Trustpilot

Köttkvarnar

Hitta inspiration på expondos blogg!

Behöver du en elektrisk köttkvarn av hög kvalitet för exempelvis köttfärs eller korvar? Då har du hittat till rätt butik! Vi erbjuder nämligen elektriska köttkvarnar i rostfritt stål för både charkuterister, krögare och passionerade hemmakockar! Köttkvarnen möjliggör lagandet av köttfärs och korv helt enligt dina egna önskemål – med just de kryddor samt ingredienser och just den fetthalt som du vill ha i slutprodukten. Jämför våra olika modeller, och hitta ditt nya favoritverktyg i vår webbhandel!

Köttkvarnar i rostfritt stål

Vi erbjuder elektriska köttkvarnar med olika effektivitetsgrader, så det lönar sig för sig att först ta reda på hur stort ditt behov är. De mest förmånliga kvarnarna maler cirka 120 kilogram kött i timmen, medan de mest effektiva modellerna kan mala färs upp till hela 300 kilogram kött per timme.

En annan grej som det definitivt lönar sig att fundera på är hur fint malen köttfärsen ska bli, då köttkvarnarna ju även har olika hålstorlekar. Den önskade graden av finmaldhet av färsen beror ju såklart på vad du ska göra med köttet efteråt: ju större hål du använder i malandet, desto saftigare blir biffarna och korvarna du gör, men samtidigt blir också stektiden längre.

Fördelen med våra köttkvarnar är den professionella konstruktionen. Därmed är köttkvarnarna både lätta att använda och dessutom ytterst hållbara – med våra köttkvarnar kan du räkna med att du kan använda den i åratal. Dessutom möjliggör den funktionella konstruktionen också en lätt rengörning av kvarnen, som såklart är nödvändigt för att hålla hygienen ditt kök på en hög nivå. Säkerheten bör man såklart inte heller glömma, och där spelar stabiliteten av köttkvarnarna en stor roll. Gummifötterna som finns i under köttkvarnarna garanterar att köttkvarnen hålls stabil även vid hårt bruk.

Expondo – din expertbutik för restaurangutrustning

Om du är ute efter en köttkvarn, rekommenderar vi att du också tar en titt på relaterade köksredskap för förberedningen av köttprodukter. Om det är korv som du tänkt tillreda behöver du naturligtvis också en stoppare för korven och utrustning för stekandet . Utöver korvrelaterade apparater erbjuder naturligtvis också mycket annat som den gemene kocken eller krögaren behöver för sin vardagliga köksverksamhet – allt från brödrostar för proffsbruk till arbetsskåp av rostfritt stål. Bläddra gärna igenom kategorierna inom restaurangutrustningen, kanske hittar du den perfekta kompanjonen till din nya köttkvarn!

Utöver de vanliga produktkategorierna du ser när du väljer restaurangutrustning i övre menyn, rekommenderar vi också att du tar en titt på våra andrahandsprodukter som säljs till rabatterade priser. Produkterna är naturligtvis genomtestade och av garanterad expondo-kvalitet, men då de kan ha mindre tecken av användning och exempelvis sakna den ursprungliga förpackningen säljer vi dessa produkter för rabatterat pris. Kika alltså in där, och fynda! Märk att det oftast bara är enskilda exemplar som finns i andrahanssortimentet, så om du inte är tillräckligt snabb hinner grannkrögaren köpa din favoritprodukt före dig.

Bekanta dig med vårt breda utbud av restaurangutrustning, och gör din beställning redan idag! På köpet bjuder vi naturligtvis på leveransen till Sverige – oberoende om du beställer till hemmet eller krogen.