Trustpilot

Svetshandskar

På rea
Svetshandskar - Stl. XXL
Stamos Welding Group
(1)

Svetshandskar - Stl. XXL

Mått (LxBxH)
35 x 20 x 2 cm
339,00 kr 370,28 kr
Tidsbegränsat erbjudande
Lågprisgaranti
I lager
FRI FRAKT ca. 29/7

För att skydda dina händer mot brännskador från stänk av smält metall och gnistor när du svetsar är det viktigt att du använder ett par pålitliga svetshandskar. Hos expondo hittar du kraftfulla handskar av högkvalitativt läder som håller dig säker under arbetet. Tack vare att sömmarna är gjorda av värmebeständig KEVLAR-tråd blir de extra slitagetåliga och långlivade. Insidan av svetshandskarna är dessutom fodrade med bomull, vilket gör dem bekväma att bära även under långa, krävande svetsarbeten.

Handskas med dem tuffaste svetsjobben

Med tanke på händernas närhet till svetslågan, vilken kan nå över 3000 C i temperatur, och gnistorna och stänket från smält metall som uppstår när man svetsar, är det viktigt att ens svetshandskar kan stå emot påfrestningarna. Handskarna, tillverkade av Stamos Germany, är gjorda av läder med hög kvalitet och sömmar av KEVLAR, vilket gör dem både flam- och värmebeständiga. Detta bekräftas vidare genom att svetshandskarna är certifierade enligt standardena EN 388 och EN 407. Förutom skydd mot hetta innebär det även att handskarna skyddar mot riv-, skär, och punkteringsrisker vid svetsning. Sammantaget innebär detta att du kan lägga hela din uppmärksamhet på svetsarbetet framför dig och vara trygg i vetskapen om att dina händer är säkra.

När du svetsar vill du att dina svetshandskar, förutom att erbjuda ett skydd av toppklass, även ska vara bekväma att arbeta i. Att arbeta i timmar med handskar som skaver minskar effektiviteten och precisionen i arbetet och är framförallt bara obehagliga att bära. Därför är handskarna i expondos sortiment fodrade med mjuk bomull för att göra ditt arbete så behagligt som möjligt.

I tillägg till bekvämligheten som fodringen ger är handskarna dessutom tillverkade i ”Gunn Cut”-design, vilket gör handskarnas fingrar mer flexibla, vilket i sin tur möjliggör högre precision under arbetet, utan att kompromissa med ett gott skydd.

Fördelarna med svetshandskar från expondo:

• Tillverkade i högkvalitativt läder, och med KEVLAR-sömmar.

• Certifierade enligt standarderna EN 388 och EN 407.

• Fodrade med mjukt bomull för ökad bekvämlighet vid användande.

• Gjorda i ”Gunn Cut”-design, vilket ökar rörligheten i handskens fingrar.

Svetshandskar för proffs och hobbyister

Tack vare det förmånliga priset på svetshandskarna i expondos sortiment i kombination med det högklassiga skydd och bekvämlighet de erbjuder är handskarna inte endast lämpade för proffs, utan även för hobbyister. Handskarna går lika bra att använda vid TIG- som vid MIG/MAG-svetsningen och i verkstäder och på byggen så väl som i garaget där hemma. Det enda du behöver bestämma är om du föredrar dina handskar i rött eller blått!

För att ha ett komplett skydd vid svetsningen är det viktigt att du även skyddar överkroppen och ditt huvud. Titta först in i kategorierna för svetsförkläden och svetsjackor för att välja ut den typ av överkroppsskydd som du föredrar. Därefter är du välkommen att titta runt bland våra svetshjälmar och beställa hjälmen med den design du gillar bäst.

Oavsett vilken av ovan nämnda produkter du väljer att beställa levererar expondo varorna till dig fraktfritt. Dessutom har du 100 dagars returrätt och 3 års garanti. Välkommen att göra din beställning redan idag!