Trustpilot

Multiverktyg

Hitta inspiration på expondos blogg!

Multiverktyg kan vara en verklig räddare i nöden. Dessa multifunktionella och smidiga maskiner är något av hantverkarens allt-i-allo. Multiverktyg för proffs kan användas med ett stort antal tillbehör och redskap, som låter dig göra allt från att borra på otillgängliga ställen till att slipa ner svetsfogar och liknande, snabbt och med stor precision. Till skillnad från de flesta andra slipmaskiner, tillåter multiverktygen att du begränsar ditt arbete till små punkter.

Ett tillförligtligt verktyg för ombytliga arbeten

Multiverktyg kan i korthet beskrivas som ett slags kombination av slipmaskiner och borrmaskiner. De erbjuder fördelen att vara utformade för mer precisionsbetonade arbeten. Ofta kan de kombineras med en flexibel axel som låter dig nå arbetsytor som en fullskalig borr- eller slipmaskin är för stor eller klumpig att komma åt. Även om multiverktygen i regel används för mindre arbeten erbjuder de höga varvtal och imponerade effektvärden.

Multiverktyg kan alltså bli din räddning om jobbet kräver att du når ställen där maskiner som en planslip eller en deltaslip helt enkelt inte ryms. Dessutom är multiverktygen lättare och smidigare att hantera. Det är alltså ett verktyg som inte tröttar ut dig lika snabbt, särskilt när du försöker nå en svåråtkomlig punkt. Detta kombinerat med de små slippapper och diskar som multiverktygen använder, gör dem särskilt lämpade när du ska polera små ytor, eller små delar av en större yta. Planslipen, till exempel, skulle i många sådan situationer kräva att du slipar en betydligt större yta än nödvändigt. Detta kan medföra otroligt mycket merarbete i form av efterpolering och liknande. Om du har en mindre svetsfog att slipa ner, kan ditt multiverktyg vara att föredra framför att släpa fram din klumpiga kälsvetsslip. Multiverktygen ingår i den där kategorin av redskap som inte används särskilt ofta av proffs, men som likaväl är helt oersättliga när de väl behövs.

Multiverktyg för seriösa användare

Multiverktyg finns i alla möjliga utföranden, med vitt skilda nivåer vad gäller prestanda och kvalitet. Våra maskiner håller genomgående hög kvalitet och kan fås i ett flertal utföranden, beroende på vilka användningsområden du ser framför dig. Det finns en stor variation på slippapper och olika diskar för såväl slipning och kapning som polering.

Flera av våra multiverktyg kan fås med hjälpsamma tillbehör som ledade axlar och stativ med bordsfästen. Dessa redskap tar verktygets funktionalitet till en ny nivå. En flexibel axel låter dig använda exempelvis ett borr på ställen som ingen maskin når. Genom att placera ditt multiverktyg i ett stativ har du en smidig liten slip- eller polermaskin som låter dig hålla arbetsstycket istället för maskinen. Ofta tillåter det handhavandet större kontroll för små arbeten.

Multiverktyg blir snabbt en hantverkares bästa vän. Eftersom de är relativt små kan de lätt gömmas undan och glömmas tills det där problemet dyker upp, som bara multiverktyget kan rå på. För att snabbt kapa mindre metalldelar eller slipa små ytor finns det inget smidigare eller mer lätthanterligt verktyg.

Genom att beställa ett multiverktyg kommer du att utöka din verktygslåda med en omistlig hjälpreda. Denna smidiga allt-i-allo erbjuder egenskaper som inget annat elektriskt verktyg har. Du kommer plötsligt att få tillgång till en grad av precision som du inte trodde var möjlig med elverktyg.