om du behöver transportera din högtalare till festlokalen är det praktiskt att välja en portabel högtalare med hjul och handtag. Den drar du smidigt efter dig som en resväska!

Ifall det blir tal eller livemusik under kvällen behöver du också vara utrustad med mikrofoner. Högtalaren kan du enkelt höja med högtalarstativ och är det stämningen du vill höja brukar det vara lättfixat med bubbel- eller rökmaskiner. Om det är du som håller liv i dansgolvet kan du samla alla dina prylar i ett stilrent DJ-bås.

Vilken högtalare ska jag välja?

För att hitta den högtalare som passar dig behöver du först lista vilka funktioner som är viktiga. Om du ska ta musiken med dig är en trådlös bluetooth-högtalare med batteri ett utmärkt alternativ. Allt fler väljer en portabel högtalare som är enkel att ta med på semesterresan eller till sommarstugan. Dessa högtalare finns i många olika storlekar, former, tekniker och kvaliteter.

Om du är reseguide eller konferensarrangör lär du behöva mikrofoner som går att koppla till högtalaren. I vårt sortiment hittar du en portabel högtalare med trådlös mikrofon . Söker du en högtalare till en klubblokal är det också viktigt att den är utrustad med gitarringång, AUX-uttag och kanske inspelningsfunktion.

Om du behöver använda högtalaren på en plats där det inte finns tillgång till en strömkälla lönar det sig också att kika på batteriets livslängd. I vårt utbud finns tuffa högtalare med batterier som håller i upp till 6 timmar .

Vilken högtalare har bäst ljud?

Decibel, watt och RMS-effekt – det är förståeligt att du blir förvirrad i jakten på bästa möjliga ljudkvalitet för pengarna. Här förtydligar vi några grundbegrepp så det blir enklare för dig att hitta rätt:

  • Decibel

Decibel är en måttenhet som anger nivåer inom ljudtryck och ljudsignaler. 90 dB är en rätt så typisk ljudnivå när det gäller högtalare och musik.

  • Aktiv högtalare

En högtalare med inbyggd förstärkare kallas en aktiv högtalare. Du kan ansluta den direkt till en ljudkälla utan ytterligare förstärkning. En aktiv högtalare har oftast inbyggd bluetooth, så att du kan streama musiken från din dator eller mobil.

  • Watt–värde

Watt-värdet beskriver egentligen den effekt som högtalaren tål att belastas med utan att gå sönder. Högtalarens watt-angivelse är oftast ointressant, eftersom den varken berättar något om hur högt eller hur länge en högtalare kan spela.

  • RMS-effekt

RMS (Root Mean Square) anger den effekt som en högtalare tål att belastas med kontinuerligt, utan att ta skada och gå sönder. Är du ute efter bra ljudkvalitet är det alltså RMS-effekten du ska kolla när du läser specifikationerna för en produkt. Hos oss hittar du en bluetooth-högtalare med en RMS-effekt på 40 W . Det finns också alternativ med lägre och högre RMS-effekt.

Professionellt ljudsystem från Expondo

Om du behöver en praktisk, portabel högtalare med inbyggd förstärkare och utmärkt ljudkvalitet har du hittat rätt! I vårt utbud finns alternativ i flera olika prisklasser, välj den som passar dig och dina behov! Många tillverkare och återförsäljare har stora vinstmarginaler på sin ljudutrustning. På Expondo arbetar vi utifrån en annan affärsmodell. Vi fokuserar på större säljvolymer och strävar alltid efter att göra våra kunder ännu nöjdare.