Trustpilot

Mjölkdispenser

Hitta inspiration på expondos blogg!

Mjölkdispenser för restauranger

En professionell mjölkautomat är ett perfekt komplement till din frukostbuffé. Vare sig det gäller restauranger, kaféer, hotell eller evenemang där mat och dryck serveras - en högkvalitativ mjölkautomat med kylning kommer att göra dina gäster nöjda. Mjölk används på många olika sätt och är eftertraktad av många gäster, till kaffet eller som en viktig ingrediens i kakao eller müsli. Särskilt under frukosten får en automat med färsk mjölk inte saknas. Med sin förslutna behållare och sitt integrerade kylsystem ger en mjölkautomat alltid färsk och kyld mjölk under hela morgonen. Med modern och distinkt design från Royal Catering berikar mjölkautomaterna även atmosfären på buffébordet med ett tilltalande utseende.

Vill du erbjuda ett brett utbud av drycker? Särskilt för frukostbuffén på morgonen, då är kaffeautomater som kaffebryggare och dryckedispenser det perfekta komplementet till mjölkautomater. Upptäck det breda utbudet av professionella dryckesautomater i vårt omfattande sortiment!

Dispenser för kall mjölk

En mjölkautomat med kylning erbjuder många fördelar, särskilt inom professionell catering och vid evenemang:

Tack vare den lufttäta och robusta behållaren är mjölken alltid säker. I motsats till enkla kannor och karaffer förhindrar detta att mjölken oavsiktligt spills ut. Mjölken är dessutom skyddad från yttre påverkan, vilket gör att en mjölkautomat ger en särskilt hygienisk förvaring.

Det är mycket bekvämt och okomplicerat att hälla upp färsk mjölk via en praktisk kran. Med ett enkelt handgrepp kan varje gäst servera sig själv som de vill. Den kontaktlösa upphällningen av mjölk garanterar en hög hygienisk standard.

Den interna kylningen i mjölkautomaten håller mjölken fräsch och i rätt temperatur under lång tid. Oavsett hur länge buffén pågår och vilka väderförhållanden som råder är garanteras att mjölken alltid är fräsch.

Behållarens generösa kapacitet gör det möjligt för många gäster att servera sig mjölk samtidigt - utan att personalen behöver göra något. Det finns mjölkautomater med olika kapacitet, så du kan anpassa den önskade storleken till antalet gäster.

Mjölkdispenser för professionellt bruk

Mjölk är en extremt känslig dryck och måste kylas kontinuerligt för att hålla den fräsch och hälsosam under lång tid. Mjölkautomat med kylning är en mycket praktisk lösning: Det integrerade kylsystemet håller mjölken vid en konstant temperatur och skyddar den från yttre väderpåverkan. Mjölken kan snabbt koagulera eller bli sur, särskilt under varma sommarmånader eller under en fuktig åskstorm. Med en självkylande automat har varje gäst alltid tillgång till färsk mjölk med en behaglig dricktemperatur.

Vad ska du tänka på när du rengör mjölkautomater?

Regelbunden rengöring av en mjölkautomat är mycket viktigt eftersom det med tiden kan samlas bakterier i kärlet eller den integrerade kranen, vilket är skadligt för gästernas hälsa. Det är dock okomplicerat att rengöra och underhålla en mjölkautomat. Precis som utloppskranen kan behållaren snabbt och enkelt rengöras med vatten och ett milt rengöringsmedel. Det enda du måste tänka på är att kranen ska sköljas med rent vatten tills alla rester av rengöringsmedlet har sköljts bort. Rester av rengöringsmedel kan inte bara vara ohälsosamma utan även påverka smaken av färsk mjölk negativt. Med regelbunden rengöring förblir din mjölkautomat alltid hygienisk och redo att användas - med minimal tidsåtgång.

Mjölkautomater, juiceautomater, automater för frukostflingor - vad är skillnaden?

Mjölk- och juiceautomater är ofta mycket lika i sin utformning och sitt yttre utseende. Båda har en rymlig behållare för förvaring av drycken, en praktisk kran för enkel utdelning och en praktisk droppbricka för att hålla buffébordet fritt från fläckar. Båda typerna av automater har integrerad kylning, vilket garanterar att drycken är fräsch och har en optimal dricktemperatur.

Mjölkautomater är ofta tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål och kan till och med likna traditionella mjölkkannor. På ett buffébord gör de sig särskilt bra och förhöjer atmosfären med sin speciella charm. Dessutom kan dina gäster snabbt se att de innehåller mjölk bara på grund av att automaten har formen av en mjölkkanna. Juiceautomater har ofta en genomskinlig behållare av glas eller högkvalitativ plast. Tack vare behållarens transparens kan gästerna se vilken typ av juice som finns i behållaren. Juicer kan lätt särskiljas från varandra genom sin färg, till exempel apelsinjuice eller multivitaminjuice. Mjölk- och juiceautomater behöver därför inte märkas med skyltar.

Automater för frukostflingor skiljer sig från mjölk- och juiceautomater i flera avseenden: För det första har de inget internt kylsystem, eftersom flingorna redan har en lång hållbarhetstid på grund av torkningen och inte behöver kylas. För det andra kommer inte flingorna ut i portioner via en kran, utan via ett utdelningshjul. En skål för frukostflingor placeras under öppningen och fylls med en portion frukostflingor genom att vrida på hjulet - mycket enkelt och framför allt hygieniskt. Automater för frukostflingor har samma funktion som juiceautomater. Deras behållare är ofta genomskinlig så att varje gäst omedelbart kan känna igen innehållet.