Trustpilot

Kaffebryggare

Hitta inspiration på expondos blogg!

Gott kaffe sätter guldkant på restaurangupplevelsen, satsa därför på en riktigt bra kaffebryggare. Hos oss hittar du produkter som matchar din ambition. Vill du börja från scratch och mala dina egna kaffebönor kan du välja mellan en manuell eller elektrisk kaffekvarn . Vill du bjuda på traditionell italiensk espresso är det naturligtvis en espressomaskin du ska välja. Vill du göra det enkelt för dig kan du köra med en kaffeautomat . Är du osäker på vilken produkt som passar dig? Fråga oss, vi hjälper dig gärna!

Vad är en bra kaffebryggare?

Här är några viktiga egenskaper hos kaffebryggare som är bra att ha koll på innan du väljer vilken modell du ska satsa på:

  • Vattentemperatur

Om vattnets temperatur är mindre än 92 grader frigörs inte alla aromer under bryggningen. Därför rekommenderas en vattentemperatur på 92–96 grader. Är vattnet varmare än 90 grader kan kaffet få en bitter smak.

  • Effekt

En kaffebryggare med hög effekt når den rätta vattentemperaturen snabbare, dessutom ökar brygghastigheten. Det finns riktigt tuffa kaffebryggare som klarar 1500 watt eller högre. Kolla till exempel den rejäla kaffeperkulatorn från Royal Catering , som ger 100 koppar från en bryggningsprocess!

  • Droppstopp

En ovärderlig egenskap för den otåliga kaffedrickaren! Droppstopp ser till att kaffet slutar droppa om du lyfter av kannan under bryggning. Det finns enkla varianter med ett fysiskt hinder men också mer avancerade lösningar där bryggningen stoppas helt för att vattnet inte ska rinna över kanten på filtret.

  • Vattentank

Väljer du en kaffebryggare med avtagbar vattentank kan du enkelt fylla på nytt vatten utan att spilla. Perfekt om du har lite utrymme ovanför bryggaren, för du behöver inte öppna något lock och hälla i vatten från en tillbringare.

  • Form och funktion

Gillar du designen? Hur känns kaffebryggaren, är den trevlig att använda? Är kannan smidig att hälla ur? Hur ska bryggaren rengöras? Om kaffebryggaren är krånglig att rengöra kommer du troligen att fuska. Det kan i sin tur påverka kaffesmaken.

  • Reservdelar och kaffetillbehör

Satsar du på en exklusiv kaffebryggare är det viktigt att kolla att det finns reservdelar och olika kaffetillbehör att beställa, ifall du behöver det. Kolla utbudet på tillverkarens webbplats innan du bestämmer dig.

Vilken kaffebryggare är bäst för professionellt bruk?

  • Elbryggare

Elbryggaren är den klassiska kaffebryggaren, som finns i de flesta hem. Vattnet värms upp och droppar sedan över det malda kaffet som ligger i ett kaffefilter ovanför kaffekannan. Kaffet är färdigt när allt vatten runnit igenom filtret. Det finns också elbryggare med permanent kaffefilter, så du slipper köpa engångsfilter. Kolla till exempel kaffeautomaten från Royal catering i vårt sortiment, som passar i såväl restauranger som caféer och barer.

  • Perkolator

En perkolator är en kaffebryggare som liknar en termos. Den är lika enkel att använda som en vanlig elbryggare, men du slipper kaffefilter. I en perkolator strömmar vattnet runt i perkolatorns två delar. En del innehåller vatten som kokas upp och den andra delen innehåller malt kaffe. Många tycker att det godaste kaffet bryggs i perkolator. Hos oss hittar du perkolatorer för professionellt bruk i flera olika färger, vad sägs om en guldfärgad perkolator ?

  • Espressomaskin

Om du tar kaffe på allvar är det skäl att satsa på en espressomaskin . När du brygger en espresso har du full kontroll över hela processen. En modern espressomaskin hettar upp vattnet till 94–96 grader. Under 25–35 sekunder pressas vattnet genom kaffet, som ska vara väldigt finmalet och hårt packat i filterhållaren. Det perfektar valet för dig som vill briljera med dina baristakunskaper!

Professionell köksutrustning från Expondo

Oavsett om du jobbar inom café- eller restaurangbranschen är det viktigt att kunna brygga goda kaffedrycker. Med professionell köksutrustning kan du jobba smidigare, vilket gör att du får mer tid till annat. I vårt sortiment av kökshjälpmedel hittar du en rad olika produkter som underlättar din vardag. Vad sägs om enköksvåg eller en köksmaskin – kanske med inbyggd köttkvarn och blender?

Många tillverkare och återförsäljare har stora vinstmarginaler på köksutrustning. På Expondo arbetar vi utifrån en annan affärsmodell. Vi fokuserar på större säljvolymer och strävar alltid efter att göra våra kunder ännu nöjdare.