Trustpilot

Tigersåg - verktyg för den bästa skärupplevelsen

Hitta inspiration på expondos blogg!

Flexibla hjälpmedel för sågning: tigersågarna från MSW!

Tigersågen kännetecknas främst av sin mångsidighet. Till skillnad från bandsågar , cirkelsågar , stensågar och sticksågar kan tigersågar användas för att såga en mängd olika material. Dessa specialsågar har fördelar när det gäller precisionen och ger ofta renare skärkanter än andra apparater. Ändå är tigersågen ett professionellt skärverktyg med många olika användningsområden. Den enkla och flexibla användningen ger perfekt resultat med lite övning.

Typer av tigersågblad

Tigersågar är pendlande fram- och återgående maskiner som på ett kraftfullt sätt kan driva sågbladet i olika hastigheter. Men en elektrisk motorsåg kan också användas för att såga en mängd olika material. Du behöver inte använda en olika sågar för olika material, utan kan helt enkelt bara byta sågblad och ställa in hastigheten hastigheten för olika material, med en och samma maskin.

För ett snabbt byte av sågbladet finns det ofta ett SDS-system för att förenkla ditt arbete med tigersågen. Oavsett om du vill såga träbalkar och sedan ett metallrör, kan sågbladet bytas ut med några få steg utan långa avbrott. Det är också enkelt att justera hastigheten på tigersågen, beroende på materialet.

En sladdlös tigersåg möjliggör en ännu mer flexibel användning, särskilt i trånga utrymmen. På byggarbetsplatser är många områden svåra att komma åt under bygget eller så finns det ingen direkt elanslutning. Batteriet ger tigersågen den ström och kraft du behöver för att göra exakta snitt med den sladdlösa sågen i alla situationer, oavsett om det är över huvudet eller under en avsats.

Tigersågblad för metall

Om du vill såga metall med en tigersåg behöver du ett sågblad med lämplig hårdhet och liten tanddelning. Sågtänderna är frästa och inställda för att uppnå bästa möjliga resultat. Med ett näbbsågblad kan du skära upp till 20 mm i rostfritt stål, stålplåt eller stålrör. Men det finns också sågblad för icke-järnhaltiga metaller, aluminium och spikat trä. Förutom valet av sågblad är en optimal hastighet för att skära metall avgörande. Hastigheten på de flesta sågar kan justeras steglöst.

Tigersågen skyggar inte för sten och betong

Elektriska motorsågar kan enkelt utrustas med lämpligt sågblad för att skära sten eller betong. Sågbladen har tandning av hårdmetall och en bred tanddelning. De stora fördjupningarna i sågbladet säkerställer jämna och raka snitt. Med rätt sågblad kan tigersågen skära murverk som tegelstenar, men även gasbetong eller cementplattor - både säkert och med hög precision. Hastigheten med vilken sågen arbetar är däremot avgörande för snittet.

Såga säkert i både mjukt och hårt trä med en tigersåg

Med elektriska sågar kan du skära i trä upp till 220 mm. Du kan skära tjocka träbalkar lika lätt som grenar i trädgården eller fönsterkarmar av trä. Motsvarande sågblad för sticksågar är enkelt fastspända med ett SDS-fäste så det är enkelt att byta blad för olika typer av trä - oavsett om det är mjukt eller hårt trä. Eftersom sågsnittet ibland kan fransa sig när trä sågas, uppskattas den elektriska motorsågen främst för sin flexibilitet vid träbearbetning och ger bra resultat vid beskärning i trädgården eller vid ett rivningsarbete.

Tigersågblad för betong

Alla som behöver utföra olika arbeten med sågar, bör alltid ha en tigersåg till hands. Beroende på vilka sågblad du använder kan du snabbt och enkelt såga en mängd olika material. Med en batteridriven motorsåg är det möjligt att arbeta även i krävande miljöer, oavsett om det är på 5 meters höjd när du beskär ett träd eller arbetar på en byggarbetsplats. Sladdlösa sågar kapar tillförlitligt med minimal ansträngning.

Tigersåg – användningsområde

Tigersågen är ett universellt verktyg som verkligen kan visa sin mångsidighet där det krävs flexibel men ändå kontrollerad sågning. På en byggarbetsplats för att skära byggblock, gasbetong eller metallrör. Men även inom trädgårdsodling eller för att beskära träd, är grensågen en riktig allroundsåg. Det är viktigt att alltid välja rätt sågklinga och anpassa hastigheten på tigersågen till det aktuella arbetet. Det förvandlar den elektriska sågen till ett riktigt proffsverktyg med några få enkla steg.