Trustpilot

Sockervaddsmaskiner

Hitta inspiration på expondos blogg!

Sockervadd är ett givet inslag i nöjesparker, men uppskattas även av både barn och vuxna på födelsedagskalas eller andra festliga tillställningar. För professionellt bruk erbjuder expondo större sockervaddsmaskiner med hög kapacitet som snabbt låter dig tillverka stora mängder sockervadd. För de som däremot är intresserade av att köpa en sockervaddsmaskin för hemmet passar det bättre med en av våra mindre varianter. Oavsett vad hittar du på denna sida rätt maskin för ditt behov.

Sockervadd – favoriten på varje kalas

En sockervaddsmaskin från expondo är ett säkert sätt att imponera på dina gäster – oavsett om det rör sig om en nöjespark, barnkalas, gatufest eller annan typ av festlighet. Den tilltalande och färglada designen är ett säkert sätt att få förbipasserande att stanna till, och det finns knappt någon, barn som vuxen, som kan motstå frestelsen av en härlig pinne sockervadd! Tänk också på hur pass lite råvaror en portion sockervadd egentligen kräver – med några matskedar socker har du redan en normalstor portion. Maskinerna är dessutom tillverkade av rostfritt stål, vilket dels gör dem enkla att rengöra, men också särskilt robusta.

Att göra spunnet socker med expondos sockervaddsmaskiner är en barnlek! Välj med eller utan kärra samt rätt storlek för dina behov. För professionellt bruk rekommenderar vi att du väljer en modell med skyddskåpa, eftersom hygienriktlinjerna för offentlig användning av maskinen och försäljning av sockervadd inte kan tillfredsställas utan skyddskåpan. Eftersom kåpan har en mycket stor öppning kompliceras inte själva produktionen av sockervadd alls, och den är dessutom lätt att rengöra efter användningen.

För hemmabruk räcker det däremot med en mindre sockervaddsmaskin. På endast fem minuter gör du din egna smaskiga sockervadd och när du är klar underlättas rengöring av dem avtagbara, diskmaskinssäkra delarna. Den kompakta designen gör dessutom förvaringen lätt.

Fördelarna med en sockervaddsmaskin:
• Framställ stora mängder spunnet socker snabbt och enkelt.
• Enkel att diska, och hållbar genom konstruktion av rostfritt stål.
• Hygienisk skyddskåpa för en säker produktionsprocess.

För försäljningen av kalastilltugg rekommenderar vi, utöver sockervaddsmaskiner, även att du tar en titt under kategorin marknadsutrustning där du bland annat hittar tilltalande popcornmaskiner och effektiva milkshakemaskiner. Om du planerar att laga större kvantiteter av tilltugg, låt oss säga varmkorv eller hamburgare, ska du definitivt också ögna igenom kategorin gatuköksutrustning! Med ett heltäckande tilltuggssortiment vågar vi nästan lova att du som partyvärd blir kvällens hjälte!

Från hantverk till sockervaddsmaskin

Sockervaddens ursprung är tyvärr ett mysterium, men lär härstamma från Europa. Ursprungligen spann man sockret för hand genom att doppa ett passande redskap i smält socker, och sedan skaka ut det rinnande sockret till trådar. Metoden används än i dag för vissa mindre dekorationer, men i huvudsak har sockervaddsmaskinerna tagit över tack vare förbättringarna när det kommer till effektivitet och bekvämlighet. Tandläkaren William Morrison och konfektionären John C. Wharton uppfann denna apparat i slutet av 1800-talet, och den introducerades år 1904. Introduktionen var en braksuccé, och i dagsläget är det svårt att tänka sig en nöjespark eller ett tivoli utan sockervadd.

Kommersialiseringen av sockervaddsmaskinen har, förutom denökade effektiviteten, också inneburit fler slags innovativa lösningar – många väljer att färga sockervaddet i andra färger, och till och med ge vaddet en annan smak med hjälp av olika smaktillsatser. Populära kombinationer är den ljusblåa färgen kombinerat med en smak av hallon, samt det vaniljsmakande ljusröda sockervaddet. Kanske kommer just du introducera en helt ny smak- och färgkombination åt dina gäster och kunder?