Trustpilot

Värmeknivar

Hitta inspiration på expondos blogg!

För många företag är en värmekniv ett oumbärligt redskap. Det gäller inte minst för firmor som sysslar med hantverksarbete inom olika sjöfartsbranscher. Skeppsvarv, segelmakare, seglarskolor och liknande, har garanterat en sådan här elektrisk kniv i arsenalen. En professionell värmekniv behövs för tillskärning för rep, syntetiska textilier och liknande. Klingorna på verktyget skär till linor och syntetiska textilier på ett sätt som ger släta, snygga snitt. Samtidigt förseglas även snittytan tack vare de heta bladen.

Snittytor med precision och elegans

En värmekniv av kvalitet bör ha ett par specifika egenskaper: de ska värmas upp snabbt och knivbladen ska vara av hög kvalitet, för att klara av att göra snygga, exakta och välförseglade ändar på rep och linor. Den ska även vara bekväm att hålla i, så ett ergonomisk handtag är ett måste. Detsamma gäller även slipmaskiner, som är ett annat verktyg man ofta använder i den typen av verkstad, där värmeknivar används.

Långa elkablar är också väldigt viktiga för den här typen verktyg. Att kunna jobba utan att riskera att sladden plötsligt inte räcker, har inte bara med arbetsbekvämligheten att göra, utan förebygger även olyckor. Det är särskilt viktigt när man arbetar med större ytmaterial och måste sträcka sig långt, till exempel med plasttextilier eller när man använder en frigolitskärare. Ett skärverktyg av ett annat slag än en värmekniv, är en så kallad plåtnibbler, som inte skär plast av olika sorter, utan metall. Precis som med värmekniven är det viktigt att den gör snygga snitt och det är ett signum för alla våra verktyg; att de ger professionella resultat och är säkra att använda. Vi har även ett brett sortiment av varmluftspistoler, om du behöver avlägsna lack och färg, eller värmekrympa plastmaterial. En varmluftspistol kan också försegla kabel effektivt och snabbt. Expandos utbud tillgodoser behoven när det gäller alla ovanstående verktyg.

En professionell värmekniv underlättar din arbetsvardag

En bra värmekniv ska man kunna byta blad på, för att smidigt kunna skära i och bearbeta olika sorters material. Den bör ha en maxtemperatur på upp till 500 °C och även ha ett överhettningsskydd som stänger utrustningen när den blir för varm.

En värmekniv från vårt sortiment fungerar med ett enhandsgrepp för maximal komfort och ergonomi. Verktygskonstruktionen är lätt och kompakt i sin utformning. Den är redo att snabbt tas i bruk, bara genom ett knapptryck. Den kan jobba i många olika material, genom smidiga byten av klingblad; användningsområdet är brett. Vare sig det är rep, linor, frigolit eller olika plasttextilier, så har vi värmeknivar i olika modeller som utan problem klarar allt detta.

Som vi tidigare nämnde finns det ett antal yrkesgrupper som har behov av en värmekniv. Det kan vara de mest uppenbara, alltså de som sysslar med sjöfart. Det inbegriper bland annat båtbyggare, båtklubbar och segelmakare. Men även andra typer av firmor har användning av ett verktyg som detta.

Om du arbetar med inredning, finsnickeri, konstruktionslösningar eller husbyggnad, så kommer du att behöva en värmekniv för att tillskära material, så som exempelvis frigolit och cellplast. Expando erbjuder ett sortiment av professionella verktyg för ditt företag, till konkurrenskraftiga priser. Våra produkter kommer alltid med tre års garanti, så att du kan göra dina köp med trygghet.