Trustpilot

Kälsvetsslipar

Hitta inspiration på expondos blogg!

Vill du ha blanka och polerade metallytor, eller effektivt kunna slipa ner fula svetsfogar, är det bra att ha en kälsvetsslip i arsenalen. Det kan röra sig om räcken, bordsben, arbetsbänkar och andra ting i rostfritt stål eller annan typ av metall. Tack vare den plana konstruktionen kommer du åt svåråtkomliga vinklar och vrår i alla konstruktioner. Behöver du ett pålitligt, lättanvänt och högkvalitativt arbetsredskap, så är kälsvetsslip MSW definitivt något för dig.

Ett optimalt resultat för bearbetning av ytor

Vår kälsvetsslip från MSV Motor Technics är en av de slipmaskiner på marknaden med hög prestanda och hållbarhet. Här kan du arbeta med sex olika program för att optimera resultatet. Du kan alltså anpassa och finjustera ditt arbete för högsta möjliga effektivitet. En maskin som den här behöver en kraftfull och stabil motor, med hög belastningsgräns och det är precis vad en slip av det här märket kan erbjuda.

Jobbar du med svetsar, behöver du sannolikt även en uppsättning slipmaskiner med olika funktioner. En kälsvetsslip är det perfekta redskapet att arbeta med i svåråtkomliga vinklar och trånga ställen. En verkstad som arbetar med metall behöver också utöver det en rörbandslip som polerar och slipar sådant som fristående rör eller färdigmonterade trappräcken och ledstänger. Man har vanligen också en planslip som gör plana ytor högblanka. Normalt är en slip av det slaget också utformad på ett sätt så att den kommer åt trånga utrymmen eftersom man även kan behöva slipa ytor invändigt i en del konstruktioner. Med den här uppsättningen slipmaskiner i en metallverkstad och liknande, kan man vara säker på att kunna utföra de flesta typer av arbeten, när det kommer till behandling av rostfritt stål eller annan typ av metallbearbetning. Det gäller allt från att slipa ner en ful svetsfog, till att slipa mindre eller större metalldetaljer högblanka.

En kälsvetsslip för den professionella användaren

En bra kälsvetsslip ska vara bekväm och lätt att hålla i, när man arbetar. Vår slip har ett ergonomiskt utformat handtag som gör det enkelt att hålla den och även att precisionsstyra den i svårtillgängliga vinklar och vrår. Den har två skivor, en för polering och en för slipning. De här skivorna går enkelt och snabbt att byta.

När man arbetar med en kälsvetsslip, vill man ha en steglös varvtalsreglering, för att kunna jobba så smidigt och snabbt som möjligt. MRW Motor Technics slipar har steglös reglering mellan 900 och 2800 varv per minut. Det innebär att du med hög precision och utan avbrott i arbetsrytmen, kan jobba med den på de mest svåråtkomliga ställen. Det gör också att du utan uppehåll kan jobba fram en slät, högpolerad yta, som kommer att hålla många år framöver.

En bra kälsvetsslip ska vara utrustad med dubbel reduktionsväxel. Det innebär att du kan jobba med höga vridmoment, till och med i ett lågt varvantal, utan att avbryta arbetsflödet. Det gör även resultatet bättre och du får en högpolerad, jämnt blank samt vacker yta på det du jobbat på.

En kälsvetsslip från oss innebär att att du får en extremt platt modell, som är utformad för att nå svetsfogar i de mest svåra vinklar och trånga hörn. Men med en slip av det här slaget kan du vara säker på att komma åt, så att du kan få ett riktigt snyggt slutresultat.