Trustpilot

Korvstoppare

Hitta inspiration på expondos blogg!

Att göra egen korv kanske låter som ett komplicerat konstslag, men i verkligheten är det relativt enkelt och ger dig oändliga möjligheter att komponera helt nya smaksymfonier. Vi erbjuder korvstoppare i olika storlekar – allt från maskiner med tre liters fyllkapacitet till den enorma 15-literskorvstopparen. Alla våra korvstoppningsmaskiner är tillverkade i rostfritt stål, vilket garanterar en lång livslängd. Det breda utbudet av olika modeller inom denna kategori gör att både proffset och hobbyisten hittar rätt korvstoppare för sitt behov!

Att stoppa den egna korven

Som vanligt är råvarorna ytterst viktiga även då man lagar korv. Du kan visserligen använda dig av olika slags kött till din korvstoppare (förutom det vanliga valet nöt- och svinkött blir det också riktigt fina korvar av bl.a. lamm- och vildsvinskött), men det lönar sig ändå att hålla koll på fetthalten i ingredienserna. Om köttet är för magert blir korvarna nämligen lätt torra och smaklösa – alltså rekommenderar vi att du väljer kött med en högre fetthalt, eller alternativt tillägger t.ex. bacon eller talg. Om du märker att konsistensen är för fet, kan du lägga till en aning potatismjöl.

För att få just den konsistens som du vill ha, rekommenderar vi att du skaffar hela köttbitar och sedan mal dem själv till köttfärs. För detta behöver du naturligtvis en köttkvarn (ta gärna en titt på vårt utbud av rostfria köttkvarnar samt snabbhack för kött och andra råvaror) och en charkuterist du kan lita på. Notera att köttet måste vara väldigt kallt under hela malprocessen – nästintill fruset, skulle man kunna säga. Även övriga ingredienser, som exempelvis kokt potatis och paprika ska naturligtvis blandas i smeten som kalla. Utöver fasta ingredienser kan lite vatten, öl eller till och med rödvin göra susen till smeten – det ger inte bara mer smak, utan hjälper köttproteinet att binda fettet i korven!

Expondos korvstoppare

Royal Caterings korvstoppare är tillverkade av rostfritt stål, och kombinerar hög kvalitet och lätt användbarhet med konkurrenskraftiga priser. I vårt sortiment har vi korvstoppningsmaskiner från 3 liters fyllkapacitet ända till hela 15-liters-stoppare. Med de olika storleksvarianterna på korvhornen varierar du också behändigt tjockleken av korvarna du producerar: vill du kanske skapa tunna Nürnberger Bratwurst-liknande korvar, eller kanske dock mer traditionella svenska tjocka grillkorvar? Allt det är möjligt med våra korvstoppare, och det enda som du behöver göra är att byta korvhornet till ett tunnare eller tjockare horn.

Särskilt då det lagas större mängder korv på en gång blir ergonomin inom korvstoppningsprocessen ytterst viktig. Tack vare det ergonomiskt formade vevhandtaget, och konstruktionen som möjliggör användningen både för höger- och vänsterhänta korvmakare, kan du vara säker på att korvstoppningsmaskinerna från Royal Catering blir dina trogna medhjälpare i korvskapandet.

Ifall tanken är att erbjuda en mer raffinerad korvupplevelse lönar det sig också att ta en titt på våra maskiner för skärning av korv och utrustning för varmkorv. Kanske behöver du också en klipsmaskin för att komplettera ditt korvtillverkningsset? Allt detta, och mycket, mycket mer hittar du i kategorin restaurangutrustning!

Fördelarna med en korvstoppare från Royal Catering:

• Ergonomiskt format vevhandtag för bekvämare användning.

• Enkel att montera isär för rengöring.

• Elektriska modeller tillåter ännu snabbare och effektivare korvstoppning.

Köp din nya korvstoppare redan idag och få leveransen på köpet!