Trustpilot

Diskbänkskåp

Hitta inspiration på expondos blogg!

Ett praktiskt och robust diskbänksskåp kan komma till användning i många olika verksamheter där det behövs en kombination av en diskho och ett skåp. I en restaurang eller ett storkök där mycket mat lagas snabbt gäller det att ha riktigt rent överallt på tillagningsytorna och bra diskbänkar att få undan använda grytor, kastruller och redskap på. Även laboratorium är professionella miljöer med höga krav på renlighet, och där kommer ett diskbänksskåp till daglig användning.

Stabil utrustning för professionell miljö

Restauranger hanterar oerhörda mängder porslin, glas, bestick och tillredningskärl varje dag. Det matporslin gästerna använder brukar diskas i en restaurangdiskmaskin, som snabbt och lätt sväljer hela backar med smutsig disk, för att några minuter senare sända ut dem på andra sidan skinande rena och så varma att de torkar direkt där de står i backen. Det som inte kan hanteras i denna maskin, diskas för hand och kan förvaras för tork på eller i ett diskbänksskåp.

När man planerar det praktiska arbetsflödet i ett storkök eller restaurang, brukar man vilja ha en vägghylla för diskmedel, extra grova svinto, extra proppar och instruktionsbok eller annat ovanför ett diskbänksskåp. Det kommer alltid att finnas saker man inte riktigt hittar bra platser för, och att lägga dem synligt på hyllan gör att de inte kommer bort, tills man har sorterat nästa gång. Det finns ofta praktiska golvhyllor i hygieniska kök vilket ofta är en nödvändighet för att uppfylla kraven på att inte förvara något alls på ett golv som så ofta behöver spolas och skrapas eller skuras för att hållas riktigt rent. Det är bättre att skaffa bra förvaring i arbetsskåp för mindre saker, och använda öppna metallhyllor som står på golvet för alla maskiner, blenders, vispar, bunkar, kastruller och pannor som används till matlagningen. På hyllornas och diskbänkskåpens ben finns gummiskydd som skonar alla golv, och hyllplanen är genombrutna för att kunna spolas av.

Ett diskbänksskåp förenklar förvaring

Ett bra diskbänksskåp ger ett bättre skydd för det man valt att förvara under diskbänken, eftersom vatten och stänk från diskningen i stället hamnar på skåpets utsida. Skjutdörrar glider lätt i sina spår och skåpet öppnas tyst och smidigt utan att behöva ta upp plats när de öppnas.

Med höga lokalhyror behöver en restaurang alltid maxa sin användning av ytan i köket och få plats med så mycket funktioner som bara går på en liten yta. Varje bord i matsalen är värt pengar, och det kan ibland märkas i olika proffskök. Ett diskbänksskåp underlättar logistiken eftersom dörrarna inte öppnas utåt, och det kan användas både som diskbänk med plats för stora kastruller, och som förvaringsplats för redskap som inte används.

För laboratorier, storkök och restauranger är ett eller flera diskbänksskåp oumbärligt. För den stora familjen kan det vara praktiskt även om produkten egentligen är nischad mot professionell användning. Det är ett prisvärt skåp med diskbänk: lättskött, hygieniskt och snyggt i avskalad industriell design.

Vill du ha ett diskbänksskåp levererat direkt hem till dig eller till din verksamhet, köper du från Expondo. Produkterna har tre års garanti, och 100 dagars fri returrätt om du skulle vilja ångra ditt köp. Jämför det stora utbudet online.