Trustpilot

Hamburgermaskiner

Hitta inspiration på expondos blogg!

Enkelt, billigt och snabbt – eller lyxigt, aromatiskt och fyllt med umami? Eller varför inte allt detta på samma gång? Allt det kan hamburgaren vara, det är kocken som bestämmer! Med expondos hamburgermaskiner förbereder du perfekt likformiga burgarbiffar på ett enkelt och snabbt sätt. Royal Catering är bekannta för att tillverka utrustning för långvarig och intensiv användning, vilket betyder att denna typ av köksredskap passar perfekt för dig som tillverkar hamburgare i stora kvantiteter, exempelvis i en gatukiosk eller snabbmatsrestaurang. Bekanta dig med våra hamburgermaskiner och gör din beställning redan idag! Leveransen ingår naturligtvis i priset.

De smaskigaste burgarbiffarna

Även om det låter som att burgarbiffen är enkel att tillverka – i princip är det ju bara köttfärs som gäller – finns det oändliga sätt att variera smaken och konsistensen av biffen. I regel används nötfärs för att laga biffarna, men visst kan du också prova på att använda dig av älgfärs eller annat malet kött. Något som många inte tänker på – särskilt i dagens matkultur där hälsan är prioritet nummer ett – är att köttet gärna ska ha runt 20–30 procent fett i sig. Tack vare den högre fettandelen blir biffen saftig och full av smak. Märk väl att det kan vara svårt att hitta färdigmalen köttfärs med en tillräckligt hög fettandel. Det bästa sättet att säkerställa att man får en saftig och fin köttfärs är att mala den på egen hand, vilket d enkelt kan göra med expondos köttkvarnar.

Efter att du malt köttet (för en saftigare biff får det gärna vara grovmalt) är det dags att fundera på kryddandet av biffarna: egentligen är salt och peppar det enda som behövs. Visst kan du också prova dig fram med mer innovativa lösningar, men för den enkla och traditionella burgaren är det bara salt och peppar som gäller. Åsikterna kring tidpunkten för kryddandet varierar också starkt: vissa hävdar att biffens smak skiljer sig beroende på om man tillsatt salt och peppar före stekandet eller först därefter.

Hamburgermaskinens fördelar

Att forma burgerbiffar med händerna är ju onekligen det traditionella sättet, och passar fint då du lagar några enstaka burgare i hemmaköket. Däremot är det ett väldigt krävande sätt att forma hundra- eller till och med tusentals biffar per dag, utan att ha de behändiga hamburgarmaskinerna som Royal Catering står med förfogande till. Med hjälp av hamburgermaskinen får du jämnstora och välformade biffar gång på gång – detta är ytterst viktigt om du vill erbjuda en jämn hög kvalitet till dina kunder. Då biffarna är lika stora varje gång kan du definiera den perfekta stektiden och -temperaturen för just dina biffar, och göra jobbet mycket lättare för den som håller på med det egentliga biffarbetet. Man måste ju komma ihåg att dina burgare är exakt lika bra som den senaste burgaren – det spelar ingen roll för kunden om du har tre michelinstjärnor på väggen, om just deras burgare har blivit dåligt stekt eller ojämnt kryddad.

Vi har både hamburgermaskiner med 100 och 130 millimeters diameter – fundera alltså noga över hur stora dina hamburgerbröd är. Många tycker ju att burgarbiffen ska vara någon centimeter bredare än själva brödet, men även här rekommenderar vi att du provar dig fram till det resultat som just du tycker är bäst. Ifall du vill laga flera biffar på en gång, och exempelvis frysa dem därefter, rekommenderar vi också att du köper några paket mellanläggspapper för hamburgermaskinen!